Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μπάχαλο στον Τύρναβο λόγω... Ροντούλη

Πύρ και μανία τα γαλάζια στελέχη κατά του πρώην υφυπουργού

Μπαρούτι μυρίζει στον Τύρναβο το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Αστέριου Ροντούλη, που κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος και των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με φόντο τις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Αφορμή στάθηκε το «πλασάρισμα» του πρώην υφυπουργού ως εκλεκτού του κυβερνώντος κόμματος, κάτι το οποίο αμφισβητεί δημοσίως η γαλάζια τοπική οργάνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ Ανδρέας Καλακαλάς, ξέσπασε παρουσία του Μανώλη Κεφαλογιάννη κατά του κ. Ροντούλη με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Αυτά είναι τα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή

Παπαδημούλης, Μηλιός, Χουντής και Σακοράφα στη λίστα

Αυτά είναι τα κομματικά ονόματα που προτείνονται σε ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή

Βένιος Αγγελόπουλος

Όλγα Αφανίτη

Γιάννης Αλεξάκης

ΔΗΜΑΡ: Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο


Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ συμμετέχει ο πρώην Νομάρχης και πρώην βουλευτής Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης.


Παρουσιάζοντας το Ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να το στηρίξουν ώστε να σταλεί, όπως είπε, ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή πολιτικής και για να ισχυροποιηθεί η πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό και να προχωρήσουν παντού δημοκρατικές προοδευτικές αλλαγές.

Τα 42 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου είναι τα εξής:

ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ματωμένο φεγγάρι τη Μεγάλη Τρίτη: Ολική έκλειψη Σελήνης λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Ενα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που θα βάψει κόκκινο τον ουρανό, αναμένεται μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Η ολική σεληνιακή έκλειψη θα είναι η πρώτη από τις 4 συνολικά που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Με άλλα λόγια , ετοιμαστείτε για ένα ασυνήθιστα όμορφο φεγγάρι που θα στολίσει το νυχτερινό ουρανό την Μεγάλη Τρίτη, αφού η ολική σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA θα βάψει το φεγγάρι κατακόκκινο.

Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις.

Πέθανε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Εκοιμήθη πριν από λιγο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κυρός Θεόκλητος.

Να αναφερθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα σε κωματώδη κατάσταση, όπως πρώτη είχε γράψει η Romfea.gr.

Κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα οριστεί ο Τοποτηρητής  έκπληξη, ενώ η κηδεία του μακαριστού μητροπολίτη θα τελεστεί μάλλον την Μεγάλη Τετάρτη.

Βουζύγης: Ο πρώτος που έζεψε βόδια και όργωσε αγρό για σπορά

Ο Βουζύγης ήταν μυθικός γενάρχης του αθηναϊκού ιερατικού γένους των Βουζυγών. Το όνομά του το έλαβε ως προσωνύμιο από τη σχετική μυθική παράδοση ότι ήταν ο πρώτος που έζεψε βόδια που έσυραν άροτρο (άροτοι βόες) και όργωσε αγρό παρά την Ακρόπολη, τον λεγόμενοΒουζύγιον, τον οποίο στη συνέχεια έσπειρε σιτάρι. Ήταν αυτός που έμαθε τους ανθρώπους να ζεύουν τα βόδια.

Το όνομά του ετυμολογικά προέρχεται από τα < βους + ζυγόν, < ζεύγνυμι...

Κατά την ίδια εκείνη παράδοση το άροτρο ήταν δώρο της θεάς Αθηνάς το οποίο στη συνέχεια έγινε αφιέρωμα στο ναό της.

«Αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ ανακοίνωσε το Κίεβο

Ο υπουργός Εσωτρικών καλεί τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση για να τερματίσουν τον έλεγχο που ασκούν αυτονομιστές σε μια ανατολική πόλη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

«Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε στο Σλαβιάνσκ. Διευθύνεται από το αντιτρομοκρατικό κέντρο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας της χώρας. Ας είναι ο Θεός μαζί μας», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Εγκαίνια πολιτικού γραφείου του Στυλιανού Βαλιάνου


Θεσσαλονίκη : Επεισόδια με κουκουλοφόρους κοντά στο τουρκικό προξενείο

Πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς και στη συνέχεια μπήκαν στο χώρο του ΑΠΘ

Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Αγίου Δημητρίου και Δημητρίου Γούναρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 2:45 ομάδα περίπου 15 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα προέβησαν σε ρίψη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των δύο οδών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι εισήλθαν στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης