Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

«Έζησα την κόλαση που δεν πρέπει να ζήσουν άλλες γενιές»

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Τον Δεκέμβρη του 1944 ο Γιώργος Δημόπουλος ήταν μόλις 13 ετών.

Έζησε στα Καλάβρυτα, όπου μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει, τη ναζιστική θηριωδία, την εκτέλεση 700 ανθρώπων, το ολοκαύτωμα της πόλης.

Η μαρτυρία του, σήμερα, είναι όπως κι ο ίδιος λέει, ένα από τα καλύτερα επιχειρήματα για τη διεκδίκηση, από ελληνικής πλευράς, των γερμανικών αποζημιώσεων.

Εκείνο το βράδυ γλύτωσε τη ζωή του από τύχη, έχασε όμως τον πατέρα του και την παιδική του αθωότητα.

Καλλιόπη Λύκα - η θρυλική “Μάνα του Στρατιώτη”


Σύζυγος ἥρωα, μητέρα ἥρωα, στοργική νοσοκόμα στό πλευρό τοῦ τραυματία! Αὐτή ἦταν ἡ Καλλιόπη Λύκα, ἡ «Μάνα τοῦ Στρατιώτη», ὅπως ὀνομάσθηκε ἀπό τό Βασιλιά Γεώργιο Β΄. Μια ζωή ἀφοσιωμένη στό Ἱερό Καθῆκον!

Συμμετεῖχε ἐνεργά σέ ὅλους τούς Ἐθνικούς Ἀγῶνες καί προσέφερε ἀνεκτίμητες ὑπηρεσίες.

Ψηλή μέ ὡραῖο παράστημα, πάντα χαμογελαστή, μιλοῦσε μέ ἐνθουσιασμό για τήν Πατρίδα, ἀγαποῦσε ὅλο τόν κόσμο, ἀλλά ἰδιαίτερα τόν ἑλληνικό στρατό. Συ χνά ἔλεγε: «Ὅπου ὑπάρχει Στρατός εἶναι ἐλεύθερη ἡ Πατρίδα!».

Σοφία Βέμπο - Παιδιά της Ελλάδος παιδιά


Δίπλα δίπλα Τζιτζικώστας-Μπουτάρης στην εξέδρα των επισήμων!

Στην παρέλαση

Παρά τις απειλές του δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι δεν θα παρευρεθεί στην παρέλαση αν πάνε χρυσαυγίτες τους οποίους κάλεσε ο περιφερειάρχης, έδωσε τελικά το παρών και μάλιστα στο πλάι της «πέτρας του σκανδάλου»

Μπορεί να έχουν ακουστεί πολλά τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά στις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιζτζικώστα, αλλά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρόλες τις απειλές του τύπου «ή οι χρυσαυγίτες ή εγώ» βρέθηκε τελικά στην εξέδρα των επισήμων στην μαθητική παρέλαση της συμπρωτεύουσας.

Κάθισε μάλιστα δίπλα στον κ. Τζιτζικώστα δείχνοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με όσα ανέφερε ο ανιψιός του, υποστηρίζει το seleo.gr.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

Αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη

Αναχώρησε πριν από λίγο αεροπορικώς, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Κωνσταντινούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του, επισκέφθηκε το Άγιον Όρος, ενορίες και ιδρύματα της μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε στον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ενώ περιηγήθηκε σε μονές και σε ιδρύματα της εκκλησίας, εκπαιδευτήρια, κ.α.

3 προσαγωγές Χρυσαυγιτών στην Πιερία


Σε τρεις προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής στην Πιερία προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία.

Άναλυτικά, όταν τα τρία άτομα κατέθεσαν στεφάνι για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, η αστυνομία το έκανε στην άκρη με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των Χρυσαυγιτών. Όταν πήγαν να ζητήσουν τον λόγο από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν.

Χριστίνα Φωτεινάκη

Πηγή: Seleo