Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κλείνουν σχολεία σε όλη την Ελλάδα


Τμήματα σχολείων σε πέντε νομούς της χώρας αποφασίστηκε να κλείσουν για επτά μέρες λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.

Στην Αθήνα κλείνουν το πρώτο 12θέσιο Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ, το 2ο 4θέσιο Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ, το πρώτο 2θέσιο Νηπιαγωγείο ΕΛΕΠΑΠ, το τμήμα Στ1 του Δημοτικού Σχολείου «Χρυσόστομος Σμύρνης» του Λεοντίου Λυκείου Ν. Σμύρνης και τα τμήματα Α4 και Γ2 του 8ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης «Εστία». Στη Θεσσαλονίκη σταματά η λειτουργία στο 1ο Γενικό Λύκειο Κουφαλίων.

Στην Χαλκιδική κλείνουν τα τμήματα A2, Β1 και Γ1 Τμήματα του Γενικού Λυκείου Νέας Τριγλίας. Στις Σέρρες η δευτέρα τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου μέσα στην πόλη. Τέλος, λουκέτο για επτά μέρες μπαίνει και στο Γ2 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου Λέρου.

Την ίδια ώρα, στην Ρωσία ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει κατά μία εβδομάδα τις σχολικές διακοπές ώστε τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 15 Νοέμβριου, εξαιτίας μιας της επιδημίας γρίπης και αναπνευστικών ασθενειών. Δεν διευκρινίστηκε πάντως αν πρόκειται για Η1Ν1.

Πηγή: Hellenic Business

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα στο θέατρο Badminton 4/11/2009







VIDEO: Γιώργος Τράγκας: "Δέχομαι πιέσεις να παραιτηθώ"


ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ REAL FM

Πράγματι μετά απο αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα φίλων το ακούσαμε και εμείς.
Ο Τράγκας απο το πρωϊ σήμερα στην REAL FM, προαναγγέλει την αναγκαστική παραίτησή του απο τον ραδιοφωνικό σταθμό, καταγγέλοντας αφόρητες πολιτικές και επιχειρηματικές πιέσεις και .....εκβιασμούς στην ιδιοκτησία του σταθμού, που επι πλέον εκδίδει και την ομώνυμη εφημερίδα REAL NEWS με τις γνωστές οικονομικές ανάγκες....

Σαφώς λέει οτι ο Χατζηνικολάου αντιστέκεται στις πιέσεις, όμως δεν θέλει να του κάνει κακό με την παραμονή του στο σταθμό και λόγω των οικονομικών αναγκών της εφημερίδας του, θα αποχωρήσει μόνος του.

Ο Τράγκας είναι γνωστό οτι καταφέρεται καθημερινά κατα Ντόρας-Μητσοτάκη, λέγοντας μάλιστα οτι ο αντι-Μητσοτακισμός στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη Ν.Δ. είναι ιδεολογία...
(εδώ )

Στην κούρσα της διαδοχής που τελευταία έχει ενταθεί και παρα το γεγονός οτι κομματικά στελέχη της Ν.Δ., οικονομικοί παράγοντες, ΜΜΕ και δημοσιογράφοι έχουν ταχθεί ανοικτά υπερ της Ντόρας, η βάση όμως της παράταξης στη συντριπτική της πλειοψηφία, στηρίζει Σαμαρά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτή τη φορά η βάση να εξοργισθεί απο τις πιέσεις και επειδή καρεκλοκένταυρα κομματικά στελέχη είναι μισητά στη βάση, να κερδίσει ο Σαμαράς.

Ετσι λοιπόν έχουν επιδοθεί σε αγώνα πιέσεων και χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω της γνωστής μεθόδου των ΜΜΕ...

Συμπέρασμα:

Η αξιοπιστία των ΜΜΕ ισούται με τις... οικονομικές τους ανάγκες και απαιτήσεις!!!

Πηγή κειμένου: Πολιτικό Σαφάρι

Πηγή Video: ΚΡΑΧΤΗΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Πηγή αναδημοσίευσης: taxalia

Δύο ανακοινώσεις για τον ιστορικό του μέλλοντος!


Σήμερα θα περιοριστώ σε δύο ανακοινώσεις, άνευ σχολιασμού. Μια «ανεπίσημη-επίσημη» και μια ...επίσημη ανακοίνωση.

Η «ανεπίσημη-επίσημη» έρχεται από την πλευρά των 25 βουλευτών που πήραν τον λόγο προχθές στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠαΣοΚ.

Οι παραπάνω βουλευτές του ΠαΣοΚ αντέδρασαν έντονα για την... απόσυρση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων, για το νομοσχέδιο για το επίδομα αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.

