Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες από δράση ΟΝΝΕΔ και ΝΟΔΕ Μεσσηνίας "Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2012"


Δήλωση σχετικά με τη δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα»

«Σήμερα κανείς δε μπορεί να αγνοήσει την κοινωνική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα, που ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων βιώνουμε όλοι και στα δικά μας σπίτια. Ενεργοποιώντας, όμως, ο καθένας την ατομική του συνείδηση μπορούμε να επιτύχουμε σε λίγο διάστημα να ανακουφίσουμε πολλούς Έλληνες που σήμερα δοκιμάζονται και παράλληλα επαναφέρουμε στο dna της πολιτικής μας ταυτότητας, την εθελοντική προσφορά.

Για εμάς λοιπόν, είναι μια αυτονόητη κίνηση πολιτικής υπευθυνότητας απέναντι στο συμπολίτη μας. Μια κίνηση αναγνώρισης των δυσκολιών που περνά και μια κίνηση που επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους πολιτικούς φορείς.

Γιορτές με Μωμόγερους, Ραγκουτσάρια...πάντρεμα της φωτιάς και άλλα

Όλες οι περιοχές της Ελλάδας ετοιμάζονται με έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στο χρόνο, να υποδεχθούν τη γέννηση του Χριστού.

   Πόλεις και χωριά παρά την κρίση, στολίστηκαν, φωτίστηκαν και οι προετοιμασίες για την πιο χαρούμενη γιορτή της Χριστιανοσύνης ντύνονται με μελωδίες από τα κάλαντα και αρωματίζονται με τις ξεχωριστές μυρωδιές από τις κουζίνες των σπιτιών.

   Η Μαίρη Παναγάκου, με τις γνώσεις της για τη λαϊκή παράδοση και την παραδοσιακή μαγειρική, τον πλούτο των οποίων έχει καταγράψει για να τον παραδώσει στις επόμενες γενιές, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα έθιμα αυτών των ημερών.

Με τους ανθρώπους ήθελε να ξεχειμωνιάσει η αρκούδα Ιρμα

Η Ομάδα της Καλλιστώς τοποθετεί ραδιοκολλάρο στην Ιρμα

Αντί να πέσει σε χειμέριο ύπνο κατέβηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κρεπενής

Τράτσα Μάχη

Η Ιρμα, μια από τις αρκούδες που παρακολουθείται από τους επιστήμονες της οργάνωσης «Καλλιστώ», φαίνεται ότι σκόπευε να περάσει τον χειμώνα πολύ κοντά στους ανθρώπους.

Η εξάχρονη αρκούδα απασχολεί την τοπική κοινωνία της Καστοριάς από τις αρχές του καλοκαιριού 2012 όταν είχε εμφανιστεί, προς έκπληξη όλων, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, όπου είχε φτάσει κολυμπώντας. Τότε είχε ραδιοσημανθεί από την Ομάδα Αμεσης Επέμβασης της Καλλιστώς παράλληλα με την ειδική επιχείρηση απομάκρυνσής της από την περιοχή και επανένταξής της στον ορεινό όγκου Βιτσίου.

Κινηματογραφική ληστεία στη Χαλκιδική

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε σε επαρχιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου στη Χαλκιδική. Όπως έγινε γνωστό, τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι έστησαν «μπλόκο» με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε διερχόμενο φορτηγό στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι σε χοιροτροφική μονάδα της περιοχής κι αφού τους χτύπησαν και τους «ψέκασαν» με σπρέι, άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ που προερχόταν από εισπράξεις της επιχείρησης και εξαφανίστηκαν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πλανήτης μπορεί να υποστηρίξει μορφή ζωής

Βρίσκεται σε απόσταση 12 ετών φωτός από τη Γη. Φιλοξενεί πέντε πλανήτες, ένας εκ των οποίων, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να φιλοξενήσει μορφές ζωής. Ο λόγος για το αστέρι - ήλιος Τάου Σέτι (Tau Ceti). Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη foxnews.com, σε έναν από τους πλανήτες που «περικυκλώνουν» το Τάου Σέτι, υπάρχουν οι συνθήκες για να βρεθεί νερό σε υγρή μορφή πάνω στην επιφάνειά του.

«Η ανακάλυψη μας ενισχύει την άποψη ότι θεωρητικά γύρω από κάθε αστέρι - ήλιο υπάρχουν πλανήτες, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή» υπογραμμίζει ένας από τους συγγραφείς της νέας έρευνας, ο Στιβ Βογκ από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έκκληση για στήριξη του κέντρου Έλλη Λαμπέτη

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Τις Άγιες Ημέρες  των  Χριστουγέννων όλοι έχουμε ανάγκη τους δικούς μας ανθρώπους και πολύ περισσότερο τα παιδιά τις μητέρες τους.

Τις Άγιες Ημέρες  των  Χριστουγέννων που έρχονται ας σκεφθούμε και τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού που εξυπηρετούνται δωρεάν στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού Έλλη Λαμπέτη της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας −που τόσο το έχουν ανάγκη−   και ας στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται για να μείνουν ανοιχτές οι πόρτες του, καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσόν μπορούμε.

Χρυσή Αυγή: Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ


 Η Χρυσή Αυγή επιμένει στην πάγια θέση της για απόλυτη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης μαύρου πολιτικού χρήματος. Να δοθούν στη δημοσιότητα ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ της λίστας Λαγκάρντ και να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη το πόθεν έσχες όσων έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό. Σχετικά με κάποιες θλιβερές αναφορές που έγιναν στο διαδίκτυο, η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι είναι υπέρ της συνέχισης της έρευνας σε κάθε επίπεδο για διαλεύκανση της υπόθεσης και ασφαλώς μέσω της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής.

Υπερψηφίσαμε κάθε σχετική πρόταση και στη σημερινή επιτροπή η κατ' αρχήν αρνητική απόκριση του βουλευτή μας Αρβανίτη συνέβη εκ παραδρομής. Το ίδιο είχε πράξει και ο Τσίπρας κατά λάθος στην πρόταση του Σύριζα για εξεταστική για το μνημόνιο. Για να βουλώσουν το στόμα τους οι διάφοροι "καλοθελητές" δημοσιεύουμε τη σχετική αναφορά που κατετέθη εγγράφως

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 1,2 μονάδες

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, στην τελευταία θέση η ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

    ΣΥΡΙΖΑ - 22,7%,
    ΝΔ - 21,5%
    Χρυσή Αυγή - 9,6%
    ΠΑΣΟΚ - 5,6%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες - 5,4%
    ΚΚΕ - 4,7%
    ΔΗΜΑΡ - 4,5%

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 46,7%, έναντι 28,7%.