Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ο τούρκος υπουργός Υγείας αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στη Ροδόπη

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης

Συνεχίζει να προβαίνει σε ανθελληνικές δηλώσεις που αμφισβητούν την κυριότητα της χώρας μας ο τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

Συγκεκριμένα στην τελευταία στάση στην Ροδόπη του «Καραβανιού της Αφθονίας» που επί 9 χρόνια τώρα οργανώνει ο δήμος Μπαϊράμπασά (περιοχή της Κωνσταντινούπολης), ο τούρκος υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια τους γεύματος ιφτάρ είπε προς τους παρευρισκόμενους  Έλληνες μουσουλμάνους «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι».

Επίσης χαρακτήρισε τη Θράκη «ως ένα χέρι κομμένο της Τουρκίας»…

Εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια του θρυλικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο

Ο «Μουτζούρης» φθάνει στον τερματισμό του περνώντας από την καμπύλη μεταλλική γέφυρα του Ντε Κίρικο

Για 80 χρόνια υπήρξε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή

 Αρχίζουν από σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου,  οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον «Μουτζούρη», το τραινάκι του Πηλίου, με αφορμή την συμπλήρωση 110 χρόνων λειτουργίας του.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι φίλοι του τραίνου συμμετέχουν στον εορτασμό, διοργανώνοντας ειδικές εκδηλώσεις.  Από σήμερα  έως τις 11 Αυγούστου οργανώνεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας επταήμερο διεθνές Φεστιβάλ αφήγησης από τον τοπικό σύλλογο. Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο τραίνο, με θέμα «Ταξίδια - ιστορίες του Μουτζούρη στο Πήλιο» και αφηγήσεις παραμυθιών και βιωματικών ιστοριών για το τραίνο στους σταθμούς Άνω Λεχωνίων, Γατζέας και Μηλεών.