Οι παρατηρήσεις τους, πολλές και αιχμηρές, κωδικοποιούνται στις εξής:
- Ένας άνθρωπος που έχει ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια σημαίνει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει άλλο. Με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας που είναι αναγκασμένος να πληρώσει δεν τον βοηθάτε, είναι σαν να τον τιμωρείτε. Δικαιότερο είναι να αυξηθούν τα τέλη στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού».
-Αφήσατε το χαράτσι και πήρατε πίσω την απόσυρση...

-Πριν από τις εκλογές είχαμε υποσχεθεί ότι το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι 1 δισ. 650 εκατ. ευρώ και τώρα το ρίξατε στο 1 δισ.
-Γιατί δεν δίνετε επίδομα θέρμανσης τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια εγκαλούσαμε τη Ν.Δ. ότι δεν το έδινε.
- Μελετάει η κυβέρνηση αύξηση έμμεσων φόρων, ενώ είχαμε πει προεκλογικώς ότι αυτό είναι άδικο μέτρο.
-Η αύξηση του ΕΤΑΚ για την ακίνητη περιουσία άνω των 600.000 ευρώ επί της ουσίας νομιμοποιεί ένα μέτρο που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα το καταργήσουμε το 2010.
-Γιατί εξαγγείλατε την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις μεγάλες επιχειρήσεις, όταν αυτό το ενδεχόμενο προεκλογικά το είχαμε απορρίψει.

Η βάση αρχίζει και αντιδρά. Μέσα σε ένα μόλις μήνα «καταφέραμε» και χάσαμε την αξιοπιστία μας!

Πάμε τώρα στην επίσημη ανακοίνωση. Αυτή προέρχεται από την πλευρά της ΝΔ και συγκεκριμένα από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος απαντώντας σε σημεία της ομιλίας του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, κατά την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας του Παγκόσμιου Forum για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, δήλωσε:

Το ΠαΣοΚ διαστρεβλώνει προκλητικά την πραγματικότητα. Όταν ο αρμόδιος Υφυπουργός διατείνεται ότι η Κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να καταστεί σαφές πως η παράνομη μετανάστευση δεν συνιστά ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα (!), είναι προφανές ότι αγνοεί – ή θέλει ν’ αγνοεί – ότι το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου του 2008 και στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, αυτό ακριβώς καθιερώνει: Ήτοι οργανωμένη κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική -και όχι πολιτική κάθε κράτους–μέλους- και μάλιστα για πρώτη φορά στη διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλά θα έκανε επιπλέον ο κ. Υφυπουργός να συνομολογήσει ότι το Σύμφωνο αυτό όχι μόνο καθιερώνει εκείνο που διατείνεται ότι θα διαπραγματευθεί τώρα η Κυβέρνησή του, αλλά, στην παρ. ΙΙΙ, ορίζει σαφώς πως τα σύνορα των κρατών – μελών, όπως καθορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά – άρα και τα Ελληνικά Σύνορα- είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον τρόπο αυτόν – διότι η συμπερίληψη της πρόβλεψης αυτής έγινε τότε με Ελληνική πρωτοβουλία – η Κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε, τουλάχιστον στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν’ αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα περί «γκρίζων ζωνών» που κληροδότησαν, δυστυχώς, στον Τόπο η τραγωδία της νύχτας των Ιμίων και τα κείμενα της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, για τα οποία ευθύνονται, μεταξύ άλλων, ιδίως οι διατελέσαντες διαδοχικά Υπουργοί Εξωτερικών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ.κ. Παπανδρέου και Πάγκαλος.

Και κάτι τελευταίο: Όποια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και μηδενισμού του έργου της Κυβέρνησης Καραμανλή και αν επιχειρήσει η σημερινή Κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει.

Θ’ αποκαθιστούμε, με συγκεκριμένα πάντα στοιχεία, την ΑΛΗΘΕΙΑ και για όσα θετικά έγιναν μεταξύ 2004-2009 και, επίσης, για όσα προεκλογικά δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου και δεν τα πράττει».

Πηγή: Politis.gr

Πετρέλαιο: Ο Πόλεμος που ταιριάζει στον 21ο αιώνα


του Ανδρέα Μπελιμπασάκη

Από την εμφάνιση των περίφημων ναπολεόντειων μπαλέτων μεγάλων σχηματισμών πεζικού με στολή παρέλασης, μέχρι τα «έξυπνα όπλα» και τα Stealth, οι προθέσεις, οι στόχοι τα χαρακτηριστικά και τα ηθικά διλλήματα του πολέμου ελάχιστα άλλαξαν. Έτσι και τώρα, η ιστορική περίοδος που διανύουμε καταγράφει την αγωνία και την πρόθεση των μεγάλων χωρών, να αποκτήσουν και να συντηρήσουν τους φυσικούς πόρους που χρειάζονται. Η μάχη για το πετρέλαιο είναι παλαιά και γνωστή.

Η εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης ορυκτής ενέργειας, βάση των απαιτήσεων του συγχρόνου τρόπου ζωής και η βιομηχανική απογείωση χωρών του τρίτου κόσμου, οδηγεί σε ένα μεγάλο αναπόφευκτο ενεργειακό πόλεμο που θα διαρκέσει πιθανότατα καθ’ όλη την διάρκεια του 21ου αιώνα. Παρά την οικονομική κρίση, η κινεζική κατανάλωση αυξάνεται κατά 7% ετησίως.

Η νέα ενεργειακή κρίση όμως εμπεριέχει και στοιχεία που δεν γνώρισαν οι εμπλεκόμενες πλευρές και οι «αυτοκρατορικοί πόλεμοι» του 19ου αιώνα. Οι δραματικές κλιματολογικές μεταβολές και η ανάγκη οικολογικής ισορροπίας στο πλανήτη οδηγούν σε αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες συμπεριφορές. Ενώ η ενεργειακή κρίση σπρώχνει τα κράτη και τον βιομηχανικό κόσμο σε αναζήτηση περισσότερου πετρελαίου και φυσικού αερίου, η δεύτερη απαιτεί τη δραστική μείωση της εξάρτησης των οικονομιών τους από τους υδρογονάνθρακες.

Είμαι από αυτούς που δεν πείσθηκαν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε για το πετρέλαιο. Εάν πάντως υπήρχαν και τέτοιες βλέψεις από τους θιασώτες του επιθετικού παραλογισμού στην Ουάσιγκτον εκείνης της εφιαλτικής εποχής Ράμσφελντ και Τσέινι, το σχέδιο αποδείχθηκε τερατώδες, καθώς πριν από την εισβολή στο Ιράκ το πετρέλαιο διαμορφωνόταν στα 30 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στα τέλη του 2009 αγγίζει τα 80 δολάρια. Εάν πάλι στόχος ήταν ο ριζικός μετασχηματισμός ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο τραγικά αφού δημιούργησαν παντού εχθρούς.

Σε αυτό το αντικρουόμενο παγκόσμιο περιβάλλον κρίσης, ενισχύεται εμφανέστατα μία πρωτόγονη εκδοχή και εφαρμογή του ισλαμικού θεοκρατισμού ως μοντέλου κοινωνικής επαναστατικής ιδεολογίας. Όσο οι αδύνατοι αυτού του κόσμου θα περιθωριοποιούνται και δεν θα μετέχουν στην κατανομή του πλούτου τόσο θα ενισχύονται τα φαινόμενα τρομοκρατίας και βίας. Η ενεργειακή κρίση είναι μια καλή αφορμή.

Αρκεί να σκεφθούμε ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει σε παγκόσμιο επίπεδο την έλλειψη υδάτινων πόρων εξαιτίας της άντλησης των αναντικατάστατων υπόγειων νερών, τα οποία αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων καθαρού νερού στον κόσμο. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον ΟΗΕ, απειλεί ένα σημαντικό τμήμα της Ασίας με συνεπακόλουθα τις μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών και την έναρξη πολέμων για το νερό.

Πηγή: Foreign Press

Αντεπίθεση Σαμαρά


του Σπύρου Γκουτζάνη

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος στο κατάμεστο από υποστηρικτές του θέατρο του Μπάντμιντον σήκωσε το γάντι που του πέταξαν από την Κεντρική Επιτροπή και μετά η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης.

Ο κ. Σαμαράς έκανε επίδειξη δύναμης επιλέγοντας ένα χώρο πολύ μεγαλύτερο από την αίθουσα που είχε επιλέξει την Δευτέρα η κ. Μπακογιάνη την Δευτέρα η οποία τώρα πια θα απαντήσει με δική της μεγάλη συγκέντρωση μάλλον στο στάδιο του Περιστερίου. Παράλληλα έδειξε ότι από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσει τακτική ρήξης με πρόταγμά του την ιδεολογική καθαρότητα του κόμματος και την επίθεση εναντίον των προσωπικών μηχανισμών της κ. Μπακογιάννη. Στο συνέδριο του κόμματος θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο του τόνους σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των οπαδών του ανά την χώρα και να πείσει ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό και θα εξαρτηθεί από την προσέλευση της λαϊκής βάσης στις κάλπες που θα στηθούν στις 29 Νοεμβρίου.

