Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η Ντόρα χειροκρότησε τον Αντώνη Σαμαρά

Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ...
Ενα κενό κάθισμα χώριζε τον Αντ. Σαμαρά από την Ντ. Μπακογιάννη στην εκδήλωση, χθες, στο Ιδρυμα Ωνάση για το έργο ανάπλασης της Πανεπιστημίου. Πάντως, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χειροκρότησε την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ!

Πηγή: Έθνος

«Ο Πολύγυρος μέσα από τα μάτια των παιδιών»


Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας
των μαθητών – μαθητριών
των Τριών
Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου

Με αφορμή την έκθεση του
Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου
με θέμα: «Ο Πολύγυρος», τα παιδιά είδαν, εμπνεύστηκαν,
ζωγράφισαν και φωτογράφισαν τον τόπο τους.
Λειτουργία: 27-29 Μαρτίου 2012
Α΄ - Β΄ - Γ΄ τάξη
ώρες 6:30 - 8:30 μ.μ. και

2- 4 Απριλίου 2012
Δ΄ - Ε΄ - ΣΤ΄ τάξη
Ώρες 6:30 – 8:30 μ.μ.

Χώρος: Αίθουσα Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου
(έναντι ιερού ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος)
www.eikastikontexnon.blogspot.com

http://www.christamavropoulou.blogspot.com/

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά (Video)

Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Δ. Κοτταρίδη


Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ

Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω πολύ για το χρόνο σας. Γνωρίζω ότι είστε πιεσμένος, γιατί σε λίγο θα πετάξετε για Μαδρίτη και Λισαβόνα. Να ξεκινήσω με αυτό που όλοι αναρωτιούνται. Με ρωτήσανε και λίγο έξω από τα γραφεία σας, πριν από λίγο. Εκλογές πότε θα γίνουν;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Προβλέπω 29 Απριλίου. Το πολύ να πάει μια βδομάδα αργότερα.

Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Κύριε Σαμαρά, εσείς επιμένετε στην ανάγκη αυτοδυναμίας. Όμως, όλες οι δημοσκοπήσεις, το τελευταίο διάστημα, δείχνουν ότι στη Βουλή μπαίνουν, ακόμα και 10 κόμματα. Πολλά κόμματα έχουν στελέχη, τα οποία προέρχονται και από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, της Κεντροδεξιάς και από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Εσείς θεωρείτε, τελικά, ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή;

Αυτός θα είναι υποψήφιος της ΝΔ;


Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιντρίς Αχμέτ έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα Μπιρλίκ, σχετικά με την υποψηφιότητα του. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα:

•Πως σχολιάζετε τη αναρρίχηση του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. ;

Στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος είχα στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Αλλά δυστυχώς δεν εξελέγη και εγώ δεν αποχώρησα από το κόμμα

•Ποια είναι η θέση της Ν.Δ. προς την μειονότητα, και θα υπάρξει κάποια αλλάγή με ττην προεδρία Αντώνη Σαμαρά ;

Kαταψήφισε ο Γ.Ραγκούσης την τροπολογία Βορίδη για τα ταξί!


Μείζον θέμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε νομοσχέδιο και μούγκα στη στρούγκα... 

Διχάζει το Υπουργικό Συμβούλιο η ρύθμιση για την απελευθέρωση των ταξί και, για πρώτη φορά απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν θα είναι ομόφωνη, αλλά κατά πλειοψηφία, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης καταψήφισε στο Υπουργικό τη ρύθμιση του διαδόχου στο υπουργείο Μεταφορών, Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Ραγκούσης, μάλιστα, αναμένεται να μην ψηφίσει και στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο χαρακτήρισε στο Υπουργικό Συμβούλιο ως «θλιβερή εξαίρεση που προστατεύει τα στενά συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας, μια θλιβερή εξαίρεση κοινωνικά άδικη και πολιτικά ανήθικη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατέθεσε τις απόψεις του στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες συνίστανται στα εξής τέσσερα σημεία:

