Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η Ντόρα και η πρόσθεση... κι όμως είναι Υπουργός Εξωτερικών ... Δυστυχώς...

Ο Γ. Βλάχος σε πανικό

ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ



Θέμα με το τι κρύβεται πίσω από τα ονόματα των ομάδων, φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται αναφορά μόνο σε μία ελληνική ομάδα, που δεν είναι άλλη από τον Ηρακλή... "που πήρε το όνομα του από τον ήρωα της μυθολογίας, ο οποίος διακρινόταν για το θάρρος και την ανδρεία του", όπως αναφέρει το κείμενο. Πέρα από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, γίνεται αναφορά στη Χέρκουλες Αλικάντε της Ισπανίας και στην Χέρκουλες Αλμέλο της Ολλανδίας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο από την επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ.

Η ιστοσελίδα του Κωνσταντίνου Κιλτίδη



Επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα (Portal) του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρίου Κωνσταντίνου Κιλτίδη. Σε όλους μας είναι γνωστός, έρχεται τακτικά στον Πολύγυρο, είναι ο γνωστός με τους δασικούς χάρτες της Χαλκιδικής.

Τελευταία του επίσκεψή ήταν στα εγκαίνια του ακαθόριστου αγάλματος, που πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι ο Αριστοτέλης.

Ο κύριος Κιλτίδης λοιπόν αφού προβάλλει τον εαυτό του, το έργο του και το Νομό Κιλκίς, φαίνεται ότι έχει μια ιστοσελίδα όπως όλοι οι πολιτικοί, αυτή η σελίδα υποτίθεται ότι είναι η: www.kiltidis.gr/ κοιτώντας προσεκτικά όμως, όταν μπούμε μέσα, βλέπουμε επάνω στην url το εξής: http://www.minagric.gr/kiltidis/welcome.html

Δηλαδή, για να το πούμε πιο απλά, ο κύριος Κιλτίδης απλά έχει πληρώσει ένα domain (www.kiltidis.gr) το οποίο κοστίζει από 5 έως 20€. Για το κόστος φιλοξενίας πληρώνει το υπουργείο καθώς ο κύριος Κιλτίδης φιλοξενεί την ιστοσελίδα του στους servers του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ίσως να είναι νόμιμο αυτό που κάνει, μπορεί και όχι. Πάντως ηθικό δεν είναι. Δεν είναι καθόλου ηθικό.

Δεν έχει ο κύριος Κιλτίδης χρήματα για να έχει μια ιστοσελίδα δική του; Αν δεν έχει να κάνει ένα blog που είναι και δωρεάν...

Το γνωρίζει αυτό ο κύριος Καραμανλής του "σεμνά και ταπεινά";

Πώς να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα στην επιστροφή από τη Χαλκιδική

Οι προεργασίες για τη διαμόρφωση κόμβου στο τμήμα Νέα Μουδανιά-Ποτίδαια, λίγο πριν από την Ποτίδαια, κάνουν δύσκολη τη ζωή των εκδρομέων. Ο δρόμος στενεύει απότομα και μπορεί να διέρθει ίσα ίσα ένα αυτοκίνητο ανά κατεύθυνση. Οι εναλλακτικές διαδρομές και τα επικίνδυνα σημεία.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Σε “Γολγοθά” έχει μετατραπεί η επιστροφή των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής λόγω των προεργασιών για τη διαμόρφωση κόμβου στο τμήμα Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια, λίγο πριν από την Ποτίδαια. Ο δρόμος στενεύει απότομα λόγω των έργων και μπορεί να διέρθει ίσα ίσα ένα αυτοκίνητο ανά κατεύθυνση. Ο σχηματισμός “λαιμού”, όπως λέγεται και στην τεχνική γλώσσα, έχει ως αποτέλεσμα τις Κυριακές κατά την επιστροφή να δημιουργείται τεράστιο μποτιλιάρισμα και να μπλοκάρεται ολόκληρος ο κεντρικός άξονας του πρώτου ποδιού, από το ύψος της Κρυοπηγής. Έτσι, μια διαδρομή δεκαπέντε λεπτών διανύεται σε μία ώρα.

Οι εργασίες εκτελούνται από την Εγνατία Οδό Α.Ε., η οποία αναφέρει ότι θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος θα είναι απελευθερωμένος ο δρόμος. Ωστόσο, κι αν ακόμη απομακρυνθεί το εργοτάξιο, η στενότητα του δρόμου θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα. Τα έργα που γίνονται στο τμήμα Νέα Μουδιανά - Ποτίδαια αφορούν μόνο μια μικρή τεχνική παρέμβαση σ’ ένα σημείο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί κόμβος, όταν θα διαπλατυνθεί ο δρόμος. Η διαπλάτυνση του τμήματος αυτού είναι ενταγμένη στο έργο νέας χάραξης Σωζόπολης - Ποτίδαιας, με προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ. Μέχρι τα Νέα Μουδανιά έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι το έργο, με διαπλάτυνση του άξονα και την τοποθέτηση διαχωριστικού στηθαίου.

Ωστόσο, για τη διαπλάτυνση του τμήματος Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις και σημειώθηκε καθυστέρηση. Εκτός αυτού, επαγγελματίες της περιοχής προσέφυγαν στο ΣτΕ, καθώς είναι αντίθετοι στο σχεδιασμό του κλειστού αυτοκινητόδρομου και ζητούν ο δρόμος να έχει εξόδους στα καταστήματα. “Την Πέμπτη θα ολοκληρωθούν τα ασφαλτικά στην Ποτίδαια, ώστε πριν του Αγίου Πνεύματος να φύγουν τα συνεργεία. Έγινε ένα τεχνικό έργο και έπρεπε να περιοριστεί ο δρόμος, σε δύο φάσεις, από τη μία και την άλλη πλευρά, για να μπορέσει να εργαστεί ο εργολάβος”, αναφέρει στη “ΜτΚ” ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Δημήτρης Κωτούλας. “Άλλες εργασίες δεν θα γίνουν. Δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος για τις απαλλοτριώσεις, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Υπάρχει και μια προσφυγή στο ΣτΕ”, προσθέτει ο κ. Κωτούλας.

Έτσι, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο των απαλλοτριώσεων και της προσφυγής για να αρχίσουν εργασίες διαπλάτυνσης στο τμήμα Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια και το φετινό καλοκαίρι ο δρόμος θα παραμείνει στενός. Εν τω μεταξύ, έτοιμο να δημοπρατηθεί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου Ποτίδαια - Κασσανδρεία, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενδιάμεση νησίδα, ανισόπεδους κόμβους και παράπλευρο δίκτυο. “Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, πληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις και θα προχωρήσουμε σε δημοπράτηση”, αναφέρει ο κ. Γιώργος Τσίγκρος, τεχνικός σύμβουλος του γ.γ. της περιφέρειας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Εάν επιστρέφετε από τις παραλίες της Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη, απόγευμα Κυριακής, και θέλετε να κερδίσετε χρόνο, να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα, την ταλαιπωρία και το άγχος της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, υπάρχει τρόπος. Εκτός από τους βασικούς οδικούς άξονες όπου παρουσιάζονται αυξημένα κυκλοφοριακά προβλήματα τις αργίες του καλοκαιριού, μπορείτε να ακολουθήσετε με το αυτοκίνητο σας εναλλακτικές διαδρομές ώστε να μεταβείτε ή να επιστρέψετε συντομότερα στον προορισμό σας.

Στη διάθεση των οδηγών υπάρχουν μικρότεροι επαρχιακοί δρόμοι που, εκτός των άλλων, δίδουν την ευκαιρία στους επιστρέφοντες να απολαύσουν την ομορφιά των φυσικών τοπίων που διασχίζουν. Οι ώρες αιχμής στην κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους της Χαλκιδικής είναι, σύμφωνα με την Τροχαία Νέων Μουδανιών, οι απογευματινές της Κυριακής. Αύξηση των οχημάτων στους δρόμους παρατηρείται μετά τις 5 το απόγευμα, ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα συναντώνται στους δρόμους από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Αντίθετα, είναι ομαλή η κίνηση κατά τις μεταμεσημβρινές ώρες από τις 2 έως τις 4 μετά το μεσημέρι.

Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς επιλέγουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο στις παραλίες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, απ’ όπου παρατηρείται αυξημένη επιστροφή το απόγευμα της Κυριακής, με πρώτο “σκόπελο” το μποτιλιάρισμα στην Καλλιθέα. Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργούνται τόσο στην Καλλιθέα όσο και στις κατοικημένες περιοχές της Αφύτου και της Φώκιας, στις οποίες, εκτός της συνεχούς διέλευσης πεζών από το δρόμο, η κίνηση διακόπτεται με φωτεινούς σηματοδότες. Έτσι, οι οδηγοί πρέπει να παρακάμψουν αυτές τις περιοχές, για να κερδίσουν χρόνο στη μετάβαση.

Α. Όσοι κινούνται από την Κασσανδρεία στη Θεσσαλονίκη, για να ξεπεράσουν απρόσκοπτα την Καλλιθέα, υπάρχουν τρεις λύσεις:

1. Να ακολουθήσουν αριστερά τον λεγόμενο “μικρό περιφερειακό” της Καλλιθέας, που οδηγεί μετά την κατοικημένη περιοχή.

2. Να οδηγηθούν από την Κασσανδρεία στην Άφυτο μέσω του επαρχιακού χωματόδρομου. Ο δρόμος ενδείκνυται για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αγροτικά και τζιπ 4Χ4.

3. Να ακολουθήσουν από την Κασσανδρεία το δρόμο που καταλήγει στην διασταύρωση της Σάνης και διέρχεται μέσα από το δάσος. Ο δρόμος είναι σε καλή κατάσταση, ασφαλτοστρωμένος, ενώ το φυσικό τοπίο είναι πανέμορφο.

Β. Οι οδηγοί που θα φθάσουν στα Νέα Μουδανιά, εκτός από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, που έχει μεν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινητόδρομου αλλά διαπιστώνεται πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σε κάποια τμήματα τον κυκλοφοριακό φόρτο του απογεύματος της Κυριακής, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων διαδρομών: Να κινηθούν στον παραλιακό δρόμο από την παραλία Διονυσίου, τα Φλογητά, τη Σωζόπολη, τα Πλάγια, τον Άγιο Παύλο και να φτάσουν στον Τρίλοφο, στους Νέους Επιβάτες ή να οδηγηθούν στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών. Να επιλέξουν τον δρόμο από την Τρίγλια, τα Ελαιοχώρια και να εξέλθουν στον κόμβο Καλλικράτειας. Να ακολουθήσουν τη διαδρομή από τα Πετράλωνα και τον Άγιο Αντώνιο και να φθάσουν στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και τη Θέρμη.

Γ. Όσοι επιστρέφουν από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, από τη διασταύρωση Νικήτης, μπορούν να κινηθούν από τον ορεινό δρόμο του Πολυγύρου που οδηγεί στη Θέρμη μέσω της Γαλάτιστας. Στη διαδρομή αυτή είναι λίγες στον αριθμό οι κατοικημένες περιοχές και παρά τις στροφές της Γαλάτιστας, ο δρόμος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο από τη Γερακινή στον Πολύγυρο όσο και από τον Πολύγυρο στη Γαλάτιστα. Ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί και όσους κινούνται στο κέντρο της Χαλκιδικής, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ποδιού.

Δ. Από το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής οι επιστρέφοντες στη Θεσσαλονίκη μπορούν να ακολουθήσουν δύο κατευθύνσεις με τρεις εναλλακτικές διαδρομές: Ε. Από την Ουρανούπολη μπορούν να οδηγηθούν μέσω της Μεγάλης Παναγιάς στην Αρναία και στη συνέχεια στα Δουμπιά, στα Βασιλικά και τη Θέρμη. Να φθάσουν στον Πολύγυρο μέσω Ιερισσού, Γομάτι, Πυργαδίκια, Πλάνα, Βράσταμα και να συνεχίσουν προς Θέρμη. Να κατευθυνθούν προς τον Σταυρό Θεσσαλονίκης διασχίζοντας τα Νέα Ρόδα, την Ιερισσό, το Στρατώνι και την Ολυμπιάδα, και να εξέλθουν στην Εγνατία Οδό.

Tα επικίνδυνα σημεία

Οι οδηγοί που επιστρέφουν από τις εναλλακτικές διαδρομές πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στα επικίνδυνα σημεία των δρόμων από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σιθωνία και αντίστροφα. Με βάση τη συχνότητα των ατυχημάτων, η τροχαία διέκρινε αυτά τα σημεία στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου - Σιθωνίας, που είναι:

α. Στο ύψος του χωριού Γαλαρινός, λίγα χιλιόμετρα πριν από τη Γαλάτιστα, ο δρόμος στενεύει απότομα.

β. Στο ύψος Παλαιοκάστρου, πριν από τον Πολύγυρο, οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν τις συχνές κατολισθήσεις βράχων πάνω στο οδόστρωμα.

γ. Η επικίνδυνη στροφή, ένα χιλιόμετρο μετά τον Πολύγυρο προς τη Σιθωνία.

δ. Επικίνδυνη στένωση του δρόμου έχει επισημάνει η Τροχαία στο ύψος της Γερακινής, ενώ επικίνδυνες χαρακτηρίζονται οι διασταυρώσεις των κάθετων δρόμων που οδηγούν στην παραλία από τη Γερακινή μέχρι το ύψος του Βατοπεδίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
Στο ανατολικό τμήμα της Χαλκιδικής, ως επικίνδυνα σημεία χαρακτηρίζονται:

α. Η κάθετη διασταύρωση στο δρόμο μεταξύ Αγίου Νικολάου και Πυργαδικίων.

β. Ο παραλιακός δρόμος που συνδέει την Ιερισσό με το Στρατώνι.

γ. Ο ορεινός δρόμος που συνδέει το Στρατώνι με τον Πολύγυρο, στο ύψος του Παλαιοχωρίου και της Αρναίας.

Πηγή: Μακεδονία

Για την άλωση της Πόλης

Με δυο μέρες καθυστέρηση, να γλιτώσουμε από τη μονομανία των «επετείων», αξίζει να θυμηθούμε την Αλωση του 1453. Να σκεφτούμε τις πρώτες μέρες των κατακτητών στην παρατημένη από δεκαετίες Κωνσταντινούπολη, που λειτουργούσε με πενήντα χιλιάδες κόσμο, τους μισούς καλόγερους, σε έναν αστικό ιστό που κάποτε στέγαζε τους δεκαπλάσιους.

Να δούμε τα μεγάλα της μνημεία, ραγισμένα από σεισμούς, με πλήθος ανθισμένα αναρριχώμενα φυτά επάνω τους. Συνοικίες που τις ρήμαξαν παλιές πυρκαγιές και κανένας δεν τις συμμάζεψε. Οι «προδότες», οι «φραγκεμένοι» ήταν πλέον νεκροί, αιχμάλωτοι ή στα καράβια της εξορίας. Πρώτος ανάμεσά τους ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Σήμερα, ήρωας του Γένους, τότε, ένας περιφρονημένος ιππότης. Νεκρός.

Ναι, το να μετράμε τα πραγματικά μεγέθη από την Αλωση είναι πολύ χρήσιμο και διδακτικό. Οι αιώνες που κύλησαν δεν είναι πάρα πολλοί κι έτσι υπάρχουν δεκάδες ιστορικές μαρτυρίες των γεγονότων. Μπορούμε να φρίξουμε παρακολουθώντας έναν από τους πρώτους πολέμους με λουμπάρδες και κανόνια. Με εμπειροπόλεμους μισθοφόρους κι ένα σωρό χριστιανούς σπαχήδες στο πλευρό του Μωάμεθ, από όλα σχεδόν τα Βαλκάνια.

Του Μωάμεθ με τη μάνα του, την ελληνίδα κυρα-Μάρα, που έχτισε εκείνον τον πύργο που σώζεται ακόμη στη Δάφνη του Στρυμόνα, την παλιά Εζοβα. Με τον Γεννάδιο Σχολάριο, την ώρα που ο Νοταράς σφαγιαζόταν οικογενειακώς, να καλείται από το Σουλτάνο να κυβερνήσει τους ορθόδοξους. Και να τον ανεβάζει σε άτι.

Μια ιστορία οδύνης, αναστάτωσης, πόνου και φρίκης. Ωστόσο, πέρασε και με την Αλωση, ένας νέος κόσμος γεννήθηκε, ορφανός, συγκλονισμένος, βαθιά διαιρεμένος και έκθαμβος. Πήραν την Πόλη, πήραν την! Η Αλωση, δίκαια, θεωρήθηκε ένας αποφασιστικός σταθμός στην παγκόσμια Ιστορία. Ο μεσαίωνας δε σταμάτησε το 1453 και, μάλιστα, έδειξε τα δόντια του πολλές φορές στα χρόνια που ακολούθησαν. Ισως ο μεσαίωνας να είχε ήδη σβήσει το 1350, εκεί στα χρόνια του μαύρου θανάτου, που άφησε τον κόσμο με το μισό ακριβώς παγκόσμιο πληθυσμό. Αλλά η Αλωση επιτρέπει και άλλες σκέψεις.

Οι Οθωμανοί είχαν βάλει πόδι στην Ευρώπη ήδη το 1354, έναν αιώνα πριν, και κατείχαν από το 1361 την Αδριανούπολη. Δε λέω από πότε κατείχαν την Προύσα: πάνω από μια γενιά πριν. Η Θεσσαλονίκη ήταν χαμένη τελείως από το 1430 και το Βυζάντιο μόνον για τους υπεραισιόδοξους δεν ήταν μια χλιαρή ανάμνηση. Και πάρα πολλοί Ρωμιοί, εξοντωμένοι από τα γεγονότα του 1204 που τους στοίχειωναν, προτιμούσαν την υποταγή στο σαρίκι από την υποταγή στη λατινική καλύπτρα.

Από την στήλη του Αγγελιοφόρου Καναβάτσο του Πάνου Θεοδωρίδη

Συνέντευξη περιβόλι της Νίκης Τζαβέλλα στην Espresso

Μεγάλο κόμμα, μεγάλος μπελάς

Πολλοί εξεπλάγησαν στο άκουσμα της είδησης ότι η πρώην βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Νίκη Τζαβέλλα θα ετίθετο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ. Η ίδια όμως είχε σταθμίσει καλά την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη πριν πει το μεγάλο «ναι» που θα αλλάξει τη ζωή της για την επόμενη πενταετία.

Αλλωστε, είναι συνηθισμένη στα ταξίδια. Χρόνια τώρα μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδος και εξωτερικού, μιας και είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα στελέχη μεγάλων και σημαντικών επιχειρηματικών ομίλων (μεταξύ άλλων διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Λάτση και αντιπρόεδρος της Intracom, αλλά και του Ιδρύματος Κόκκαλη, ενώ είναι και επικεφαλής των επιχειρηματικών κινήσεων του ομίλου Antenna του Μίνωα Κυριακού στο εξωτερικό).

