Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

12χρονος οδηγούσε με 110 χμ στην Λάρνακα


Κατηγορήθηκε η μητέρα του για ελλιπή φύλαξη του αυτοκινήτου της

Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ
Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή γυναίκας αστυνομικού και πολιτών

Ταχύτητα 110 χιλιομέτρων αντί 50, ανέπτυξε σε πολυσύχναστη λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα δωδεκάχρονος, ο οποίος, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του και έχοντας συνεπιβάτες άλλους ανηλίκους, έθεσε σε άμεσο κίνδυνο γυναίκα αστυνομικό και άλλους διερχομένους οδηγούς.

Ήταν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν αστυνομικοί της τροχαίας έκαναν νόημα σε όχημα που κινείτο με 110 χιλιόμετρα την ώρα, αντί 50 που ήταν το επιτρεπόμενο. Αντί να σταματήσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χρίστο Αντρέου, ο ανήλικος οδηγός «αγνόησε το σήμα της αστυνομικού, πέρασε από κοντά της με κίνδυνο να την τραυματίσει, ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα εγκατέλειψε το σημείο».

Συνεχίζοντας μάλιστα την τρελή του πορεία, ο ανήλικος έφθασε στον κυκλικό κόμβο Φανερωμένης, όπου εισήλθε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας. Το προχωρημένο της ώρας στάθηκε σωτήριο τόσο για τη ζωή των ανηλίκων, όσο και την ασφάλεια άλλων οδηγών, που ευτυχώς την ώρα εκείνη δεν διακινούνταν στην πολυσύχναστη λεωφόρο.

Ο δωδεκάχρονος κατάφερε να διαφύγει, η Αστυνομία όμως από τους αριθμούς εγγραφής προχώρησε στον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του οχήματος, που δεν ήταν άλλος από τη μητέρα του νεαρού, εν αγνοία της οποίας είχε πάρει το αυτοκίνητο για να βγει βόλτα με τους φίλους του.

Η μητέρα του έχει κατηγορηθεί γραπτώς για τη μη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για φύλαξη του οχήματός της. Η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους γονείς να ασκούν περισσότερο έλεγχο στα ανήλικα παιδιά τους όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και να μην αφήνουν εκτεθειμένα τα κλειδιά των οχημάτων τους, που ενδεχομένως να αποτελούν πειρασμό για τους ανηλίκους.

Πηγή: Η Σημερινή

Eκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίων των διοδίων


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

Ε mail: epaiginiou@gmail.com Tηλ: 6944755220

Αιγίνιο 27.01.2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11:30πμ
η Επιτροπή Αγώνα
συνδιοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίων των διοδίων μαζί με
την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, το ΚΤΕΛ Πιερίας και
τις επιτροπές «Ακρίβεια - Διόδια STOP»
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσ/νίκης, άγαλμα Ελ. Βενιζέλου
Η μεταφορά των πολιτών της Πιερίας είναι προσφορά των ΚΤΕΛ Πιερίας

Η αναχωρήσει θα γίνει
στις 10:30πμ από το σταθμό των ΚΤΕΛ Κατερίνης
και στις 11:00 από το Δημαρχείο στο Μακρύγιαλο

Πηγή: Λευτεριά

Σαμαράς προς Παπανδρέου: "Δημοσιοποιήστε τις επιστολές με Ερντογάν"


Τη δημοσιοποίηση των επιστολών Παπανδρέου και Ερντογάν ζητά ο Αντώνης Σαμαράς. Κάνει λόγο για «απόκρυψη» του περιεχομένου τους και υποψίες διολίσθησης της Ελλάδας σε εφ’ όλης της ύλης και κεκλεισμένων των θυρών, διμερή διάλογο με την Τουρκία.

"Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα", αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστηρίζει ότι ενισχύεται η "εντύπωση"ότι η χώρα διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, την ίδια ώρα που η γείτονες προσθέτουν περισσότερα "προβλήματα και διεκδικήσεις" στην ατζέντα.

"Ζητούμε, επομένως, τη δημοσίευση των επιστολών αυτών, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων", καταλήγει η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Foreign Press

Πρόσκληση σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό στην Θεσσαλονίκη


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

26/1/10

Ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα, σας προσκαλεί εγκάρδια στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Το μεταναστευτικό πρόβλημα σήμερα. Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6μ.μ. στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4).

Προλογίζει ο Στέλιος Παπαθεμελής, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης. Εισηγούνται οι: Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής, Γιώργος Πιπερόπουλος, Καθ. Πανεπιστημίου, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εκδοτών. Συντονίζει ο Δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.