Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τελεσίγραφο Μαξίμου στους βουλευτές της ΝΔ για την ψήφιση των νομοσχεδίων

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ - ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Νέα αναταραχή προκλήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά το «παρών» που δήλωσαν οι βουλευτές του κόμματος, Δημήτρης Κυριαζίδης και Νικήτας Κακλαμάνης στην τροπολογία που εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και ψηφίστηκε στη Βουλή, για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα και του ζήτησε να μεταφέρει στους βουλευτές το μήνυμα πως δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον ανάλογες στάσεις.

Οι Σαρακατσάνοι στο διάβα της Ιστορίας...


Ένα αρχαιοελληνικό φύλο είναι οι Σαρακατσιαναίοι. Νομάδες  κτηνοτρόφοι, ζούσαν στα βουνά το καλοκαίρι και το χειμώνα στα  χειμαδιά (βουνά - στράτα - χειμαδιά) διασκορπισμένοι σ' ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Κοιτίδα των Σαρακατσαναίων ήταν η οροσειρά της κεντρικής και νότιας Πίνδου και  η Ρούμελη με επίκεντρο τα ΑΓΡΑΦΑ, χώρος που λόγω της γεωφυσικής του  κατάστασης ήταν απάτητος, δεν ήταν γραμμένος πουθενά και γι' αυτό  κατοικούνταν από αυτόνομους και ελεύθερους ανθρώπους.
Ο  διασκορπισμός τους από την αρχική κοιτίδα τους προς την υπόλοιπη  ηπειρωτική Ελλάδα έγινε επί Τουρκοκρατίας και κυρίως τον 18ο αιώνα,  στα χρόνια του Αλή Πασά.

 Ως προς το όνομά τους υπάρχουν πολλές και διάφορες ετυμολογίες.

Μίνι υπουργικό στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Βενιζέλο

«ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΡΧΙΑΣ» ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Το «ιμπεριουμ Σαμαρά» προσπαθεί να σπάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς φαίνεται πως ενοχλήθηκε από το νέο ενισχυμένο προφίλ του Πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς που εμφανίζεται αποφασισμένος να διοικήσει με την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δηλαδή  «η πρωθυπουργία δεν είναι συλλογικός θεσμός» πιθανότατα να ενοχλεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος φαίνεται να επιμένει στο δόγμα των ισότιμων εταίρων.

Μόνο σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει την κίνησή του να συγκαλέσει μίνι υπουργικό στο υπουργείο Εξωτερικών με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ομιλία του Μάρκου Μπόλαρη στην βουλή

Ομιλία του Ανεξάρτητου Βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί του Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών»

Ακολουθεί η ομιλία του Ανεξάρτητου Βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη :

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ:

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, παίρνω το λόγο γιατί θέλω να αναφερθώ στη διάταξη που είναι μεθόδευση Δούρειου Ίππου, με την οποία στοχεύεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

FYROM: Δεν συμφωνούμε με λύση που θα θίξει την ταυτότητα του «μακεδονικού» λαού

Τις γνωστές θέσεις του κόμματος του, VMRO-DPMNE, για το ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας σε επερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης της χώρας για το θέμα αυτό.

«Η θέση μας είναι ότι θέλουμε την επίλυση του προβλήματος αυτού και κάτι τέτοιο αναφέρεται στο πρόγραμμα του κόμματος μας. Το VMRO-DPMNE δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε λύση που θα οδηγούσε σε συνταγματικές τροποποιήσεις και σε αλλαγή του συνταγματικού μας ονόματος. Δεν συμφωνεί με λύση που μπορεί να θίξει την ταυτότητα του «μακεδονικού» λαού, της γλώσσας και του έθνους. Τέλος, οποιαδήποτε λύση θα τεθεί προς έγκριση σε δημοψήφισμα», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Βενιζέλου: ανασχεδιάζουν το σταθμό του μετρό, ανατρέχουν πάλι στο ΚΑΣ

Υπέρ της συνύπαρξης εμφανίζεται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΑΣ

Αποφασισμένος να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα του εμβληματικού αρχαιολογικού συνόλου της Βενιζέλου και να το θέσει και πάλι στην κρίση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) εμφανίζεται ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στην έκτακτη συνάντηση, που έγινε αργά το απόγευμα στο υπουργικό γραφείο του στην Αθήνα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόθεσή του να ανακινήσει, έπειτα από πολύμηνη αδράνεια, το στάσιμο θέμα. Ο ίδιος αποδέχτηκε την ανάγκη να εξευρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης και σύγκλισης των απόψεων μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πόλων, δηλαδή αφενός μεν του υπουργείου Πολιτισμού και της Αττικό Μετρό ΑΕ, αφετέρου δε του δήμου Θεσσαλονίκης.