Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κύπρος: Ένταση προκλήθηκε στη νεκρή ζώνη από τα στρατεύματα κατοχής

Η περίφραξη παρέμεινε ως είχε και η Ειρηνευτική Δύναμη τοποθέτησε μεγάλα βαρέλια γύρω από αυτήν

Ενταση επικράτησε αυτή την ώρα στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Αυλώνας της Κύπρου, όταν 200 πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, επιχείρησαν να εγκαταστήσουν περίφραξη υποστατικού γεώτρησης νερού.

Τα Ηνωμένα Έθνη επιχείρησαν να αφαιρέσουν το παράνομο αυτό υποστατικό, αλλά οι Τούρκοι, έστειλαν στρατεύματα για να το προφυλάξουν. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 200 Τούρκοι στρατιώτες έχουν ακροβολιστεί, υποστηριζόμενοι μάλιστα από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Η Φωτεινή Πιπιλή έχασε το... γούρι της

Μια ολόχρυση, πανάκριβη πένα, έχασε στη Γενεύη η κυρία Φωτεινή Πιπιλή εξαιτίας του... πλούτου των Ελβετών.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η βουλευτής της ΝΔ παρακολουθούσε την ομιλία του ειδικού πρέσβη της Ελβετίας  κ. Eduard Gnesa για τη Διεθνή Συνεργασία στη Μετανάστευση, στο πλαίσιο  συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μετανάστευση.

Όταν τον άκουσε να αναλύει τη μεταναστευτική πολιτική της Ελβετίας, λέγοντας ότι η χώρα του πλήρωσε 1,2 δισ. ελβετικά φράγκα για να επαναπατρίσει 25.000 «λαθρομετανάστες», δεν άντεξε, πετάχτηκε από τη θέση της και φώναξε:

Πάγκαλος προς Βενιζέλο: Πρόεδρε δεν εκφράζουμε την κεντροαριστερά

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο Θόδωρος Πάγκαλος στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Κύριε Πρόεδρε,

Με λύπη διαβάζω δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες κατατάσσουν το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα, με ποσοστό χαμηλότερο από το μισό των πρόσφατων εκλογών του Ιουνίου.

Είναι προφανές οτι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές ευθύνες για την εδραίωση των πελατειακών σχέσεων, που διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα και οδήγησαν στα σημερινά ελλείμματα. Παρά τις μεταρρυθμίσεις (ο Νόμος Πεπονή, ίδρυση ΑΣΕΠ και άλλες), ο ομφάλιος λώρος με τα συντεχνιακά συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων δεν είχε ποτέ αποκοπεί.

Εκτός απ' τις ευθύνες, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης χρέους που βιώνει η χώρα.

«Ταξιδεύοντας» η Μάγια Τσόκλη σε λάθος δρόμο στην Κομοτηνή

Στην φωτογραφία ποζάρουν ανερυθρίαστα συνεργείο και δημοσιογράφος με καμαρωτό τον ψευτομουφτή στο κέντρο...

 Η ΓΝΩΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ …ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΙΜΠΡΑΜ ΣΕΡΗΦ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!

Η ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ  ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ  ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Γενναία και συγκλονιστική μαρτυρία Μουσουλμάνας από τη Θράκη στο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Είμαστε μειονότητα μέσα στη μειονότητα»

Στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη (27 και 28 Νοεμβρίου 2012) ακούσθηκε η συγκλονιστική μαρτυρία μίας Μουσουλμάνας Ρομά από τη Θράκη. Πρόκειται για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της:

«Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα».

Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ.

Ιερισσού: ''Η πίστη της Πάτρας, πηγάζει από τον Απόστολο Ανδρέα'' (ΦΩΤΟ)

Πάτρα, Γιώργος Φερδής

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην Πάτρα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σερρών κ. Θεολόγος,  Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά το πέρας του Εσπερινού, ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους, ενώ ιδιαίτερα στον πνευματικό του αδερφό,