Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Οταν οι γαλαξίες... φλερτάρουν

To γαλαξιακό... φλέρτ άφησε τον NGC 4485 χωρίς σπείρες αλλά με χιλιάδες νέα άστρα. Credit: (ESA/Hubble & NASA, Acknowledgement: Kathy van Pelt)
Το Hubble φωτογράφισε την αλληλεπίδραση δύο γαλαξιών

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble φωτογράφισε τι συνέβη όταν δύο γαλαξίες πλησίασαν ο ένας τον άλλο σε μια διαδικασία συγχώνευσης η οποία τελικά δεν ολοκληρώθηκε.

Το φλερτ

Στον αστερισμό Canes Venatici (Τα σκυλιά του κυνηγιού) βρίσκονται δύο σπειροειδείς γαλαξίες, ο NGC 4485 και ο NGC 4490, οι οποίοι βίωσαν μια έντονη έλξη μεταξύ τους και αναπτύχθηκε ένα έντονο «φλερτ» από το οποίο προέκυψαν «απόγονοι» αλλά τελικά δεν υπήρξε… γάμος.

"Ευχαριστώ" από τον Γιάννη Γιώργο

Πολύγυρος 20 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Ευχαριστώ" από τον Γιάννη Γιώργο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα συνεχάρη με προσωπική επιστολή που απέστειλε σε όλους τους εκλεγμένους δημάρχους της Χαλκιδικής από τον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στους κυρίους Ζωγράφο, Κυρίτση, Μίχο και Τζίτζιο τόνισε ότι τα προβλήματα του τόπου μας είναι κοινά και απαιτούν την συνετή και συντονισμένη δράση μας για την αντιμετώπισή τους. Δεσμεύτηκε ακόμη ότι με την επανεκλογή του θα εργαστούν από κοινού για την προώθηση των συμφερόντων της Χαλκιδικής.

Χρυσή Αυγή: καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από τα ΜΜΕ


Σοσιαλιστική Προοπτική: Συμπεράσματα της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15.05.2014

Συμπεράσματα της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψής

Η Σοσιαλιστική Προοπτική, σε πλήρη συνέπεια των στόχων που διατυπώνονται στο δισέλιδο προσκλητήριο των "101" τον προηγούμενο Δεκέμβρη, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της ιδρυτικής της διακήρυξης στις 27 Φεβρουαρίου, προχώρησε στην πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψή το Σάββατο 10 Μάη 2014, στο Βόλο, στο πρώτο Εργατικό Κέντρο της Χώρας.

Μετά από μια γόνιμη συζήτηση εγκρίθηκαν η πολιτική εισήγηση και η εισήγηση για το καταστατικό του πολιτικού μας κινήματος. Επίσης ορίσθηκε ομόφωνα η σύνθεση του 11-μελούς εκτελεστικού γραφείου, και εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα (αναλυτικά το περιεχόμενο των αποφάσεων και λοιπές λεπτομέρειες στην www.sosialistiki-prooptiki.gr).

Περιοδεία Γρηγόρη Τάσιου στη Θεσσαλία

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ:

Μπορούμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα!

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γρηγόρης Τάσιος πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Τάσιος συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και Αυτοδιοικητικών φορέων  των περιοχών αυτών. 

Συζήτησε  μαζί τους θέματα της περιφέρειας Θεσσαλίας και πως αυτά μπορούν να προωθηθούν στο ευρωκοινοβούλιο.  Ειδική έμφαση δόθηκε στα θέματα τουρισμού και κυρίως για το πως οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού μπορούν να φέρουν στην ενδοχώρα ένα πετυχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης,  αντίστοιχο με αυτό πολλών περιοχών της Ευρώπης.

Δελτίο Τύπου του υπ. Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη - "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο συνδυασμός «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης ευχαριστούν όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την ψήφο τους την προσπάθειά μας.

Συνεχίζουμε με αμείωτη επιμονή και πίστη, γιατί έχουμε υποχρέωση απέναντι στους νέους ανθρώπους. Οφείλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές, γιατί ο τόπος μας το αξίζει!

Την Κυριακή 25 Μαΐου οφείλουμε να συμμετέχουμε στις εκλογές, δεν αφήνουμε το μέλλον της Νέας Προποντίδας μετέωρο. Αποφασίζουμε για την αλλαγή ή τη στασιμότητα. Το εκλογικό σώμα του Δήμου Νέας Προποντίδας έδωσε με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ένα μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας, ένα μήνυμα ανατροπής!