Τη συναντήσαμε στο καλαίσθητο σπίτι που διατηρεί στη Νέα Κηφισιά και δεν δίστασε να μας μιλήσει για τα πάντα: για τον τρόπο που της έγινε η πρόταση, για τα ποσοστά που αναμένεται να πάρει ο ΛΑΟΣ, για τους συνυποψηφίους της, για τα χόμπι, ακόμη και για τις μαγειρικές ικανότητές της!

- Σας βλέπω μια χαρά... Πού οφείλεται αυτή η ενεργητικότητα;
Ξανάνιωσα τώρα που πήγα στον ΛΑΟΣ. Είναι ένα μικρό κόμμα, γεμάτο ζωντάνια και δυναμισμό.

- Πώς προέκυψε η πρόταση να τεθείτε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου;
Είχαμε συναντηθεί σε μια κοινωνική εκδήλωση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Στην κουβέντα που κάναμε έμαθε ότι ήμουν έτοιμη να πάω στο εξωτερικό, σε έναν διεθνή οργανισμό. Λίγες ημέρες αργότερα, με πήρε στο τηλέφωνο για να βρεθούμε και εκεί μου έκανε την πρόταση.

- Πριν από το Πάσχα;
Ναι, πριν από το Πάσχα. Και μάλιστα, του απάντησα «θα σας πω σε δύο μέρες». Μου είχε εξηγήσει βεβαίως τι πρεσβεύει ο ΛΑΟΣ. Δεν είναι μακριά από αυτά τα οποία ήταν οι καταβολές μου από τη Νέα Δημοκρατία. Διαπίστωσα πως ο ΛΑΟΣ δεν είναι καθόλου ακραίο κόμμα. Είναι ένα λαϊκό και αστικό δεξιό κόμμα με σταθερές στην παράδοση και τη θρησκεία.

- Είναι δεξιό ή κεντροδεξιό κόμμα;
Υπάρχουν και κεντροδεξιοί στο κόμμα. Θα έλεγα ότι έχει πολυσυλλεκτικότητα.

- Τι θα πρέπει να γίνει με τους μετανάστες;
Ζητάμε μια ποσόστωση στους μετανάστες. Αυτή τη στιγμή το 10% του πληθυσμού στη χώρα μας είναι αλλοδαποί. Εμείς ζητάμε να μειωθεί στο 2%! Θέλουμε να είναι ελεγχόμενος ο αριθμός τους ούτως ώστε να μπορούν και αυτοί να ζουν ανθρώπινα στη χώρα μας και εμείς να ξέρουμε ότι το αντέχουμε αυτό.

- Θα πρέπει να απελαθούν όσοι δεν έχουν άδεια;
Να πολιτογραφηθούν όσοι έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις παραμονής. Οσοι είναι παράνομοι όμως, να επαναπροωθούν στη χώρα τους. Δεν βλέπω άλλη λύση!

- Με τι ποσοστό θα ήταν ικανοποιημένος ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές;
Ο,τι ποσοστό πάρουμε πάνω από το 4,2%, για εμάς θα είναι επιτυχία.

- Πριν από το Πάσχα όμως βουλευτές του κόμματός σας δήλωναν ότι θα πάρετε πάνω από 10%!
Ολα τα μικρά κόμματα θέλουν κάποια στιγμή να πιάσουν διψήφιο ποσοστό. Είναι μια πολύ αισιόδοξη προοπτική αυτή...

- Εσείς επιδιώκετε να εκλέξετε δύο ευρωβουλευτές;
Ναι!

- Ο κ. Θανάσης Πλεύρης, που είναι δεύτερος στο ευρωψηφοδέλτιο, όμως δεν θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, όπως έκαναν οι συνάδελφοί του από το ΠΑΣΟΚ;
Αυτό το θέμα εξετάστηκε από τον Αρειο Πάγο και αποφασίστηκε ότι δεν χρειάζεται να παραιτηθεί!

- Ετσι όμως έχει την... καβάντζα της Βουλής. Εάν δεν εκλεγεί, θα ξαναγυρίσει στο Εθνικό Κοινοβούλιο.
Τα μικρά κόμματα δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια της εναλλαγής των προσώπων.

- Κάποιοι λένε ότι πάτε στο Ευρωκοινοβούλιο για να έχετε έναν σίγουρο και υψηλό μισθό που κυμαίνεται γύρω στα 6.000 ευρώ τον μήνα καθαρά.
Μα παραιτούμαι ήδη από έναν καλύτερο μισθό!

- Πάτε για μία πενταετία;
Ας έχουμε την υγεία μας και μετά βλέπουμε… Μπορεί να βαρεθώ κιόλας...

- Οι πολιτικές φιλοδοξίες σας μέχρι πού φτάνουν;
Ολοκληρώνονται με το Ευρωκοινοβούλιο. Και σας ομολογώ ότι νιώθω και πολύ άσχημα με όλη αυτήν τη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό λόγω του προεκλογικού αγώνα.

- Αισθάνεστε άβολα δηλαδή με τόση δημοσιότητα;
Ναι, όπως αισθάνομαι άσχημα που τώρα τελευταία μπλέκομαι πολλές φορές σε ανούσιες συζητήσεις σε πάνελ, σε πολιτικές συζητήσεις κ.λπ.

- Τα παιδιά τι σας είπαν όταν ανακοινώσατε την απόφαση ότι ετοιμάζετε βαλίτσες για την Ευρωβουλή και θα μοιράζετε την εβδομάδα σας μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών;
Επί δεκαπέντε χρόνια ήμουν μία εβδομάδα στην Ελλάδα και τρεις στο εξωτερικό! Για την οικογένειά μου είναι συνηθισμένο αυτό.

- Δεν θα είναι κουραστικό όμως αυτό το συνεχές πηγαινέλα;
Δεν ξέρω εάν θα πηγαινοέρχομαι! Εάν θα δουλεύω εκεί, θα κάθομαι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και θα έρχονται τα παιδιά να με βλέπουν ή θα κατεβαίνω κάποια Σαββατοκύριακα. Αυτό το συνεχές πηγαινέλα δεν ξέρω γιατί το κάνουν οι άλλοι. Ισως γιατί έχουν βλέψεις για το Εθνικό Κοινοβούλιο. Εγώ δεν έχω.

- Ο κ. Καρατζαφέρης πώς είναι σαν άνθρωπος;
Με τον πρόεδρο έχουμε μια πολύ καλή χημεία, είναι ταχύτατος στη σκέψη, πολύ ρεαλιστής και μετριοπαθής. Μου αρέσει έτσι όπως είναι.

- Πιστεύετε ότι ήσασταν μια επιλογή διείσδυσης στη Νέα Δημοκρατία λόγω του πολιτικού παρελθόντος σας;
Δεν νομίζω. Απ’ ό,τι κατάλαβα, ήθελε έναν τεχνοκράτη. Εγώ δεν ήμουν και κανένα προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας... Τη μόνη διείσδυση που βλέπω είναι του ίδιου του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ν.Δ.

- Τα σποτάκια με τα πράσινα παπαγαλάκια πώς σας φαίνονται;
Η λογική πίσω από τα σποτ αυτά είναι πως η κυβέρνηση ιεραρχεί την ανασφάλεια των πολιτών ως πρώτο πρόβλημα. Γι’ αυτό προβάλλει αυτήν την κινδυνολογία.

- Υπάρχει δίλημμα μεταξύ «σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας»;
Αυτό το δίλημμα είναι αρκετά ντεμοντέ. Το χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ για να απευθυνθεί στο θυμικό και το συναίσθημα της ευρύτερης Αριστεράς προκειμένου να ψαρέψει ψήφους από εκεί.

- Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου πώς σας φαίνεται;
Εξαιρετική!

- Μα, ο πρωθυπουργός την έπαψε από υπουργό, η ίδια δεν εξελέγη βουλευτής και τώρα όλοι στη Ν.Δ. μιλούν με διθυράμβους γι’ αυτήν, τοποθετώντας την και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου!
Είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό στην πολιτική! Η ίδια όμως ως άτομο είναι εξαιρετική και δυνατή.

- Ο κ. Παπακωνσταντίνου;
Ανήκει στη νέα γενιά που έχει αναδείξει ο Γιώργος Παπανδρέου και είναι πολύ καλός.

- Οσον αφορά τον Θανάση Παφίλη;
Τον ξέρω εδώ και χρόνια και είναι επίσης καλός.

- Ο Νίκος Χουντής;
Δεν τον έχω γνωρίσει.

- Το ΠΑΣΟΚ θα έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές;
Πιστεύω ότι θα έρθει πρώτο, αλλά όχι με μεγάλη διαφορά. Η οροφή του θα είναι το 3%.

- Στη Ν.Δ. θα επιστρέφατε ή έχουν κοπεί οι γέφυρες;
Δεν θα πήγαινα σε κανένα μεγάλο κόμμα τώρα. Ενα μεγάλο κόμμα είναι μεγάλος μπελάς και απαιτεί... δουλεία, που σε αυτήν τη φάση της ζωής μου δεν μπορώ να την αποδεχθώ. Τα μεγάλα κόμματα είναι συστήματα. Κι εγώ ήμουν μέρος ενός συστήματος το οποίο με ανέδειξε! Το παραδέχομαι!

- Συνεργαστήκατε επί δεκατέσσερα χρόνια με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Είχατε επικοινωνία μαζί του τον τελευταίο καιρό;
Οχι, δεν προλάβαμε γιατί είχε πάει στο Βιετνάμ, όπου έδωσε φιλικό αγώνα ο Ολυμπιακός. Μεσοβδόμαδα όμως μιλήσαμε στο τηλέφωνο, γιατί είχε τα γενέθλιά του. Είναι ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Είναι μεγαλοαστός και αν και πέρασε τόσος καιρός που γνωριζόμαστε, εξακολουθεί και μου μιλάει στον πληθυντικό, όπως κι εγώ σε αυτόν.


«ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ»

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη φράση του προέδρου του ΛΑΟΣ ότι «πρωτεύουσα του Ελληνισμού είναι η Κωνσταντινούπολη»;
Η λέξη ελληνισμός έχει μια ευρύτητα που μπορεί να φτάνει μέχρι την εποχή που ήταν πρωτεύουσα η Βασιλεύουσα. Εάν έλεγε ότι πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη, μπορεί να εμπεριείχε επεκτατικές βλέψεις. Είπε όμως για τον Ελληνισμό και δεν διαφωνώ.

- Οι αποφάσεις για τη χώρα μας λαμβάνονται στις Βρυξέλλες;
Ναι, το 80% των αποφάσεων λαμβάνεται εκεί.

- Είστε φιλοαμερικανίδα;
Βεβαίως! Σπούδασα στην Αμερική με δική μου επιλογή και παρέμεινα πάντα σταθερή στη Δύση.

- Ο ΛΑΟΣ πάντως πολλές φορές στρέφεται κατά των Ηνωμένων Πολιτειών...
Οταν υπάρχουν πράξεις ή δηλώσεις των Αμερικανών που στρέφονται κατά τις πατρίδας μας, καλά κάνει.

- Και μια απορία για το τέλος: το «Νίκη» από πού προέρχεται;
Από το Φερονίκη. Η νονά μου διάβαζε ένα μυθιστόρημα εκείνη την εποχή και πρωταγωνίστρια της ιστορίας ήταν μια Φερονίκη. Της άρεσε και μου έδωσε αυτό το όνομα. Οταν ήμουν βουλευτής, ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης του ΠΑΣΟΚ με αποκαλούσε από μικροφώνου «κυρία Φερονίκη». Του άρεσε πολύ το όνομα. Από μικρή όμως με φώναζαν Νίκη!


«ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ»

- Αγαπημένο χόμπι;
Με ξεκουράζει η μαγειρική!

- Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;
Το κυνήγι. Μου αρέσει να κάνω μεγάλα τραπέζια με κόσμο. Υπάρχουν φορές που γίνεται στο σπίτι μου χαμός. Υπάρχει ένας ευρύς κύκλος Αθηναίων που περνάει πολύ ωραία όταν τους καλώ για φαγητό.

- Αυτοσχεδιάζετε κιόλας στη μαγειρική;
Η μητέρα μου ήταν πρόσφυγας από το Αϊβαλί και έχω μάθει την αϊβαλιώτικη μαγειρική. Αλλά πειραματίζομαι και μόνη μου.

- Τον κ. Καρατζαφέρη τον έχετε καλέσει ποτέ για φαγητό;
Οχι ακόμα, αλλά μετά τις εκλογές θα καλέσω τον ίδιο και όλα τα νέα παιδιά που έδωσαν τον αγώνα.


«ΟΣΟ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙΣ»

- Ελεύθερο χρόνο έχετε;
Οσο πιο υψηλόβαθμο στέλεχος είσαι τόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο έχεις.

- Και πώς τον αναλώνετε συνήθως;
Είμαι φαν του κινηματογράφου. Μου αρέσει κυρίως ο μοντέρνος κινηματογράφος, των τρίτων χωρών. Βγάζουν αριστουργήματα.

- Τηλεόραση βλέπετε;
Παρ’ ότι είναι κουραστική, κάποιες φορές κάθομαι. Τον τελευταίο καιρό αναγκαστικά λόγω ευρωεκλογών. Βλέπω δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Παρακολουθώ επίσης πάντα τα ξένα δελτία ειδήσεων και διαβάζω πολύ εφημερίδες.

- Στεναχωριέστε με κάποια πικρόχολα σχόλια που διαβάζετε για το πρόσωπό σας;
Οχι, είμαι παλιά καραβάνα σε αυτά. Αντιθέτως, πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν έξυπνα σχόλια που όσο δηλητηριώδη και εάν είναι μου αρέσουν!

- Με τα αθλητικά ασχολείστε καθόλου;
Καθόλου!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Πηγή: Espresso


Η Τζαβέλλα διαπίστωσε πως ο ΛΑΟΣ δεν είναι καθόλου ακραίο κόμμα.

Είπε για τον Πλεύρη: Τα μικρά κόμματα δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια της εναλλαγής των προσώπων.

