Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου στη βουλή

κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Γρεβενά: Εμπόδιο στη δημιουργία αστεροσκοπείου… η γραφειοκρατία


Είναι ένας από τους Διαπρεπείς Έλληνες της Διασποράς και η φυσιογνωμία του έχει βρεθεί δίπλα σε αυτές του Κώστα Καραθεοδωρή, συνεργάτη του Άλμπερτ Αϊνστάιν, της Μαρίας Κάλλας, του Ελία Καζάν, του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, σε ειδική έκδοση του υπουργείου Παιδείας. Ο Θανάσης Οικονόμου διαπρέπει ως καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και ως συνεργάτης της NASA.

Σε μια ένδειξη μεγάλης αγάπης για τον τόπο καταγωγής του, συναντήθηκε πριν από τρία χρόνια με τον νομάρχη Γρεβενών και συζήτησε μαζί του τις δυνατότητες κατασκευής ενός αστεροσκοπείου στην περιοχή του όρους Όρλιακα. Ωστόσο οι προσπάθειες που ακολούθησαν «σκόνταψαν» στην ελληνική γραφειοκρατία και την σχετική νομοθεσία που δεν προβλέπει τη δημιουργία αστεροσκοπείων στα βουνά.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου

Δείτε την πρόσκληση του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου:

Μουσικό-χορευτικό-θεατρική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου

Δείτε το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για την εκδήλωση:

Παρουσίαση του λευκώματος "Πολύγυρος ο τόπος & οι άνθρωποι" από τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου

Συλλογή φωτογραφιών. 2 χρόνια blog Γάταρος


Μέρες που έρχονται, Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά αλλά και από τα όσα μας καταδικάζουν να ζήσουμε οι πολικοί και ιδιαίτερα αυτή η κυβέρνηση, έχουμε ανάγκη να ξεφεύγουμε από τα πολύ άσχημα νέα και τα αρμόζοντα σχόλια σε αυτά.

Νομίζω ότι και αυτά τα ολίγα λεπτά φευγάλας και ωραίου ταξιδιού με τις εκπληκτικές φωτογραφίες διαφόρων φωτογράφων που μπορείτε να δείτε βοηθάν και να κρατάμε την ελπίδα, προς θεού όχι μοιρολατρικά και αόριστα ότι:

Στα…γρήγορα & Πιπεράτα -4-


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλά λέγονται για πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους και ΜΜΕ!

Προσωπικά ΔΕΝ θέλω να χαρακτηρίσω την σημερινή Δημοσιογραφική συμπεριφορά και μάλιστα σε εποχές χαλεπές για την Ελλάδα τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα…

Θα ήθελα να πιστέψω ότι πολλοί από τους… «επώνυμους» και «μεγάλους» των ελληνικών ΜΜΕ είδαν και θα συνεχίσουν να βλέπουν εφιάλτες με ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ τους Ιρλανδούς δημοσιογράφους, και πως εκείνοι ξεμπρόστιασαν τους πολιτικούς της χώρας τους…

Κοιτάζοντας σε διεθνή ορίζοντα το θέμα wikileaks» και κάποιες «πονηρές» κινήσεις στον ελληνικό χώρο, θα πω ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑ να ακουστεί:

Δελτίο Τύπου κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα - Συναυλία 12/12/2010


Kύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Σας υποδεχόμαστε με θλίψη, απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση, ντροπή και αποτροπιασμό  στην ψυχή μας αυτές τις άγιες ημέρες  για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πρωτίστως  η χώρα μας και κατ επέκταση η πόλη μας και η γειτονιά μας.

Απάνθρωπη και άδικη η τιμωρία, η περιφρόνηση, η εγκατάλειψη  των γειτόνων μας, των συνανθρώπων μας, των Ελλήνων .

Αδικαιολογήτως απούσα η παρουσία σας, η στάση σας, ο λόγος σας για αυτήν την οικονομική, πνευματική, κοινωνική, ηθική εξαθλίωση  που έχει επιβληθεί σε εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες (και όχι τους φιλους και τις φιλες κε Πρόεδρε) από όλους τους πολιτικούς ,  σαφώς παρά την θέλησή μας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου φιλοξενεί ευρήματα από όλη την Χαλκιδική. Στο χώρο του στεγάζει τρεις μόνιμες εκθέσεις: μια με ευρήματα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νομού, μια δεύτερη με ευρήματα από τις τρεις αποικίες της Άνδρου στη Χαλκιδική, τα Στάγειρα, την Άκανθο και τη Σάνη, καθώς και την έκθεση της Συλλογής Λαμπροπούλου.

Το Μουσείο αποτελείται από τον Προθάλαμο, την Κυρίως Αίθουσα, το Αίθριο και την Αίθουσα της Συλλογής Λαμπροπούλου.

ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ

Στον προθάλαμο φιλοξενούνται δύο προθήκες με ευρήματα από την Χαλκιδική, δωρεές οικογενειών του Πολυγύρου, λίγες επιτύμβιες στήλες, ανάμεσά τους οι στήλες των Αθηναίων κληρούχων από την Ποτίδαια