Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αντίλαλοι της Αρναίας - Πολιτιστική Εταιρία

κλικ για μεγέθυνση
κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το τεύχος

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: "Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική"

"Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική" τονίζει σε ανακοίνωσή του το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών", με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, που αναμένεται να εκδοθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

"Η επιστολή του κ. Ν. Γκρούεφσκι στον Έλληνα Πρωθυπουργό για την ενίσχυση της υποψηφιότητας της ΠΓΔΜ, ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πέφτει στο κενό κάθε φορά που ο ίδιος ξεπερνά τα όρια της εθνικιστικής του έπαρσης.

Πάγια και αταλάντευτη θέση μας είναι ότι, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

103 χρόνια από την ίδρυση του Ηρακλή

Σαν σήμερα πριν από 103 χρόνια, στις 29 Νοεμβρίου του 1908, ιδρύθηκε ο Ηρακλής. Ο ιστορικότερος σύλλογος της Ελλάδας γιορτάζει…

Στις 29 Νοεμβρίου 1908 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση ενός αμιγώς ελληνικού αθλητικού σωματείου στη Θεσσαλονίκη και ιδρύθηκε ο Μακεδονικός Γυμναστικός Σύλλογος. Στην πρώτη αυτή συνέλευση ψηφίστηκε το καταστατικό του νέου συλλόγου που αποτελούνταν από 36 άρθρα και εξελέγη το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του.

Πρόεδρος ανέλαβε ο γιατρός Α.Μάλτος, γραμματέας ο Ι.Αντωνιάδης και μέλη οι Π.Κοντογιάννης, Αιμ.Κόπανος, Δ.Χατζόπουλος, Δ.Κοντορέπας και Ι.Κύρου. Οι άνθρωποι του συλλόγου, μετά την πρώτη αυτή γενική συνέλευση, ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές και, όπως αναφέρουν μερικά χρόνια αργότερα το 1914 σε επιστολή τους στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η τουρκική αστυνομία επέτρεψε τη λειτουργία του συλλόγου με μια απλή άδεια.

Τσίπρας στον Παπαδήμο: Επικίνδυνη η ακολουθούμενη πολιτικη, μόνη λύση οι εκλογές

«Μνημόνιο και λιτότητα οδηγούν την Ελλάδα στον όλεθρο και την Ευρώπη στη διάλυση»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια των συναντήσεων που έχει ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας ως "τουλάχιστον επικίνδυνη" την επιμονή της Ελλάδας σε μια πολιτική που διαλύει -σύμφωνα με τον ίδιο- την Ευρωζώνη.

Επανέλαβε την πρότασή του, ότι μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι η διεξαγωγή εκλογών, "προκειμένου τελικά ο ελληνικός λαός να αποφασίσει και για το μέλλον του και για τη ζωή του και για τον τόπο".

«Εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο από χάρτη της ΕΕ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

"Εξαφανισμένη" από χάρτη της ΕΕ με θεματικό τίτλο "Η ζώνη του ευρώ, ένα νόμισμα με πολλά πλεονεκτήματα", όπου αποτυπώνονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης του ευρώ, είναι η νήσος Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές του κόμματος, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, το Καστελλόριζο, το νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, που απέχει από τις τουρκικές ακτές μόλις δύο ναυτικά μίλια είναι "εξαφανισμένο".

Συνέντευξη Αβέρη Αθανάσιου

Διεκόπη για 9/12 η δίκη των υπευθύνων του περιοδικού "Focus"


Διακόπηκε για τις 9 Δεκεμβρίου η δίκη των Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Οι κατηγορίες αφορούν το εξώφυλλο της 22 Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης το οποίο που χαρακτήριζε τους Έλληνες «απατεώνες».

Από τους συνολικά 13 κατηγορουμένους, παρόντες ήταν μόνο οι 7 στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Για τους υπόλοιπους 6 κατηγορουμένους, η υπόθεση διαχωρίστηκε.

