Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Άνοιξε το Τριώδιο (Video)



Αντρικό αποκριάτικο τραγούδι από την Δολίχη Ελασσόνας

Συνθήματα στην είσοδο της οικοδομής όπου βρίσκεται το γραφείο του Μπεγλίτη στην Κόρινθο

Επίθεση με σπρέι και συνθήματα έκαναν άγνωστοι "αγανακτισμένοι" στο κτίριο που στεγάζει το πολιτικό γραφείο του Πάνου Μπεγλίτη στην Κόρινθο.

Ο κ. Μπεγλίτης είναι ο πρώτος από τους βουλευτές της Κορινθίας που δέχεται τα πυρά του κόσμου με αυτήν την μορφή χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως πολύς κόσμος δεν έχει οργιστεί με την στάση και των έτερων Βουλευτών της Κορινθίας που εναρμονίστηκαν με την κυβερνητική γραμμή και ψήφισαν «ναι». Απόδειξη η αφίσα που κυκλοφορεί στη πόλη.

Συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή και συμφωνία για τις διαγραφές!


Εμείς τα λέγαμε εδώ...

Συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή είχε ο Αντώνης Σαμαράς στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, λίγη ώρα μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής. 

Ο κ. Σαμαράς είχε ήδη στα χέρια του τη λίστα με τους βουλευτές που δεν ψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο. Στους «αντιμνημονιακούς» βουλευτές- όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Κώστα Καραμανλή- συμπεριλαμβάνονται εκτός από εκείνους που είχαν στηρίξει τον κ. Σαμαρά και αρκετοί «καραμανλικοί».

-Κώστα πρέπει να τους διαγράψω. Και τους «δικούς» μου αλλά και τους «δικούς» σου, ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ιωάννης Τσουκαλάς: Τη διευκόλυνση πρόσβασης των τυφλών συμπολιτών μας σε βιβλία και έντυπα ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Στρασβούργο, 16 Φεβρουαρίου 2012

Τη διευκόλυνση πρόσβασης των τυφλών συμπολιτών μας σε βιβλία και έντυπα ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τη στήριξή του στους τυφλούς και στους έχοντες προβλήματα όρασης συμπολίτες μας εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υιοθετώντας, με μεγάλη πλειοψηφία, ψήφισμα σχετικά με την πρόσβασή τους σε βιβλία και άλλα έντυπα προϊόντα.

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο να υποστηρίξουν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πνευματικής ιδιοκτησίας (WIPO), μια δεσμευτική συνθήκη που θα διευκολύνει την έκδοση και διακίνηση βιβλίων που προορίζονται για άτομα με προβλήματα όρασης (πχ σε γραφή Braille), προβλέποντας εξαιρέσεις στο καθεστώς του copyright και μερική άρση των πνευματικών δικαιωμάτων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων.

Χορός Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών

κλικ για μεγέθυνση

Άργος: Καταρρέει το σπίτι του Στρατηγού Μακρυγιάννη


Δείτε παλαιότερο σχετικό θέμα εδώ

Ετοιμο να καταρρεύσει είναι το διατηρητέο από το 1982 σπίτι του αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, Μακρυγιάννη στο Αργος, καθώς μία δικαστική διαμάχη, μεταξύ του ιδιοκτήτη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, εμποδίζει τις όποιες σωστικές παρεμβάσεις, οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει υπερβολικά.

Η στέγη του σπιτιού έχει ήδη καταρρεύσει, πόρτες και παράθυρα δεν υπάρχουν και το κτίσμα είναι αφημένο στη φθορά των στοιχείων της φύσης, ενώ έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών.

Το σπίτι, όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο αρχαιολόγος, Στέλιος Λεκάκης, αποτέλεσε κατοικία του στρατηγού Μακρυγιάννη από το 1829 και κατά πάσα πιθανότητα, ο αγωνιστής του 1821 και ιστορικός της ελληνικής επανάστασης, εκεί έγραψε γνωστά «Απομνημονεύματά» του.

