Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συναυλία με τη ... δική μας Μιχαέλα Κυργιαφίνη - 5ο Φεστιβάλ Πολυγύρου

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗ


Η Μιχαέλα Κυργιαφίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πολύγυρο, όπου σπούδασε από παιδική ηλικία τη μουσική σε τοπικά ωδεία. Από την ηλικία των 17 συνθέτει και δημιουργεί δικά της μουσικά κομμάτια και εμφανίζεται συγχρόνως σε μουσικές σκηνές.

Η Μιχαέλα Κυργιαφίνη μέσα από τη μουσική της σε ροκ-έντεχνο ύφος αναπτύσσει μια κοινωνική προβληματική, εκφράζει ιδέες, πόθους, συναισθήματα ενώ παράλληλα τραγουδά με αμεσότητα και ευαισθησία τον έρωτα.
Φέτος τον Ιούνιο παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Ετών 21» σε στίχους, μουσική και ερμηνεία δική της, στο οποίο συμμετέχουν οι Διονύσης Τσακνής και Χρήστος Θηβαίος.

Αμφίπολη: Ακρα του τάφου... σιωπή!

Σύμφωνα με τους ιστορικούς και αρχαιολόγους το πρόσωπο του λιονταριού, που υπήρξε ανέκαθεν ιερό σύμβολο των Μακεδόνων, ήταν στραμμένο κατά την πόλη της Αμφίπολης, εκφράζοντας έτσι πληρέστερα το σκοπό και το μεγαλείο της
ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κανείς δεν μπορεί να πει οτιδήποτε με κατηγορηματικό τρόπο, πριν μας ενημερώσουν επισήμως οι αρχαιολόγοι ότι άνοιξαν τον τάφο και ότι φώτισαν τα ευρήματα οι αχτίδες του ήλιου της Μακεδονίας.

Η αρχική και πολύ προσεκτική εκτίμηση της αρχαιολόγου Αικατερίνης Περιστέρη είναι ότι ο τάφος ανήκει στη Ρωξάνη και στο γιο που απέκτησε με τον Μέγα Αλέξανδρο. Η ίδια είχε εκφράσει την εκτίμησή της, με κάθε επιφύλαξη, πριν από λίγο καιρό, στην 26η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» .

Υπό παραίτηση 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας

Συντάκτης: Αννίτα Στιβακτάκη

Βόμβα στα θεμέλια του μνημονίου  και των επιταγών της   τρόικας βάζουν 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που αποφάσισαν  να    παραιτηθούν από τα  δημοτικά   τους αξιώματα, εάν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα  πίσω  τη διαθεσιμότητα  και την κινητικότητα   των  σχολικών φυλάκων και των δημοτικών  αστυνομικών.

Πριν ακόμη  μάλιστα  ολοκληρωθεί η    σημερινή - σε δραματικούς τόνους -  συνεδρίαση της  ΚΕΔΕ   κοινοποίησαν  με   κοινή  τους επιστολή στον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της  κυβέρνησης  τους  υπουργούς  Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και  στους αρχηγούς των κομμάτων  την  απόφαση τους. Πρόκειται  για μια  πολύ σοβαρή πολιτική κίνηση που μπορεί – εφόσον οι δήμαρχοι υλοποιήσουν την προειδοποίηση  τους - , να  δημιουργήσει σοβαρά  προβλήματα στην κυβέρνηση   έως και  να  θέσει εν αμφιβόλω τις δεσμεύσεις της  χώρας   έναντι των δανειστών της.

Η παλαιοντολογία ρίχνει φως στο χαμένο παρελθόν της Βόρειας Ελλάδας


ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

Ρεπορτάζ Δήμος Μπακιρτζάκης

Η Ευαγγελία Τσουκαλά καθηγήτρια γεωλογίας βιολογίας και δρ. παλαιοντολογίας αποκαλύπτει
στο «Χ» τη σημασία των απολιθωμένων οστών προϊστορικών ζώων, ηλικίας 7-9 εκατομμυρίων ετών

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι διαχρονικά σημειώθηκαν μεγάλες αλλαγές στο παλαιοπεριβάλλον της Βόρειας Ελλάδας. «Πριν 30 εκατομμύρια χρόνια είχαμε θάλασσα κοντά στην Πίνδο, στα Γρεβενά. Αυτό το αποδεικνύει η παρουσία δοντιών από καρχαρία, από αχινούς, κοράλλια κ.τ.λ.»

Ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες μας φέρνουν στο μυαλό εικόνες από την Αφρική.

Δείτε τη Γη από το δαχτυλίδι του Κρόνου

κλικ για μεγέθυνση
Η απεραντοσύνη του Σύμπαντος

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA και απεικονίζει το μέγεθος του πλανήτη μας - Σε απόσταση περίπου 1,4 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη Σαν μια κουκκίδα στον ωκεανό. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το πως φαίνεται η γη μέσα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.

Η φωτογραφία που έχει ληφθεί από το δαχτυλίδι του Κρόνου από το διαστημικό σκάφος Cassini, και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του πόσο μικρός είναι ο πλανήτης μας, ενώ ταυτόχρονα «δίνει τροφή» στο ερώτημα που βασανίζει εδώ και πολλές δεκαετίες τους επιστήμονες, εάν δηλαδή υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες.

Εξαντλημένος, αλλά βαριά οπλισμένος ο Ίλιρ Κούπα


Στενεύει ο κλοιός για τον Αλβανό δραπέτη

Κρύβεται σε χαράδρα χωρίς τροφή και νερό, όπως εκτιμά η αστυνομία - Στο μικροσκόπιο οι αλβανικές κάρτες SIM

Σε εξέλιξη είναι η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του επικίνδυνου κακοποιού, Ίλιρ Κούπα, συνεργάτη του Μαριάν Κόλα. Την ίδια στιγμή το Λιμενικό συνδράμει στις έρευνες με βατραχανθρώπους και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» την περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Ο Κούπα, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη μετά τη συμπλοκή της Κυριακής με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, στην οποία έπεσε νεκρός ο αρχηγός της συμμορίας των Αλβανών δραπετών. Ο κακοποιός πέταξε ό,τι είχε πάνω του και κράτησε μόνο το καλάσνικοφ.

Σε συγκέντρωση με ομιλία Μιχαλολιάκου, εξελίσσεται το «συσσίτιο» της Χρυσής Αυγής

Σύγκρουση Καμίνη - Χ.Α.

Προκειμένου να παρακάμψει την απαγόρευση της διανομής τροφίμων και ρούχων από το δήμο Αθηναίων
Σε πολιτική συγκέντρωση, θα εξελιχθεί το …  συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» που προγραμματίζει για το απόγευμα της Τετάρτης η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η απόφαση ελήφθη μετά το 2ο "απαγορευτικό" του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, που δήλωσε ότι η διανομή τροφίμων και ρούχων είναι από τη μια παράνομη «καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης» και από την άλλη «πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Ο ίδιος, προειδοποίησε ότι «εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».