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης για το έκτακτο ειδικό τέλος της ΔΕΗ

Πολύγυρος 28/11/2011

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Οικονομικών 
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

KOIN.: 1) ΚΕΕΕ
2) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
3) ΜΜΕ
4) ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Θέμα : «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την αγωνία και τις κραυγές απελπισίας που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα από τις επιχειρήσεις μέλη μας , σχετικά με το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 29 Νοεμβρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνάντηση του Προέδρου κ. Γρηγόρη Τάσιου, μελών του Δ.Σ. και του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων του  Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με Τουριστικούς Πράκτορες και εκπροσώπους Τουριστικών Γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Χαλκιδική.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Ημερίδα προληπτικής ιατρικής

κλικ για μεγέθυνση

Ενας ναός κάτω από το Στόουνχεντζ

Εναν αρχαιότερο τόπο λατρείας του θερινού ηλιοστασίου εντόπισαν αρχαιολογοι θαμμένο στο υπέδαφος του Στόουνχεντζ

Βαγγέλης Πρατικάκης

Αρχαιολόγοι εντοπίζουν θαμμένο στο υπέδαφός αρχαιότερο τόπο λατρείας

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές απεικόνισης του υπεδάφους, διεθνής ομάδα αρχαιολόγων εντόπισε κοντά στο κεντρικό μνημείο του Στόουνχεντζ ενδείξεις για έναν ακόμα παλαιότερο χώρο λατρείας, στον οποίο φαίνεται ότι εορταζόταν το θερινό ηλιοστάσιο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα θαμμένα ίχνη δύο λάκκων, οι οποίοι ευθυγραμμίζονταν με τον Ήλιο την ώρα της ανατολής και της δύσης, όταν κανείς τις κοιτάζει από τη θέση ενός ογκόλιθου κοντά στην σημερινή κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Ελληνικό: Στο στόχαστρο τουρκικού ομίλου

Περιορισμένο το ενδιαφέρον για το ακίνητο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Του Δημήτρη Διαμαντίδη

Το project του Ελληνικού στην Αττική «στοχεύει» ένας από τους σημαντικότερους Τούρκους κατασκευαστές, ο Yasar Ascioglu, ο όμιλος του οποίου είναι υπεύθυνος για ορισμένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και οικιστικά project στη γειτονική χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Οπως επισήμανε στην «Η», στο περιθώριο εκδήλωσης του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό και την εξαγορά του υφίσταται ήδη εδώ και μία τριετία, αλλά μέχρι στιγμής η γραφειοκρατία τον έχει εμποδίσει να επεκτείνει στην Ελλάδα τις δραστηριότητές του.

Πέθανε η μοναχοκόρη του Γιόζεφ Στάλιν

Σε ηλικία 85 ετών

Σε γηροκομείο των ΗΠΑ πέθανε η μοναχοκόρη του Γιόζεφ Στάλιν, η οποία έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου. Η Σβετλάνα Σταλίνα, η οποία βρισκόταν εξόριστη από το 1967 στην Αμερική, ήταν το τελευταίο εν ζωή παιδί του Στάλιν. Είχε γεννηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 1926, έζησε μια ζωή σαν ρωσικό μυθιστόρημα και πέθανε ανώνυμη μέσα στη μιζέρια στο Ουισκόνσιν, γράφουν οι New York Times.

Στη διάρκεια της ζωής της άλλαξε πολλές φορές το όνομά της προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε σχέση με τον πατέρα της.

Μετά από δύο γάμους και το θάνατο του Στάλιν το 1953, πήρε το επώνυμο της μητέρας της και ονομαζόταν Σβετλάνα Αλιλούγεβα.

Κλειστό το Επιμελητήριο Χαλκιδικής από 2 έως 5 Δεκεμβρίου, λόγω εκλογών

κλικ στην ανακοίνωση για μεγέθυνση

Καταρρέει το σπίτι του Στρατηγού Μακρυγιάννη στο Άργος

Ερωτήσεις βουλευτών έμειναν αναπάντητες!

Το διατηρητέο από το 1982 σπίτι του Στρατηγού Μακρυγιάννη στο Άργος καταρρέει μέρα με τη μέρα, χωρίς κανείς και τίποτα να εμποδίζει την καταστροφή ενός ιστορικού μνημείου.

Μάλιστα, μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έχει μπλοκάρει τις όποιες σωστικές εργασίες, οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει τραγικά να πραγματοποιηθούν...

Η στέγη του σπιτιού έχει ήδη καταρρεύσει, πόρτες και παράθυρα δεν υπάρχουν και το κτίσμα είναι αφημένο στη φθορά των στοιχείων της φύσης και τις ανάγκες των τοξικομανών της πόλης.

Αντώνης Σαμαράς: «Αποχωρώ αν δεν στηθούν κάλπες έως τον Μάρτιο»

Με τα μάτια στραμμένα στις Βρυξέλλες και στην κρίση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του «ντόμινο», η Νέα Δημοκρατία περιμένει τις αποφάσεις του Eurogroup για την έκτη δόση βάζοντας παράλληλα «βέτο» στα σχέδια που εξυφαίνονται εντός και εκτός Ελλάδας και θέλουν «Παπαδήμο για... πάντα».

Στη Συγγρού είναι αποφασισμένοι να φτάσουν «στα άκρα» και μιλούν ακόμη και για απόσυρση των υπουργών της Ν.Δ. από τη μεταβατική κυβέρνηση και άρση της εμπιστοσύνης που έχουν παράσχει, αν κάποιοι επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε πρόσχημα ή ζήτημα που θα ανακύψει για να ανατρέψουν τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Το μόνο παράθυρο που αφήνουν ανοιχτό αφορά τη μετακίνηση της 19ης Φεβρουαρίου ως ημερομηνίας εκλογών με ορίζοντα παράτασης δύο ή τριών εβδομάδων.

Παράλληλα στη Ν.Δ. επιμένουν ότι η επόμενη κυβέρνηση, που θα έχει και τη λαϊκή νομιμοποίηση,

Δυο πράσινες επιστολές του Γ.Α.Π. με πολύ μπλα-μπλα ... και τα μυαλά στα κάγκελα!


Ανδρέας Μπελεγρής

Δεσμεύσεις και κριτική

Με δύο αναλυτικές επιστολές προς την Τρόικα και στους 26 ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε για την εφαρμογή της Συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου 2011.

Ο κ. Παπανδρέου δεν περιορίστηκε όμως στις δεσμεύσεις, αλλά προχώρησε σε μια εφ’ όλης της ύλης ανασκόπηση της διετίας που κυβερνούσε, χωρίς να παραλείψει να αποδώσει ευθύνες σε ΕΕ, Τρόικα, Νέα Δημοκρατία και δημόσια διοίκηση για τις καθυστερήσεις εφαρμογής του προγράμματος.

Μεξικό: Βρέθηκε νέα αναφορά σε «συντέλεια» στο τέλος του 2012

Μεξικό: Βρέθηκε νέα αναφορά σε «συντέλεια» στο τέλος του 2012

Εντοπίστηκε νέα αναφορά σε «τέλος του κόσμου» το 2012, σε αρχαιολογικά ευρήματα στο νότιο Μεξικό.

Γενικότερα η αρχαιολογική υπηρεσία του Μεξικού τηρεί αρνητική στάση απέναντι στις θεωρίες περί «προφητείας» των Μάγια για κάποιου είδους «Αποκάλυψη»/ «Συντέλεια» του κόσμου στα τέλη του 2012, ωστόσο την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε νέα σχετική αναφορά σε χαράγματα σε ευρήματα από αρχαιολογικό χώρο στα νότια της χώρας.

Κατά το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, οι φήμες περί ενός γεγονότος που θα φέρει το τέλος ή την δραματική αλλαγή του κόσμου στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012