Δηλαδή ο Πλεύρης θα μείνει βουλευτής, 1ον γιατί δεν πρόκειται να εκλεγεί και 2ον ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που θα εκλεγόταν, υπάρχει κώλυμα. Άρα θα εκλεγόταν ο τρίτος.

Μας είπε ακόμα ότι μπορεί να βαρεθεί κιόλας την Ευρωβουλή. Τότε γιατί κατεβαίνει;

Αισθάνεται άσχημα που τώρα τελευταία μπλέκεται σε πολιτικές συζητήσεις στα πάνελ.

Με τον Καρατζαφέρη έχουν μια καλή χημεία. Είναι πανέξυπνος είπε, ρεαλιστής και μετριοπαθής.

Την μόνη διείσδυση που βλέπει είναι του ίδιου του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία.

Θα επιστρέψει όμως πριν τις βουλευτικές εκλογές ή μετά;

Η Μαριέττα Γιαννάκου της φαίνεται εξαιρετική. Είναι σύνηθες φαινόμενο λέει, στην πολιτική να μην βγαίνει κανείς βουλευτής και να τίθεται επικεφαλής σε Ευρωψηφοδέλτιο.

Για τον κ. Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι πολύ καλός, όπως επίσης και ο Θ. Παφίλης του ΚΚΕ κι αυτός πολύ καλός.

Το σύστημα την ανέδειξε και το παραδέχεται.

Όσο για τον Σωκράτη Κόκκαλη, του μιλάει και της μιλάει στον πληθυντικό.

Είναι και φιλοαμερικανίδα και το όνομα της προέκυψε από ένα μυθιστόρημα που διάβαζε η νονά της.

Επίσης είπε πως ο Σγουρίδης του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος της Βουλής, την αποκαλούσε Φερονίκη. Πως ήθελε να την αποκαλέσει; Νικούλα; Στη βουλή με τα βαφτιστικά τους ονόματα αποκαλούνται οι βουλευτές. πχ Αλέξανδρος Αλαβάνος και όχι Αλέκος, Γεώργιος Παπανδρέου και όχι Γιώργος κλπ. Τόσα χρόνια βουλευτής αυτό το απλό πράγμα δεν το έχει καταλάβει; Νόμιζε ότι της έκανε και κοπλιμάν ο Σγουρίδης που την αποκαλούσε Φερονίκη και όχι Νίκη. Από μικρή όμως την φώναζαν Νίκη ...

Ούτε λίγο ούτε πολύ αφού η Μαριέττα είναι εξαιρετική, ο Παπακωνσταντίνου είναι πολύ καλός και ο Παφίλης επίσης καλός, άρα γιατί οι ψηφοφόροι να μην ψηφίσουν αυτούς τους τρείς και να ψηφίσουν την ίδια; Στο κάτω κάτω αυτή τους βρήκε υπέροχους πολιτικούς.

Καλημέρα

ΑΓΑΠΗ - αφιερωμένο στους κυνηγούς


Η γυναίκα του έχει τραυματιστεί και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.


Της φέρνει φαγητό και την φροντίζει στοργικά


Της φέρνει κι άλλο φαγητό, όμως σοκάρεται από το θάνατό της και προσπαθεί να την συνεφέρει


Συνειδητοποιεί ότι είναι νεκρή και κλαίει γοερά


Στέκεται πλάι της κι εξακολουθεί να κλαίει


Αποδέχεται πια ότι δεν θα ξαναγυρίσει κοντά του

Αυτές οι φωτογραφίες των δύο πουλιών τραβήχτηκαν στην Ουκρανία. Ο φωτογράφος τις πούλησε με συμβολικό αντίτιμο σε πασίγνωστη γαλλική εφημερίδα. Και όλα τα φύλλα της συγκεκριμένης εφημερίδας ξεπουλήθηκαν την ημέρα της δημοσίευσης αυτών των εικόνων.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

(Πηγή: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΠΛΑΝΗΤΗ)

ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ...


Η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, περιεργάζεται ένα iPhone μέσα στη βουλή (η φωτογραφία είναι από όταν πρωτοκυκλοφόρησε το συγκεκριμένο κινητό στην Ελλάδα).


Η φωτογραφία είναι από την άφιξη της Αλέκας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate. Κατεβαίνει από ένα ταπεινό Lexus GS450 αξίας 75.000 ευρώ.

Σε εγχείρηση καρδιάς υπεβλήθη ο Κωνσταντίνος



Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Υπεβλήθη σε προγραμματισμένη εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Ουέλινγκτον του Λονδίνου.

Θα μείνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας για ένα 48ωρο ακόμη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε ο Χειρούργος Καθηγητής κ. Ζιλ Ντρέυφους:

‘Ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε επιτυχή αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας και απλή αορτοστεφανιαία παράκαμψη και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Ουέλινγκτον χωρίς ανάγκη καρδιο-αναπνευστικής υποστήριξης.’