Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Επόμενος «σταθμός» των κινητοποιήσεων τα διόδια των Μαλγάρων


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ

Με τρεις δράσεις κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για το σχέδιο «Αθηνά» οι σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ύστερα από σχετικές αποφάσεις των σημερινών τους συνελεύσεων. Αύριο θα συγκεντρωθούν, στις 10.30 π.μ., στην είσοδο του ιδρύματος, στη Σίνδο, και με ΙΧ ή πούλμαν θα κατευθυνθούν προς τα διόδια των Μαλγάρων με σκοπό να σηκώσουν τις μπάρες για δύο ώρες και να διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η ενημερωτική εκστρατεία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, καθώς έχουν δώσει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους, για να μοιράσουν φυλλάδια και να μιλήσουν στους διερχόμενους για τις μεγάλες ανατροπές που φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» στο ίδρυμα αλλά και στις ζωές χιλιάδων παιδιών.

Προσπάθεια επιστροφής των Ημερολογίων του Άγγελου Τανάγρα στην Ελλάδα!


Ο Άγγελος Τανάγρας υπήρξε γνωστός λογοτέχνης, διπλωμάτης, στρατιωτικός ιατρός και αργότερα μοναδικός πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών (Ε.Ψ.Ε.).

Είχε καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του όλη την πολιτική, κοινωνική και επιστημονική αφρόκρεμα της εποχής του, την οικονομική υποστήριξη της οικογένειας Μπενάκη, να εισάγει μαθήματα παραψυχολογίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο και στην Αστυνομική Ακαδημία Αθηνών, να διοργανώσει το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραψυχολογίας στην Αθήνα κ.ά.
Υπήρξε ένας άνθρωπος που έκανε γνωστή την Ελλάδα παγκοσμίως, μέσα από τις δράσεις του στον επιστημονικό κλάδο των ψυχικών ερευνών.

Στόχος  είναι η ευαισθητοποίηση των ελληνικών αρχών (ή μέρους αυτών) για τον επαναπατρισμό των ημερολογίων στην Ελλάδα,

Γέμισαν οι αποθήκες της πυροσβεστικής του Λιτοχώρου από τα κλοπιμαία Βουλγάρικης Συμμορίας


Γέμισαν οι αποθήκες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου με τα κλοπιμαία της βουλγάρικης συμμορίας που εξάρθρωσαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου και έβαλαν τέλος στην εγκληματική της δράση.

Η σπείρα των Βουλγάρων είχε ρημάξει στο κλέψιμο περιοχές της Μακεδονίας και έδρασε και στην Πιερία, όπου στην περιοχή του Λιτοχώρου συνελήφθησαν οι εφτά Βούλγαροι, μέλη της επικίνδυνης συμμορίας.

Προκαλεί εντύπωση η ποικιλία, αλλά και το πόσο πολλά είναι τα κλοπιμαία που μεταφέρθηκαν στην πυροσβεστική υπηρεσία Λιτοχώρου από αποθήκη του Λαγκαδά που διατηρούσε η σπείρα.