Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ζητά η ομογένεια της Αυστραλίας


Το δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με τίτλο «Parthenon, an Icon of Global Citιzenship», θα διεξαχθεί μεταξύ 16-17 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ και θα προσελκύσει επιστήμονες, ομιλητές και ακτιβιστές από όλον τον κόσμο.

 Ζωντανό με κάθε δυνατό τρόπο διατηρεί η ομογένεια της Αυστραλίας το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Και το διατυπώνει με κάθε ευκαιρία. Όπως έκανε ο ομογενής υπουργός Ενέργειας και Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Νίκος Κότσιρας στο πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο.

Ο κ. Κότσιρας όχι μόνο έθεσε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών αλλά πήγε για άλλη μια φορά στο Βρετανικό Μουσείο για να τα θαυμάσει,  και παρακολούθησε και σχετική ομιλία που δόθηκε στο Hellenic Club.

Ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Π.Ε. Χαλκιδικής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιου στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ. Γιάννη Γιώργου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ. Χαράλαμπος Σαρόγλου, Δημήτριος Τζηρίτης και Απόστολος Πάνας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, των τοπικών συλλόγων εμπόρων, βιοτεχνών και ελευθέρων επαγγελματιών της Π.Ε. Χαλκιδικής, των τοπικών τουριστικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού, στελέχη συναρμόδιων υπηρεσιών εμπορίου και υγείας και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ.

Νέα ευρήματα στην Μακεδονία, αποκαλύπτουν τα μυστικά της αρχαίας ελληνικής αποικίας

Ομάδα 50 φοιτητών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ανακάλυψαν νέα ερείπια στο χώρο της αρχαίας Αργίλου στις ακτές της Μακεδονίας. Οπως αναφέρουντα νέα αυτά ευρήματα θα βοηθήσουν στην διαλεύκανση της ανάπτυξης και της οικονομίας μίας από τα αρχαιότερες ελληνικές αποικίες.

Ανάμεσα στα νέα ευρήματα ήταν μια μεγάλη στοά που αποτελούνταν από τουλάχιστον επτά δωμάτια. Οπως αναφέρουν ο Ζίζης Μπόνιας, της 18ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Ελλάδα και ο Ζακ Περό του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ: «Το κτίριο είναι καλοδιατηρημένο και τα πέντε από τα δωμάτια έχουν εν μέρει ανασκαφεί. Το κτίριο πιθανόν να χρονολογείται από τον 6ο π.Χ. Αιώνα.»

Η στοά είναι μόνο το ένα από τα καλοδιατηρημένα ευρήματα στο χώρο, που σύμφωνα με την παράδοση, αποίκισαν οι Ελληνες κατά τον 7ο αιώνα , γύρω στο 655/654 π.Χ. , καθιστώντας την αρχαία Αργιλο την αρχαιότερη ελληνική αποικία στη θρακική ακτή.

Γερμανία: Η Μέρκελ μοιάζει να αηδιάζει βλέποντας την γερμανική σημαία! (video)

Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να γιορτάζει στις 22 Σεπτεμβρίου τη νίκη της στις εκλογές. Η Μέρκελ, πρώην κομμουνίστρια, είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της παγκοσμιοποίησης και της νέας παγκόσμιας τάξης.

Σε ομιλία της στις 4/6/2011, στην Ευαγγελική Εκκλησία της Δρέσδηςείχε δηλώσει : «Αν θέλετε μια πραγματική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, πρέπει να δώσετε κυριαρχικά σας δικαιώματα σε άλλους!».

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται σαν να αηδιάζει την ίδια της τη σημαία, όταν της την προσφέρει ένα μέλος του κόμματός της. Δείτε το βίντεο:

Θεσσαλονίκη: έκθεση φωτογραφίας για το Αγιο Ορος

Εκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «Το Αγιο Ορος των Προσκυνητών» διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν, αύριο, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, στις 20:00, στην Αίθουσα «Μαρία Γεράρδη- Πασσαλή» (Π.Συνδίκα 24).

Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου 2013, παρουσιάζεται ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό 27 ελλήνων και ξένων φωτογράφων από 7 χώρες.

Χέλμουτ Φλάσαρ, Αριστοτέλης. Δάσκαλος της Δύσης

Κυκλοφόρησε στη Γερμανία μια νέα μονογραφία για τη ζωή και το έργο του Αριστοτέλη εξηγώντας γιατί ο αρχαίος φιλόσοφος συνιστά αφετηρία της δυτικής παιδείας και παραμένει μέχρι σήμερα επίκαιρος.

Δόγμα και ανάθεμα

Χέλμουτ Φλάσαρ, Αριστοτέλης. Δάσκαλος της Δύσης, εκδόσεις Beck, Μόναχο 2013

Πολλοί ανά τις εκατονταετίες σχολίασαν τα έργα του. Ας θυμηθούμε την κριτική έκδοση των αρχαίων σχολίων στον Αριστοτέλη που ξεκίνησε στη Γερμανία η Πρωσική Ακαδημία Επιστημών και ξεπέρασε μέσα σε 100 χρόνια τους 50 τόμους. Πολλοί τον οικειοποιήθηκαν, άλλοι προχώρησαν τη σκέψη του, άλλοι νόθευσαν τη διδασκαλία του, άλλοι την έκαναν δόγμα και άλλοι την αναθεμάτισαν. Πάντως χωρίς αυτόν δεν νοείται ούτε η σημερινή επιστήμη ούτε η σημερινή λογική και φιλοσοφία.

Η Λουκά στη ΓΑΔΑ: "Φασίστες είστε εσείς! Έρχεται το τέλος σας!" (Video)


Φωνάζοντας μπήκε στη ΓΑΔΑ η Ελένη Λουκά με αφορμή τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής!

"Φασίστες είστε εσείς! Έρχεται το τέλος σας" φώναζε συνεχώς η Ελένη Λουκά με τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ να την σέρνουν για να την βγάλουν από το κτίριο.

Και πάλι αυτή πιο δυνατά... "Έρχεται το τέλος σας"! Οι αστυνομικοί με δυσκολία προσπαθούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους...

Δείτε το βίντεο