Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η Επανάσταση του '21 της Χαλκιδικής και οι προσπάθειες αναγνώρισης της μεγάλης Εθνικής σημασίας της


Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του΄21 της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
και οι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΣΗΜΑΣΙΑΣ της


Αθανάσιος Τσαμουρτζής

Στις 13-6-1954, στο Πολύγυρου, στον καθιερωμένο εορτασμό των εθνικών επαναστάσεων της Χαλκιδικής, μέσα στο μητροπολιτικό ναό, ο τότε υπουργός των Στρατιωτικών, ο μεγάλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, άκουε με μεγάλη προσοχή τον τότε Δήμαρχο Πολυγύρου να εξιστορεί την εθνική προσφορά των Χαλκιδικιωτών στους αγώνες του Εθνους μας.. Στη σχετική αντιφώνησή του ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος σε μία έκρηξη ειλικρίνειας είπε (1)

“…Αν εις σας τους κατοίκους της Χαλκδικής είναι γνωστά τα γεγονότα του 1821 και 1854, εις πολλόυς όμως είναι άγνωστα. Δεν είναι γνωσταί εις όλην την Ελλάδα αι μαρτυρικαί σελίδες και αι δοκιμασίαι της Βορείου Ελλάδος και ειδικότερον της Χαλκιδικής, της οποίας τιμώμεν σήμερον την ένδοξον και με αίμα ηρώων και μαρτύρων συνυφασμένην ιστορίαν…»

Εκδηλώσεις Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 15 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών η έναρξη των εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών. Τις εκδηλώσεις άνοιξαν τα  χορευτικά συγκροτήματα του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» που παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε η μουσική συναυλία των Χρήστου Δαλαμπίρα (φωνή – κιθάρα), Δημήτρη Οικονομίδη (πιάνο –φωνή) και Νικολέτας Παπόγλου (φωνή), οι οποίοι με ένα πρόγραμμα έντεχνων τραγουδιών διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους.

Παράλληλα, όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα παραγωγών του δήμου Νέας Προποντίδας τυποποιημένα και συσκευασμένα σε καλαίσθητες συσκευασίες.

Η Πάφος και επίσημα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης


Πάφος και Aarhus ανακηρύσσονται επίσημα πολιτιστικές πρωτεύουσες για το 2017

Το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΕ θα ανακηρύξει επίσημα, στις 17 Μαΐου, την Πάφο και το Aarhus (Δανία) πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2017, καθώς και τη Βαλέτα το 2018. Η άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, η οποία θα είναι μια πόλη της Ολλανδίας, θα ανακηρυχθεί το επόμενο έτος.

To βασικό θέμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου θα είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νεολαία στο δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό κλίμα των ημερών.

Όπως δήλωσε η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου,

Ο Ross Daly στον Πολύγυρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ROSS DALY ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Ο γνωστός μουσικός, ROSS DALY, παρουσιάζει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο το ερευνητικό του έργο στην παραδοσιακή μουσική στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης ύστερα από κάλεσμα της διεύθυνσης.

Ο αγαπημένος δεξιοτέχνης - δημιουργός ερχόμενος από τον μουσικό του "Λαβύρινθο" στην Κρήτη θα παρουσιάσει παραδοσιακά μουσικά όργανα όπως λύρα, σάζι, τάρχου κά., προκειμένου να τα γνωρίσουν τα  παιδιά.

Μαζί του η Κέλυ Θωμά στις κρητικές λύρες θα δώσει το παρόν με την δική της λεπτότητα και δεξιοτεχνία.

Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας που ελάχιστοι γνωρίζουν

Ελάχιστοι στην Ελλάδα γνωρίζουν τον Φιλάρετο Καλτσίδη (στα ρωσικά Filaret Galchev), τον πλουσιότερο αυτή τη στιγμή Ελληνα, ο οποίος φέρεται να εξετάζει πλέον σοβαρά την ανάμειξή του στο παιχνίδι των επενδύσεων στη χώρα μας. Το όνομά του, μάλιστα, συζητήθηκε έντονα από το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Με ισχυρές διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο και στο Μαξίμου ο κ. Καλτσίδης συγκαταλέγεται στους φίλους του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου στο κτήμα του στην Κορώνη, την Κυριακή του Πάσχα, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μιλά ελληνικά και είναι άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ. Επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα και ειδικά τη Μεσσηνία, όπου διατηρεί περιουσία.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο  Χαλκιδικής συμμετέχει στο , 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2013το οποίο θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 16 - 19 Μαΐου 2013 στη Θεσσαλονίκη , στους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης , με δικό του περίπτερο Νο 9α .

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαίου στις 19:00 στην προβλήτα Α΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, από τους κ.κ. Θεόδωρο Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.