Σπάρτης Ευστάθιος: «Είμαστε δέσμιοι του νεοελληνικού ραγιαδισμού»


Του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, 17.40

Για μία ακόμη φορά το ιστορικό έθνος μας ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την επέτειο της ενάρξεως του πολύχρονου, επίμοχθου και αιματοβαμμένου αγώνα για την κατάκτηση και αναγνώριση της ανεξαρτησίας του.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αφορά μία αξιοζήλευτη σελίδα ιστορίας που γράφτηκε από αγράμματους σοφούς και χαράχτηκε από τους άγνωστους και αδύναμους μισοξεχασμένους Έλληνες στη μνήμη και τη συνείδηση των γνωστών και ισχυρών αφεντάδων.

Αυτούς, λοιπόν, τους χιλιάδες αγωνιστές επώνυμους και ανώνυμους, οι οποίοι, με βαθιά την πίστη στον Θεό και στα ιδανικά του γένους, τόλμησαν και κέρδισαν τον στέφανο της αθανασίας, σφυρηλατώντας τη λέξη ελευθερία στον ορίζοντα της παγκόσμιας ιστορίας, θα τιμήσουμε με υπερηφάνεια σε λίγες ημέρες.

Τραμπολίνο - Ημιμαραθώνιος - Καλαμπάκα - Mετέωρα! (video)


Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)

Η όμορφη Καλαμπάκα φιλοξένησε αυτή την χρονιά τους Πανελλήνιους Προκριματικούς
Αγώνες Τραμπολίνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο (17 & 18 Μαρτίου 2012).

Και όχι μόνον. Φιλοξένησε και τον 5ο Ημιμαραθώνιο που έγινε εις μνήμην του συνιδρυτού του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων Θανάση Σταμόπουλου.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στην ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ στο ΒΛΑΧΑΒΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ήταν:

Παραίτηση του Προέδρου ΔΗΜ.ΤΟ Κέντρου Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας


Θανάσης Μαργαρίτης

Πρώην Πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. ΚΕΝΤΡΟΥ Λάρισας Ν.Δ

Απόστρατος Πολεμικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις τους τελευταίους μήνες, και την στάση του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άλλαξε την τελευταία στιγμή και στήριξε πολιτικές που ως εκείνη την στιγμή ο ίδιος κατηγορούσε, προέβην στην παραίτηση μου από την εκλόγιμη θέση του Προέδρου τοπικής κέντρου Λάρισας της Ν. Δημοκρατίας.

Δυστυχώς οι τελευταίες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά δεν μου επιτρέπουν συνειδησιακά να συνεχίσω να υπηρετώ την παράταξη της Ν. Δημοκρατίας.

Νέος χρησμός από τον Λουκά Παπαδήμο


«Κάντε λίγο υπομονή» να… δοκιμάσουμε τον καινούργιο τσάρο!

γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με τη γνωστή μέθοδο της αναβάθμισης αντιμετωπίστηκε το νέο κενό στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά του υπουργού των Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αποφάσισε να δώσει προαγωγή στον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη και η χώρα απέκτησε έναν ακόμη… τσάρο, ζώντας άλλη μια ορκωμοσία στο προεδρικό μέγαρο.

Όσο για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, βλέπει άλλον έναν στενό συνεργάτη του να φθάνει σε υψηλότατο αξίωμα – ο κ. Σαχινίδης υπήρξε ειδικός σύμβουλος στο τότε πρωθυπουργικό οικονομικό γραφείο.

