Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Α. Τσίπρας προς Bild: Θα λογοδοτήσετε για την «λάσπη»


Σκληρή απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ, που διατύπωνε σαφείς υπαινιγμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του με την τρομοκρατία, έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «9.84» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις... Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Μπιλντ που ανέφερε προχθές, ότι ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία, έλεγε, ριζοσπαστική αριστερά είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».

Τέτοιου είδους επιθέσεις, επιθέσεις λάσπης δε θα μείνουν αναπάντητες , είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτό τον τρόπο».

Καταστρέφουν τον Βάβδο εκμεταλλευόμενοι την κρίση


Παράνομη ξυλεία απο ομάδες λαθρουλοτόμων ρίχνουν στις ξυλόσομπες και τα τζάκια πολλοί πολίτες εν μέσω οικονομικής κρίσης. Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στο Νομό Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στο Βάβδο. Το τελευταίο κρούσμα όμως είναι που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κάποιοι πήγαν και κόψανε 15 ελαιόδεντρα ενός συγχωριανού μας. Από την πλευρά της η δασική υπηρεσία επικαλήται την έλλειψη προσωπικού και χρημάτων, επισημαίνοντας οτι δεν μπορεί να εποπτεύσει χιλιάδες στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων.

Πηγή: Βίγλα

Μάκης Βορίδης: Ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ;

Πείτε με φαντασμένο, πείτε με συνωμοσιολόγο, πείτε με ο,τι θέλετε: Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις διάβασα την ανακοίνωση προσχώρησης Βορίδη και Άδωνι στη ΝΔ. Ότι ο Βορίδης προαλείφεται για επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Θα με ρωτήσετε, φίλοι: Κι επειδή το σκέφτηκες εσύ, τι σημαίνει αυτό; Δεν σημαίνει τίποτε, αλλά θέλω απλώς να σας εκφράσω αυτό που σκέφτομαι, μια που το σκέφτηκα. Και να προσπαθήσω και ο ίδιος να βρω, πού θα μπορούσε να στηριχθεί αυτή η σκέψη μου.

Η πολιτική διαδρομή του Βορίδη και η “ακροδεξιά”

Ο Βορίδης υπήρξε το “καθωσπρέπει” πρόσωπο της ελληνικής ακροδεξιάς. Μετά τα “νεανικά αμαρτήματα” της συμμετοχής στην Ε.Π.Ε.Ν. του πρώην δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου (κατά τη διάρκεια της οποίας ελήφθη και η γνωστή φωτογραφία με το αυτοσχέδιο τσεκούρι), ο Βορίδης ίδρυσε το 1994 το “Ελληνικό Μέτωπο” και συνδέθηκε πολιτικά με το γαλλικό “Εθνικό Μέτωπο” του Λεπέν. Ένα κόμμα με θέσεις φιλοπατριωτικές, “καθαρές”,

Ποιος πιστεύει τον Άδωνι;


γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Αναμφισβήτητα η απόφαση του κ. Σαμαρά να εντάξει στη Νέα Δημοκρατία, και οσονούπω στις εκλογικές της λίστες, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη ελλοχεύει μια σειρά από προβλήματα και κινδύνους.

Ο ακροδεξιός πολιτικός -πέραν των  ιδεολογικών του αντιλήψεων τις οποίες και φυσικά δικαιούται να έχει αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να τις σεβαστούν οι πολίτες- κουβαλάει και πολλά άλλα (πολιτικά) μειονεκτήματα.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει εκατοντάδες φορές υβρίσει και λοιδορήσει τη Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και όλα τα στελέχη της που διετέλεσαν υπουργοί με ακραίους χαρακτηρισμούς. Πολλές φορές μάλιστα (μάλλον τις περισσότερες) ξεπέρασε κάθε όριο και η συγνώμη την οποία, για τα μάτια του κόσμου, επιχειρεί σήμερα να ζητήσει δεν φαίνεται να πιάνει τόπο.

Έβαλαν μάσκα χιμπατζή σε άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη ΦΩΤΟ

Έβαλαν μάσκα χιμπατζή σε άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη ΦΩΤΟ

Πάτρα: H μεγάλη παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών - "Μαγνήτισαν" τα βλέμματα - (Φωτό)


Aπό το thebest.

Χρώμα, κέφι, φαντασία, χαμόγελα, αισιοδοξία. Η μεγάλη ώρα των μικρών καρναβαλιστών ήρθε σήμερα και στους δρόμους της Πάτρας ξεχύθηκαν περίπου 8.000 καρναβαλιστές. Με ευρηματικές στολές και πολύχρωμα μπαλόνια έδωσαν και φέτος μαθήματα καρναβαλικής παιδείας.

Η παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας και ακολούθησε την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου – Αγ. Νικολάου. Προπομπός ήταν η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, ενώ συμμετείχαν η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και οι ομάδες συμμετοχής, τέσσερις εκ των οποίωνείχαν δικά τους άρματά και άλλες δικές τους κατασκευές και ποδήλατα.

Η νύχτα του Καίσαρα και των «γαλάζιων» Βρούτων

Το κατώφλι του... νέου τους σπιτιού διέβησαν την Παρασκευή οι «σκληροί μνημονιακοί» πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ κκ. Μ. Βορίδης (αριστερά) και Αδ. Γεωργιάδης (δεξιά) και τους υποδέχθηκε ο γραμματέας της ΚΟ κ. Κ. Τασούλας (στο μέσον)

Οι συνωμοσίες και οι «φράξιες», οι ειρωνείες για «κόμμα της δραχμής» και ο διχασμός βουλευτών και κομματικής βάσης

Αρης Ραβανός

«Είστε φράξια...». Η φωνή του ακούστηκε έντονα. Ηταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ την περασμένη Κυριακή. Λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο. Η Αθήνα φλεγόταν, ενώ την ίδια στιγμή φωτιές είχαν ανάψει και στα επιτελεία των κομμάτων. Στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ στον δεύτερο όροφο της Βουλής η οργή του κ. Αντ. Σαμαρά ξεχείλιζε. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές που έπειτα από μία ώρα διαγράφηκαν αψήφησαν την εντολή του προέδρου της ΝΔ για κομματική πειθαρχία και αγνόησαν ακόμη και την κατηγορία περί... φραξιονισμού.

Αδέσποτη μαύρη τρύπα είναι ο μόνος επιζών του γαλαξία της

Η θέση της μαύρης τρύπας στον γαλαξία ESO 243-49 σημειώνεται με κύκλο (Πηγή: NASA, ESA, S. Farrell)

Η HLX-1 είναι κατάλοιπο γαλαξιακού κανιβαλισμού

Βαγγέλης Πρατικάκης

Μια μαύρη τρύπα που εντοπίστηκε με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, με μάζα 20.000 φορές μεγαλύτερη του Ήλιου, πρέπει να είναι κατάλοιπο ενός μικρού γαλαξία που έπεσε θύμα κοσμικού κανιβαλισμού.

Το περίεργο με τη μαύρη τρύπα είναι ότι βρίσκεται στην περιφέρεια ενός μεγάλου γαλαξία, αντί στο κέντρο του.

Μαύρες τρύπες σχηματίζονται βέβαια και στα άκρα των γαλαξιών, όταν άστρα μεγάλης μάζας φτάνουν στο τέλος της ζωής τους και καταρρέουν κάτω από το ίδιο τους το βάρος. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η μάζα τους είναι σχετικά μικρή, συνήθως λίγες φορές μεγαλύτερη από του Ηλιου.

Λαϊκή οργή και μνημόνιο αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη

Καπνοί και δακρυγόνα μπροστά στο Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή: ένα τοπίο θολό, ταιριαστό όχι μόνο στην καταρρέουσα εποχή της Μεταπολίτευσης αλλά και στο αβέβαιο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται

Βασίλης Χιώτης

Βίαιος μετασχηματισμός με εσωκομματικά ρήγματα

Οι διαγραφές 45 βουλευτών την περασμένη Κυριακή που αρνήθηκαν ψήφο στο νέο μνημόνιο και η γενική διαπίστωση ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν πια να εκφράσουν τους πολίτες έχουν δημιουργήσει από την περασμένη εβδομάδα ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό απολύτως ρευστό και εντελώς απρόβλεπτο. Η μετάλλαξη του πολιτικού σκηνικού έχει αρχίσει από τους πρώτους μήνες προσαρμογής της χώρας στις απαιτήσεις του μνημονίου, αλλά η ψηφοφορία της Κυριακής και η κοινωνική έκρηξη που προκαλεί οδηγούν πλέον το πολιτικό σκηνικό σε έναν βίαιο μετασχηματισμό.

Μανιφέστο Μαρκεζίνη – Έξοδος απο το σκοτάδι μόνο με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

(του Βασίλειου Μαρκεζίνη – Ακαδημαϊκού)

Άμεση απομάκρυνση των υπαιτίων 

Στο πρόσφατο βιβλίο μου Οι επτά ιδέες για πιθανή αναγέννηση επανέλαβα ένα θέμα που κατέχει κεντρική θέση σε όλες σχεδόν τις δημοσιεύσεις μου της τελευταίας πενταετίας: στην πλειονότητά τους, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν τα τελευταία δώδεκα  (ή και περισσότερα) χρόνια, ασχέτως των όποιων ταλέντων και προσωπικών ιδιοτήτων τους, έχουν αποτύχει παταγωδώς και, επιπλέον, έχουν γονατίσει τη χώρα μας.

Πράγματι, αυτοί είναι κυρίως οι άνθρωποι που μας κατέστρεψαν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι σήμερα υπόλογοι στον ελληνικό λαό,  έστω και αν –κακώς− παραμένουν ατιμώρητοι. Επ’ ουδενί λόγω, όμως, είναι οι άνθρωποι που μπορούν να μας σώσουν ή που θα μπορούσαμε έστω και να τους διανοηθούμε σε ρόλο σωτήρων. 

«Βούλγαροι από τον Θεό, Μακεδόνες από τον Τίτο»!!!

Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει με τη γειτονική ΠΓΔΜ. Την στιγμή που Έλληνες πολιτικοί, αξιωματούχοι και λοιποί δηλώνουν ανοιχτά την άνεσή τους με την κλήση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» με διάφορα συνθετικά που με τον καιρό ξεχνιούνται, στο εσωτερικό της γειτονικής μας χώρας, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Το έντονο αλβανικό στοιχείο υπενθύμισε για μια ακόμη φορά του τι συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα. Πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια αγώνα χειροσφαίρισης μεταξύ της ομάδας νέων του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ, οπαδοί της πρώτη ανάρτησαν πανό στο οποίο γραφόταν στα αγγλικά «Bulgarians by God, Macedonians by Tito». Δηλαδή, ο Θεός τους έκανε Βούλγαρος και ο Τίτο τους έκανε «Μακεδόνες».

Το συγκλονιστικό "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" των Ελλήνων στους διαδηλωτές του "We are all Greeks"

κλικ για μεγέθυνση

Μια ιδιαίτερα δυνατή στιγμή της σημερινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από τη Βουλή, συγκεντρώθηκαν μαθητές και διαδηλωτές κι ευχαρίστησαν με μοναδικό τρόπο την Ευρώπη που βγήκε σήμερα στους δρόμους με σύνθημα "We are all Greeks" .

Οι Έλληνες διαδηλωτές στο σύνταγμα κρατούσαν πλακάτ, σχηματίζοντας τα ονόματα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων στις οποίες έλαβαν χώρα εκδηλώσεις συμπαράστασης.

Πηγή: The Insider

Ο κόσμος ντύθηκε Ελλάδα και διαδήλωσε (Photos)

Με εντυπωσιακές συγκεντρώσεις σε πλατείες, δρόμους και έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία χιλιάδες άνθρωποι «ντύθηκαν» Έλληνες και διαδήλωσαν το Σάββατο εναντίον της τρόικας αλλά και της σκληρής λιτότητας που επέβαλε στη Ελλάδα.

Σε περίπου 20 πόλεις του κόσμου,  από το Παρίσι, τη Ρώμη και την Φραγκφούρτη  μέχρι την Μαδρίτη και την Σαραγόσα  οι πολίτες σε ένα αυθόρμητο ξέσπασμα ένωσαν τις φωνές τους  με ένα μοναδικό τρόπο  διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα τους  για αντίσταση κατά εκείνων που αμφισβητούν τα θεμέλια επιβίωσης των λαών. Στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες.

Προσωρινή αφαίρεση συνδέσμων για λόγους ασφαλείας των αναγνωστών μας


Προσωρινά αφαιρούμε από τη λίστα των φιλικών μας ιστολογίων τα blogs:


- ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ
- ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ
- ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ
- ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ

Όταν προσπαθούμε να μπούμε στα blogs αυτά, το πρόγραμμα περιήγησης (Google Chrome) εμφανίζει τις εξής προειδοποιήσεις:

Αγιάσος Λέσβου - Τα τριψίματα (αποκριάτικος χορός)