Βελτίωση οδικού δικτύου Θέρμης Γαλάτιστας

Επιστολή του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου προς την Εγνατία Οδό ΑΕ με θέμα «Βελτίωση οδικού δικτύου Θέρμης Γαλάτιστας».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολύγυρος, 16.02.2012

ΘΕΜΑ: «Βελτίωση Οδικού Δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας».
ΣΧΕΤ: «Το με αρ. πρωτ. 7378/01-10-09 έγγραφο του Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων».

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,

Όπως καλά γνωρίζετε το οδικό δίκτυο Θέρμης – Γαλάτιστας έχει χαρακτηρισθεί επανειλημμένα ως δρόμος «Καρμανιόλα» τόσο από τα πανεπιστήμια της Ελλάδος (Κρήτη κλπ) στα πλαίσια σχετικών μελετών που είδαν το φως της δημοσιότητας, όσο και κατά διαστήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τροχαίας που επελήφθησαν συνεχόμενων τροχαίων ατυχημάτων δυσμενέστατα με αποτέλεσμα υλικών ζημιών, τραυματισμούς και θανάτους.

Πιέζουν οι Ευρωπαίοι για την ένταξη της FYROM σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Mε ποιών εντολή θέλει να χειριστεί το Σκοπιανό ο Παπαδήμος;

Εντείνονται παρασκηνιακά οι πιέσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αρχικά και στη συνέχεια στην Ε.Ε.

Για αυτό άλλωστε η Μέρκελ συναντάται απανωτά με τον Γκρούεφσκι και τον ενθαρρύνει αποκαλώντας τον "Μακεδόνα Πρωθυπουργό", επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη..
"να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας στα πλαίσια του Ο.Η.Ε.¨", τονίζοντας όμως παράλληλα τη σημασία της δικαστικής απόφασης της Χάγης (!).

Ακόμη ένας μοχλός πίεσης στην Ελλάδα, να αποδεχθεί τον ολοκληρωτικό εξευτελισμό μας από τους "εταίρους" μας, οι οποίοι ανακινούν το "Μακεδονικό ζήτημα", την ώρα που η χώρα μας παραπαίει.

Ο Λ. Παπαδήμος κάλεσε τον Ν. Γκρουέφσκι για ... συνομιλίες! - Με ποιο δικαίωμα;

Mε μια κίνηση που προβληματίζει βαθιά γιατί δεν έχει ούτε τη νομιμοπoίηση του ελληνικού λαού, ούτε καμία εξουσιοδότηση να συζητήσει το θέμα, ο δοτός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, φαίνεται ότι έχει εντολές να κλείσει όπως-όπως και το ... Σκοπιανό! Πριν λίγο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, κάλεσε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε συνάντηση ... κορυφής για να συζητήσουν το θέμα και να βρούν "αμοιβαία αποδεκτή λύση"!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συγκεκριμένα πρότεινε με επιστολή του προς τον σκοπιανό ομολογό του, την συνάντηση τους στις Βρυξέλλες το διήμερο 1-2 Μαρτίου στο πλαίσιο των εργασιών του ευρωπαικού Συμβουλίου.

Η κίνηση αυτή είναι εκτός πάσης εθνικής λογικής, την στιγμή που ο Γκρουέφκσι διεθνώς βάλλεται πανταχόθεν για την αλυτρωτική του πολιτική (έχει γεμίσει τα Σκόπια αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις παλιές σημαίες των Σκοπίων πριν την ενδιάμεση συμφωνία, όπως φαίνεται και στην φωτό της α' σελίδας).

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων "Αποκριά στον Πολύγυρο 2012"

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2012

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 12.00
Έναρξη των εκδηλώσεων της αποκριάς από το μεσημέρι με την «Προφταστήρα» και τους ζουρνάδες στους δρόμους της πόλης και κατάληξη μπροστά στο Δημαρχείο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 17.30, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Θεατρική παράσταση για παιδιά: «Ένας Πινόκιο… σωστός Πήτερ Παν» του Δ. Σαρίκα από την Παιδική Σκηνή Θεσαλονίκης. Είσοδος 5 €. Προπώληση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο στο ισόγειο του Δημαρχείου και στο Δημοτικό Ωδείο στο παλιό δικαστικό μέγαρο.