Αναφερόμενος στα γεγονότα του 1993 που έφερε ξανά στο προσκήνιο ο κ. Μειμαράκης ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η ιστορία δεν ξαναγράφεται και δεν παραγράφεται, αλλά ούτε λησμονιέται σε δέκα ή σε εκατόν δέκα χρόνια».

Ενώ η αναφορά του όμως στο παρελθόν που έφερε ξανά στο προσκήνιο ο κ. Μειμαράκης ήταν σύντομη αντιθέτως ήταν εκτεταμένη η έμμεση αλλά σαφής επίθεσή του στην κ. Μπακογιάννη και στον κ. Μειμαράκη για τους προσωπικούς μηχανισμούς που διατηρούν στο κόμμα. Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Μειμαράκης είχε υπεραμυνθεί του κομματικού μηχανισμού για να κερδίσει την συμπάθεια των στελεχών.

Ο κ. Σαμαράς του απάντησε : «Για όσους κάνουν ότι δεν κατάλαβαν όταν λέμε μηχανισμούς, εννοούμε τους άτυπους μηχανισμούς στήριξης πρόσωπων, πέρα από τα κομματικά όργανα, που μοιράζουν κουκιά, που αποκλείουν άξια στελέχη υπέρ των “ημετέρων”, που διαιρούν το κόμμα και διώχνουν τα μέλη και πρόσθεσε «Αυτούς τους μηχανισμούς θα εξαλείψουμε. Γιατί υπήρξαν και λειτούργησαν τέτοιοι μηχανισμοί. Κι έχουν κι αυτοί το μερίδιό τους για τη βαριά ήττα της 4ης Οκτωβρίου».

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην έκκληση προς τα μέλη να πάνε να ψηφίσουν λέγοντας ότι η εκλογή από την βάση στις παρούσες συνθήκες κόντρα στους μηχανισμούς και στις μεθοδεύσεις εκφράζει ένα «αληθινό λαϊκό κίνημα» και τα αποτελέσματά του δεν θα περιορισθούν στη ΝΔ αλλά θα επηρεάσουν συνολικά το πολιτικό σκηνικό.

«Όταν μιλούν τα μέλη, οι μηχανισμοί σιωπούν, την εκλογή την επέβαλε η βάση, κόντρα στην αρχική αντίθεση των μηχανισμών» ανέφερε ο κ. Σαμαράς θυμίζοντας ότι η κ. Μπακογιάννη ήταν από την αρχή εναντίον της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος. Παράλληλα έριξε γέφυρες στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο αναγνωρίζοντάς του ότι ήταν ο βασικό πρωταγωνιστής για να ανοίξει η διαδικασία της εκλογής και σημείωσε ότι κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά μόνο επιβολή των συμφερόντων, των εξωθεσμικών κέντρων και των συντεχνιών.

Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε την πολιτική και ιδεολογική του πλατφόρμα με βάση τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τον σύγχρονο πατριωτισμό και επέμεινε ότι πρώτα πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του παραδοσιακού ψηφοφόρου της Κεντροδεξιάς και μετά να επιδιωχθεί η προσέγγιση των μετακινούμενων ψηφοφόρων. Έκανε ξανά αναφορά στον κ. Νικολά Σαρκοζί στην Γαλλία επιχειρηματολογώντας ότι πρώτα περιχαράκωσε τον δικό του κομματικό χώρο και μετά με την δύναμη των ιδεών της κεντροδεξιάς προσήλκυσε τους άλλους ψηφοφόρους.

Η ομιλία του διακόπηκε αρκετές φορές από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων. Αν και οι διοργανωτές είχαν ρίξει το «πιο ψηλά με Αντώνη Σαμαρά» οι οπαδοί του θυμήθηκαν και το παλιό «Ελλάς -Ελλάς Αντώνης Σαμαράς». Τις επευφημίες των συγκεντρωμένων προκαλούσαν οι αναφορές του κ. Σαμαρά στους μηχανισμούς δείχνοντας τα αντιμητσοτακικά αισθήματα που υπάρχουν στην κομματική βάση του κόμματος. Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν οι κ.κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Μαρκόπουλος, Γιάννης Μανώλης αλλά και ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, ο κ. Χρήστος Φώλιας, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος και η κ. Φωτεινή Πιπιλή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα