Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μνημόσυνο με τιμές για τον Γρηγόρη Αυξεντίου


Το δρόμο του καθήκοντος και του πατριωτικού χρέους, όπως τον φώτισε με το παράδειγμα της θυσίας του ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ 1955 – 1959 Γρηγόρης Αυξεντίου, καλούνται να ακολουθήσουν η πολιτική ηγεσία και ο λαός στις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος και ενωμένοι να αρθούμε έκαστος από το μετερίζι που μας έταξε η ζωή στο ύψος των περιστάσεων, επανέλαβαν με δηλώσεις τους μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Αυξεντίου, που τελέσθηκε την Κυριακή στη Μονή Μαχαιρά, και την αναπαράσταση της θυσίας του που έγινε στο κρησφύγετο του, πολιτειακοί και κομματικοί αξιωματούχοι.

Στο μνημόσυνο παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, που κατάθεσε το στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου στο κρησφύγετο. Ο Πρόεδρος της Βουλής εκπροσωπήθηκε από τον Βουλευτή Σοφοκλή Φυττή.

Αποκαλυπτικό βιβλίο: Η παραλίγο έξοδος απ΄το ευρώ και ο υπουργός που "μαχαίρωσε" τον Παπανδρέου

"Ανατριχιαστικές" λεπτομέρειες από τα όσα συνέβησαν στις συσκέψεις των Ευρωπαίων ηγετών το ταραγμένο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τα τέλη του 2012, φέρνει στο φως το βιβλίο που συνέγραψαν δύο από τους καλύτερους ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

 Η Κέρστιν Γκάμελιν της "Suddeutsche Zeitung" και ο Ράιμουντ Λεβ της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF με το "Ποιοι κινούν τα νήματα της Ευρώπης" αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, την ελληνική περιπέτεια, τα σενάρια για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, τους θυελλώδεις διαλόγους στην G20 στις Κάνες και την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτομόλησε ο αρχηγός του ουκρανικού στόλου και δηλώνει πιστός στους Ρώσους

Ο αρχηγός του ουκρανικού ναυτικού αυτομόλησε και δήλωσε πιστός στον λαό της Κριμαίας.  Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ασκεί διαδικασία δίωξης για εσχάτη προδοσία εναντίον του επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, κατηγορώντας τον ότι παρέδωσε το αρχηγείο του, στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, μόλις κατά την δεύτερη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του.

«Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού από ρωσικές δυνάμεις του κεντρικού αρχηγείου του ναυτικού», ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι «αρνήθηκε να αντισταθεί και παρέδωσε τα όπλα του», δήλωσε η Βικτόρια Σιουμάρ, αναπληρώτρια γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Η Σιθωνία στην έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σιθωνία στην έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου

Εξαιρετικά δυναμική ήταν  η παρουσία της Σιθωνίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι. Οι σύλλογοι ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Νικήτης, Ν.Μαρμαρα, Πόρτο Κουφό και Τορώνης διαφήμισαν την περιοχή διανέμοντας το καλαίσθητο διαφημιστικό υλικό τους,  ενώ παράλληλα παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία του Δήμου Σιθωνίας.

Το περίπτερο των συνεκθετών Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και marketing Χαλκιδικής και Επιμελητηρίου ήταν σε κεντρικότατο σημείο της έκθεσης  και διέθετε τις προσόψεις και έξι σταντ.