Γεμάτο σκοτεινή ύλη το Σύμπαν

Η κοσμική ύλη είναι παντού στο Διάστημα ενώνοντας τα κοσμικά σώματα

Βρίσκεται παντού στο Διάστημα με τη μορφή αόρατων κοσμικών ιστών.

Θοδωρής Λαΐνας

Ιάπωνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μυστηριώδης σκοτεινή ύλη όχι μόνο υπάρχει αλλά βρίσκεται σχεδόν παντού στο Σύμπαν. Θεωρούν μάλιστα ότι είναι συγκεντρωμένη στο Διαγαλαξιακό διάστημα όπου δημιουργεί κοσμικές «λεωφόρους».

Η κοσμική κόλλα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων μόλις το15% της ύλης του Σύμπαντος είναι ορατό (άστρα, πλανήτες,  γαλαξίες κλπ).

Αυστρία: «Πουλήστε τα νησιά για να αποκτήσετε φίλους»

Σάλτα και γ@μήσου μωρή πουστ@ρ@ λαλημένη ... που έχετε για εθνικό μνημείο, το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ ! Νεο-ναζιστικά Κτήνη ...

Δυσάρεστη έκπληξη για την χώρα μας προκάλεσε η χθεσινή πρόταση του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, να πουλήσουμε τα νησιά μας για να σωθούμε!


Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται μία τέτοια πρόταση, καθώς Γερμανία και Αμερική ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην πώληση μερικών βραχονησίδων, προκειμένου να γλιτώσουμε από το οικονομικό «ναυάγιο».

Μάλιστα, στον παρελθόν, αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδιδαν δήθεν αγγελίας πώλησης ελληνικών τμημάτων γης.

Νέα ζωή για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας


Αναδύθηκε κυριολεκτικά κάτω από τα κτίσματα της σύγχρονης πόλης


Μαρία Θερμού

Ενα μέρος της χαμένης αίγλης του αποκτά σιγά σιγά το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, που αναδύθηκε κυριολεκτικά κάτω από τα κτίσματα της σύγχρονης πόλης, για να ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια ένα ευρύ πρόγραμμα συντήρησης και αναστήλωσής του. Επόμενο βήμα τώρα, είναι η αποκατάσταση των κλιμάκων του αλλά και της μίας πλευράς του, επεμβάσεις που θα συμβάλλουν σημαντικά στην εικόνα του μνημείου, τόσο αισθητικά όσο και στην κατανόησή του.

Οι μελέτες, που εγκρίθηκαν την Τρίτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποσκοπούν βεβαίως πρώτα στην ενδυνάμωση της στατικής επάρκειας του κυρίως θεάτρου εμποδίζοντας την πτώση των εδωλίων.

Σάλταραν ... Τώρα ζητούν δεσμεύσεις από όλα τα Ελληνικά κόμματα!!!


Το Eurogroup συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας


Το μαρτύριο της σταγόνας επιλέγει η Ευρώπη για να φέρει την Ελλάδα στο έλεός της και να υλοποιήσει όλες τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.

Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, τόνισε ότι ελπίζει την ερχόμενη Δευτέρα να μπορέσει το Γιουρογκρούπ να πάρει τις τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση του νέου δανείου.

Αλλά και πάλι, αφήνονται πολλά κενά που μέχρι τη Δευτέρα κανείς δεν ξέρει που θα βγάλουν. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δώσει τα πάντα, και δεσμεύσεις και μέτρα, ο Γιούνκερ είπε ότι «απαιτούνται ακόμη κάποιες διευκρινίσεις σε ότι αφορά τους ειδικούς μηχανισμούς που θα προβλεφθούν για την ενίσχυση του ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος και να διασφαλιστεί ότι προτεραιότητα θα δίνεται στην εξυπηρέτηση του χρέους. Αυτό θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα του χρέους».