Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Παλιά διαφήμιση - Μπόμπος γάλα Νουνού

Το συμπόσιο του Αρχαιούλη

Βολές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για την οικονομία



Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει από τώρα, πριν τις ευρωεκλογές, ποια νέα φορολογικά μέτρα σκοπεύει να πάρει και ποιοι θα τα πληρώσουν, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Παπαθανασίου στο Ecofin το οποίο θα συνεδριάσει στις 8 και 9 Ιουνίου.

Αναφερόμενος στη χρήση του όρου «βαρβαρότητα» ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό δίλημμα, το οποίο έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει θετική εκλογική καμπάνια, ενώ αυτό που κρίθηκε απαράδεκτο στις δημοσκοπήσεις ήταν το σποτ της ΝΔ.

Περισσότερα: Ναυτεμπορική

Κύπρος...

Κύπριος βουλευτής καταγγέλει την Ελλάδα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας της Ρόδου και της Κω

Ο… Αμύντωρ Πουργουρίδης!



Α Ξ Ι Ζ Ε Ι ν’ ανοίξουν τα δημοσιογραφικά, τα κοινοβουλευτικά και τα κομματικά αρχεία. Για να ανασυρθούν τα περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «πεπραγμένα», «επιδόσεις» και «περγαμηνές» του νυν συστρατευομένου με την Τουρκία, εναντίον της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Δη.Συ. κ. Χρ. Πουργουρίδη, τα μάλα ευαισθητοποιηθέντος, εσχάτως, εναντίον της δήθεν καταπίεσης της «τουρκικής μειονότητας» στα ελληνικά μας (εισέτι) Δωδεκάνησα.

Ο Τ Α Ν ο τουρκικός στρατός κατέστρεφε κι εξαφάνιζε 3.000 κουρδικά χωριά στην Ν.Α. Τουρκία, ούτε καν το μικρότερο από τα είκοσί του νύχια μπήκε στον κόπο να κουνήσει ο εν λόγω (και τότε) βουλευτής του Δη.Συ., υπέρ των βιαίως γενομένων ανέστιων κι εκτοπισθέντων Κούρδων χωρικών και γυναικοπαίδων...

Ο Τ Α Ν κάθε Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, εκατοντάδες Τουρκάλλες «Μανάδες του Σαββάτου» διαδήλωναν την οιμωγή τους για τους αγνοούμενους συζύγους, γιους και θυγατέρες τους, που «εξαφανίστηκαν», μετά τη σύλληψή τους από τις τουρκικές δυνάμεις «ασφαλείας», ουδείς Πουργουρίδης ενδιαφέρθηκε να μάθει καν περί τίνος επρόκειτο…

Ο Τ Α Ν οι «γνωστοί άγνωστοι» πιστολέρο του τουρκικού κράτους γάζωσαν με σφαίρες, σε δολοφονική ενέδρα, τον πρόεδρο της τουρκικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (κατά τύχη επιζήσαντα πολυτραυματία) Ακίν Μπιρτάλ, ο νυν κοπτόμενος ανά τας Ευρώπας για τους δήθεν «καταπιεζόμενους» από την Ελλάδα 1.500 μουσουλμάνους στη Ρόδο και στην Κω, Πουργουρίδης του Δη.Συ., ούτε μισή ανακοίνωση διένειμε καν στις τοπικές έστω εφημερίδες…

Ο Τ Α Ν εκατοντάδες αριστεροί Τούρκοι και Τουρκάλες, πολιτικοί κρατούμενοι, εξοντώνονταν στις τουρκικές φυλακές και στα Λευκά Κελιά και δεκάδες άλλοι, άνδρες και γυναίκες πέθαιναν στις μέχρι θανάτου απεργίες πείνας, ούτε για μια στιγμή δεν ίδρωσε του αφτί του Συναγερμικού ομαδάρχη των Συναγερμικών βουλευτών κ. Πουργουρίδη, νυν, κατά της Ελλάδος κινητοποιηθέντος, για τις δήθεν «καταπιέσεις» στα Δωδεκάνησά μας, που σκαρφίστηκε ο τουρκικός επεκτατισμός…

Ο Τ Α Ν η πανευρωπαϊκή εφημερίδα «Γιουροπίαν» δημοσίευε τις φωτογραφίες των Τούρκων στρατιωτών, που πόζαραν με καμάρι κρατώντας κομμένα τα κεφάλια εκτελεσθέντων Κούρδων, ούτε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ούτε στην κυπριακή Βουλή, ούτε στο κόμμα του, ούτε καν στον καφενέ της γειτονιάς του βγήκε να πει μια λέξη ο εν λόγω αμύντωρ των «δικαιωμάτων» που εκκολάπτει η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδος στα Δωδεκάνησά μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ

Όταν θα μαζευτούν 20ή Ιουλίου 2009, επετειακά στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, οι ηγέτες του Δη.Συ. και οι ψηφοφόροι του κ. Χρ. Πουργουρίδη, τι θα λένε άραγε στα μνήματα των θυσιασθέντων στην Κύπρο το 1974 Δωδεκανησίων της ΕΛΔΥΚ και της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, για την εξ… «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» διεθνή συνδρομή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού στους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας κατά της Ελλάδος στα Δωδεκάνησα;

Λάζ. Α. Μαύρος

Πηγή: Σημερινή

Καλά που δεν καταπατήθηκαν τα δικαιώματα των Ελλήνων Κυπρίων από την τουρκική εισβολή Πουργουρίδη...

Κάποιος να τον μαζέψει.

Ομάδα εργασίας για την αλλαγή του κανονισμού μεταλλευτικών εργασιών

Την απόφαση για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την αλλαγή του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (ΚΜΛΕ) υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ι. Μπούγας.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικού Πλούτου του ΥΠΑΝ και έχει ως αντικείμενο τη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, την επεξεργασία των προτάσεων και την υποβολή της τελικής εισήγησης για το νέο κανονισμό.

Στις εργασίες της επιτροπής έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2009. Ο νέος κανονισμός πρόκειται να είναι πλήρως εναρμονισμένος με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους σύγχρονους κανόνες και τεχνικές για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΚΜΛΕ αποτελεί βασικό νομοθετικό εργαλείο στο οποίο καθορίζονται οι αρχές και οι τρόποι για την ορθολογική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, οι βέλτιστες τεχνικές, οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιοίκων.

Πηγή: Καθημερινή

Αμετανόητη για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού η Μαριέττα Γιαννάκου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Η κοινωνία δεν ανέχεται τα σκάνδαλα


Επιμένει για το βιβλίο της Ιστορίας και δηλώνει ότι γνωρίζει ποιοι την πολέμησαν


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γιάννης Λ. Πολίτης



Η Μαριέττα Γιαννάκου δεν μασάει τα λόγια της. Μετά την ολική επαναφορά στην πρώτη γραμμή της Ν.Δ. είναι εμφανής η ικανοποίησή της για τη στάση που τηρούν τώρα απέναντί της η ηγεσία και τα στελέχη της Ν.Δ.

Παραμένει ωστόσο αμετακίνητη στις απόψεις της και δεν φροντίζει να στρογγυλεύει τις εκφράσεις της. Κορυφαίο παράδειγμα το βιβλίο της Ιστορίας, ένα θέμα για το οποίο δέχθηκε εσωτερικό πόλεμο με αποτέλεσμα να χάσει την έδρα στις εθνικές εκλογές. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα επιμένει στην άποψη ότι στις δημοκρατικές χώρες τα βιβλία γράφονται από επιστήμονες και αξιολογούνται από επιστήμονες, οι οποίοι και διορθώνουν τα λάθη και όχι με τον εκάστοτε υπουργό.

Δηλώνει ότι γνωρίζει ποιοι τη χτύπησαν στις εκλογές του 2007 και προσθέτει: «Εκτιμώ ότι ήδη το έχουν μετανιώσει». Αιχμηρή είναι όταν αναφέρεται και στα στελέχη της Ν.Δ. που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν αναμειχθεί σε σκάνδαλα ενώ δεν συμμερίζεται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στα Νέα


Να μην απορούν κάποιοι γιατί προηγείται το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές.

Αλήθεια τι θέση έχει το ΠΑΣΟΚ για το βιβλίο της Ρεπούση και των συνεργατών της;

Της Νέας Δημοκρατίας τις ξέρουμε, τις εκφράζει επίσημα η Μαριέττα, γι' αυτό και ο Καραμανλής την επέλεξε για επικεφαλή του ψηφοδελτίου του. Άρα συμφωνεί μαζί της.

Εσείς Νεοδημοκράτες συμφωνείτε;

Πικρία του Νίκου Καββαδία - Μικρούτσικος, Κούτρας, Κότσιρας

Ένταση για τη Μονή Εσφιγμένου

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής όταν ομάδα επτά πιστών και ένας μοναχός επιχείρησαν να εισέλθουν πεζοί στο Άγιο όρος, προκειμένου να μεταβούν στη Μονή Εσφιγμένου.

Κοντά στο Μοναστήρι τους περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι τους απώθησαν. Μετά από κυνηγητό, οι τέσσερις κατάφεραν να υπερπηδήσουν τα συρματοπλέγματα και να μπουν στο περιβόλι της Παναγιάς, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στην Ουρανούπολη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Απεβίωσε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης



Απεβίωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Παπαγιαννάκης μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα, στις 19 Αυγούστου 1941.

Σπούδασε Νομικά, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι. Εργάστηκε ως καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσαί και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελλιέ.

Έκανε έρευνες και μελέτες πάνω στη μεσογειακή οικονομία, την ΕΟΚ την Κινεζική αγροβιομηχανία, την αλιεία στην Ελλάδα και άλλες, για λογαριασμό της ΕΟΚ, της ΓΚΑΤΤ και του ΟΗΕ, από το 1967 ως το 1987.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο και έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει στο Βήμα, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Αντί, την Αυγή και τον Πολίτη. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

Ως το 1963 ήταν μέλος της ΕΔΑ. Κατά τη στρατιωτική χούντα (1967-1973) εντάχτηκε στη Δημοκρατική ‘Aμυνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνικής Γραμματείας της. Εντάχθηκε στον Συνασπισμό έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του, υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογία και Ποιότητα της Ζωής. Μαζί με διάφορα άλλα στελέχη του κόμματος ανηκε στην Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ

Εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Στις εκλογές 2007 εξελέγη βουλευτής στη Β’ Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς στο κόμμα του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ήρεμη η μετασεισμική ακολουθία



Καθησυχάζουν τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας οι επιστήμονες για το χορό των Ρίχτερ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είχε δώσει τον πιο ισχυρό σεισμό το 1931 και ήταν μεγέθους 6.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

“Έχουμε μία σεισμική διέγερση από έναν περιορισμένο χώρο”, εξηγεί στη “Μ” ο σεισμολόγος του ΑΠΘ Μανόλης Σκορδίλης, διευκρινίζοντας ότι “τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μία έξαρση, αλλά δεν δικαιολογείται η γένεση ενός μεγαλύτερου σεισμού. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν κάτι τέτοιο. Αφήνουμε πάντα ένα ανοιχτό ενδεχόμενο…”

Χθες το πρωί καταγράφηκε μόνο μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη συγκεκριμένη περιοχή.

“Η διέγερση εντοπίζεται στη δυτική απόληξη του σερβομακεδονικού τόξου, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ένας τέτοιος σεισμός δεν μπορεί να διεγείρει μεγαλύτερο σύστημα ρηγμάτων”, διευκρινίζουν οι σεισμολόγοι.

ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Ο χορός των Ρίχτερ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα άρχισε εδώ και μερικά 24ωρα. Την περασμένη Κυριακή και συγκεκριμένα από τις 17.13 το απόγευμα έως τις 22.37 το βράδυ καταγράφηκαν από τον ίδιο χώρο περισσότερες από δεκαπέντε δονήσεις μεγέθους από 2.7 έως 5.1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν μεταξύ της πόλης Βαλάντοβο και της λίμνης Δοϊράνης σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων βόρεια της Θεσσαλονίκης. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν ιδιαίτερα μικρό και εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Την Κυριακή το απόγευμα στις 19.17 καταγράφηκε η ισχυρότερη σεισμική δόνηση, η οποία αναστάτωσε τους κατοίκους πολλών βαλκανικών πόλεων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Σκοπίων και τα στοιχεία που έστειλε σε ερευνητικό κέντρο των ΗΠΑ, ο κύριος, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, σεισμός είχε μέγεθος 5.1 Ρίχτερ.

Βάσει της καταγραφής των ισχυρότερων σεισμών που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Σκοπίων ο πιο ισχυρός σημειώθηκε το 1931, είχε ακριβώς το ίδιο επίκεντρο και μέγεθος 6.7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οδυνηρές μνήμες στα Σκόπια

Ο πανικός που επικράτησε και στην πόλη των Σκοπίων την Κυριακή οφειλόταν και στις μνήμες που ανασύρθηκαν από το σεισμό του 1963, ο οποίος άφησε πίσω του πολλά θύματα.

Οι χθεσινές ισχυρές δονήσεις των 5.1 και 4.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγιναν αισθητές στις περισσότερες πόλεις των Σκοπίων, στη γειτονική Βουλγαρία αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, όπως στο Κιλκίς, την Πέλλα, τις Σέρρες και ορισμένες περιοχές της Χαλκιδικής.

Οι επιστήμονες πάντως με συγκρατημένη αισιοδοξία προβλέπουν ότι τα επόμενα 24ωρα θα εκτονωθεί σταδιακά η σεισμική ενέργεια που φαίνεται να έχει συσσωρευτεί στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Πηγή: Μακεδονία

Καλημέρα Πολύγυρε, καλημέρα Μακεδονία, καλημέρα Ελλάδα

Ο Χατζηδάκης ξυνίζει τα μούτρα του και δεν κάνει ούτε έναν σταυρό στον αγιασμό των Φώτων.



Προς τη ΝΟΔΕ: Μην τον πάτε στον Άγιο Νικόλαο, θα σας εκθέσει!

Ευχαριστήριο προς το blog Ρεσπέντζα



Ρεσπέντζα σε ευχαριστούμε για την προβολή του blog μας.

Εσείς ήσασταν οι πρώτοι που δημιουργήσατε blog που ασχολείται με τον Πολύγυρο, μετά ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα και τελευταίοι εμείς.

Καλώς σας βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα.

Ευχαριστήριο προς το blog Χολομώντας



Ευχαριστούμε το blog Χολομώντας για το καλωσόρισμα στη διαδικτυακή κοινότητα.

Επίσης τον ευχαριστούμε για την ενημέρωση που παρέχει.

Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε τον τόπο μας και να συμβάλουμε κι εμείς στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Καλώς σας βρήκαμε αδέλφια.

Ποιός είναι;



Αναγνωρίζετε τον κύριο της φωτογραφίας;