Παραίτηση Παναγιώτη Λαπατίνα, από την ΟΝΝΕΔ


Προσχώρησε στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Πάνου Καμμένου

ΚΙΛΚΙΣ 20/03/2012

Ύστερα από ένα μακρύ διάστημα συνειδητής αποστασιοποίησής μου από τα εσωτερικά δρώμενα στη Ν.Δ. και την ΟΝΝΕΔ οφείλω να δηλώσω τα εξής :

Με θλίψη διαπιστώνω ότι η Ν.Δ. και ο σημερινός αρχηγός της έχουν μεταβληθεί σε πειθήνια όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των παγκόσμιων τοκογλύφων. Σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και όλα τα υπόλοιπα δεκανίκια που στήριξαν την κατοχική συγκυβέρνηση Παπαδήμου και τα προδοτικά μνημόνια, εκχωρούν την εθνική μας κυριαρχία, ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας, εξαθλιώνουν τους γονείς και τους παππούδες μας και υποθηκεύουν την ίδια την ύπαρξη των νέων Ελλήνων. Αυτή η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ. του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ευάγγελου Αβέρωφ. Είναι μία νέα Πολιτική Άνοιξη, κάτι που στο Κιλκίς έχουμε αντιληφθεί νωρίτερα από όλους.

Ταυτόχρονα η ΟΝΝΕΔ σε κεντρικό επίπεδο αντί να αποτελεί πυλώνα μαχητικής, νεανικής αντίστασης και αντίβαρο στην ενδοτικότητα του κόμματος, έχει μεταβληθεί σε ουρά του.

Επιστολή των Ι. Τσουκαλά, Σπ. Δανέλλη, Θ. Σκυλακάκη, Γ. Σταυρακάκη σε Σούλτς και Μπαρόζο - Καταγγέλουν δυσφήμιση της Ελλάδας


Επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μ. Σούλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χ.Μ. Μπαρόζο, απέστειλαν οι Ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης, Ιωάννης Τσουκαλάς, Θόδωρος Σκυλακάκης και Γιώργος Σταυρακάκης, μέσω της οποίας τους ενημερώνουν για ανησυχητικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον Οργανισμό και ζητούν να διερευνηθούν οι επανειλημμένες περιπτώσεις κακής διοίκησης του ENISA και πλημμελούς άσκησης καθηκόντων εκ μέρους του επικεφαλής του Οργανισμού, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συκοφαντική δυσφήμιση της Ελλάδας, σε σχέση με την έδρα του Οργανισμού στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, οι Ευρωβουλευτές καταγγέλλουν ότι ο ENISA, ο Οργανισμός που είναι επιφορτισμένος από την ΕΕ με την προστασία των ψηφιακών πληροφοριών, κρίθηκε ένοχος παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των ίδιων του των υπαλλήλων.

Το Εφετείο Κορυτσάς "επικύρωσε" την φυλάκιση του Ντίσιου - Να συλληφθεί άμεσα λένε τα Αλβανικά ΜΜΕ


Το Εφετείο Κορυτσάς που επανεξέταζε σήμερα τα μέτρα ασφαλείας κατά του στελέχους της Ομόνοιας, Ναούμ Ντίσιου, άφησε σε ισχύ την απόφαση του Πρωτοδικείου της πόλης για φυλάκιση ενός έτους.

Η πρωτόδικη καταδίκη αφορά το "ζήτημα της Μπομποστίτσας", περί βεβήλωσης των τάφων του ομώνυμου χωριού, κατά τη διάρκεια εργασιών ανέγερσης μνημείου για τους Έλληνες πεσόντες του '40. Βέβαια αυτό ήταν η αφορμή, καθώς η απόφαση υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα υπό την πίεση των εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας.

Το Εφετείο απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης του κ. Ντίσιου, για αναβολή της φυλάκισης. Η σημερινή απόφαση είναι τελεσίδικη και δίνει το πράσινο φως για τη σύλληψη του στελέχους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ωστόσο ο δικηγόρος, δήλωσε ότι θα εισβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, χωρίς να αναμένεται κάποια μεταβολή.

Αργύρης Λαφαζάνης: "Κούφιες προεκλογικές εξαγγελίες"


Θλίψη και αγανάκτηση προκαλούν λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών οι εξαγγελίες έργων. Η τακτική δεκαετιών, που μας οδήγησε μαζί με άλλα φαινόμενα πολιτικαντισμού στη σημερινή τραγική κατάσταση, επαναλαμβάνεται.

Έργα που παρουσίασαν “κινητικότητα” (!!!), έργα που “μπορούν να χρηματοδοτηθούν” (κάποτε) δεσμεύσεις χρηματοδότησης για λογαριασμό της επόμενης κυβέρνησης ή της μεθεπόμενης, έργα που δεν έχουν ούτε μελέτες ούτε εγκρίσεις, αλλά ΘΑ γίνουν.

Η επιστράτευση του Ειδικού Γραμματέα για να επιβεβαιώσει προφορικά τις
εξαγγελίες, μας θυμίζει τις διαβεβαιώσεις των στελεχών του Ο.Σ.Κ. που μετακλήθηκαν παραμονές των εκλογών του 2007 (πριν πέντε ολόκληρα χρόνια) για να δηλώσουν ότι τα λεφτά για το Λύκειο Πολυγύρου ήταν διασφαλισμένα από τον Ο.Σ.Κ.

Αστέριος Ροντούλης: Η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή


«Οι δημοσκοπήσεις για το ΛΑΟΣ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Ανοιχτά αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης.

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική καθίζηση του ΛΑΟΣ που παρατηρείται στις τελευταίες μετρήσεις, ο κ. Ροντούλης τόνισε ότι «ούτε κατ' ελάχιστο δεν ανταποκρίνονται τα αποτελέσματα των ερευνών για τον ΛΑΟΣ στην πραγματικότητα», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή, παρά το ποσοστό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Ερωτηθείς για το κόμμα Καμμένου, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «αφορά τη ΝΔ» και όχι το κόμμα του. «Δεν έχουμε τον ίδιο κόσμο με τον κ. Καμμένο» παρατήρησε.

Δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου!


Για πρώτη φορά θα απέχουν από την καθιερωμένη παρέλαση για την 25η Μαρτίου οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την διαμαρτυρία τους στα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία όπως υποστηρίζουν, οδηγούν σε εξαθλίωση το λαό και τους συμπολεμιστές τους.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ η Γενική Γραμματέας Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ηπείρου και Κέρκυρας, Νίκη Θεοδωρίκα επιβεβαίωσε την αποχή από την φετινή παρέλαση.

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο Βορίδης «κατέρριψε» την ιστοσελίδα που μιλούσε… «μακεδονικά»


Μία ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων και έγινε αντικείμενο χλευασμού εις βάρος του Υπουργού Μεταφορών, Μάκη Βορίδη έπαψε από σήμερα το πρωί να λειτουργεί.

Πρόκειται για την υποτιθέμενη επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου «Μακεδονία», στην οποία μπορούσαν να γίνουν κρατήσεις στην «μακεδονική» γλώσσα.

Το dexios.gr είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με την εν λόγω ιστοσελίδα και είχε αποκαλύψει ότι πρόκειται για πλαστή ιστοσελίδα. Άλλωστε, και το ίδιο το υπουργείο με ανακοίνωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι ο Αερολιμένας Θεσσαλονίκης δεν έχει καν επίσημη ιστοσελίδα.

Στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ


Οι Ηλ. Θεοδωρίδης (Πέλλας), Ι. Αμοιρίδης (Πιερίας), Ι. Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου Κρήτης), Γ. Παπαμανώλης (Κυκλάδων) και Οδ. Βουδούρης (Μεσσηνίας)

Ο κύβος ερρίφθη στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες, αποφασίστηκε η συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το ΠαΣοΚ.

Αποφασίστηκε πολιτική και εκλογική σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με τους τέσσερεις από τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι, μετά τη διαγραφή τους από το ΠαΣοΚ, είχαν εκδόσει κοινή διακήρυξη. Πρόκειται για τους κκ. Ηλ. Θεοδωρίδη (Πέλλας), Ι. Αμοιρίδη (Πιερίας), Ι. Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου Κρήτης), Γ. Παπαμανώλη (Κυκλάδων) όπως επίσης και τον κ. Οδ. Βουδούρη (Μεσσηνίας), ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ και θα γίνει μέλος της.