Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση με το Γερμανό Αντικαγκελάριο Φ. Ρέσλερ


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, συνάντηση με το Γερμανό Αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Στ. Δήμας, οι Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Μηταράκης και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρ. Λαζαρίδης.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στιβ Τζομπς: Ο θρύλος της ψηφιακής επανάστασης


Το κείμενο του βιογράφου του στο TIME που αναδημοσιεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα το ΒΗΜΑ


Γουόλτερ Άιζακσον, Αποτίμηση, 6 Οκτωβρίου 2011

Ο θρύλος του Στιβ Τζομπς είναι για την ψηφιακή επανάσταση ό, τι είναι η Γένεση για τη Βίβλο: η δημιουργία μίας νέας εταιρίας στο γκαράζ των γονιών σου και η μετατροπή της στην εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο. Αν και δεν εφηύρε ο ίδιος πολλά πράγματα, ο Τζομπς ήταν ειδικός στο να συνδυάζει τις ιδέες με τη τέχνη και τη τεχνολογία με τρόπο που επανειλημμένα εφηύρε το μέλλον.

Σχεδίασε τον Mac αφού εκτίμησε τη δύναμη του γραφικού περιβάλλοντος με έναν τρόπο που η Xerox δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει και δημιούργησε το iPod έχοντας αντιληφθεί τη χαρά του να έχεις χίλια τραγούδια στη τσέπη σου με έναν τρόπο που η Sony,

«Τρέμουν» το Σαββατοκύριακο και τους ψηφοφόρους


Γιάννης Αντύπας

Ανησυχία στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος

Μετά την κατάθεση του νέου μισθολογίου, το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι να επισκεφθούν τις... εκλογικές τους περιφέρειες.

Το κλίμα στους κόλπους της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος είναι πολύ βαρύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις για κείμενα υπέρ εκλογών, συγκυβέρνησης, σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ, έκτακτο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κείμενα επί παντός του επιστητού.

Δώρο από την Ελλάδα στην Τουρκία αποβατικά ΤΟΜΠ!


Η επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας αφασία που έχει καταλάβει τους υπεύθυνους για τον αμυντικό σχεδιασμό της με αφορμή την "οικονομική κρίση" φτάνει φαίνεται στο σημείο να ... χαρίζει στην Τουρκία πολύτιμα υλικά από αυτά που οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει κατ'αρχήν την παραχώρησή τους στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μεταχειρισμένου ΤΟΜΠ AAV-7A1 για το οποίο έχουν υποβληθεί συνολικά ... τρία αιτήματας αίτησης πληροφοριών Τιμής και Διαθεσιμότητας (P&A), από τα οποία τα δύο έχουν απαντηθεί από τις ΗΠΑ, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αδιαφόρησαν τελείως για το πρώτο, έστειλαν το δεύτερο, αδιαφόρησαν τελείως και για την απάντηση που έλαβαν και για το δεύτερο και τώρα στέλνουν τρίτο για 20 οχήματα, όπως έχει γράψει το defencenet.gr πρώτο από τις 21/01.

Η Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα στον Πολύγυρο


Η Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα θα εορτασθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 στον Πολύγυρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης στις 10:00 θα τελεσθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Στη συνέχεια , στο Μνημείο Μακεδονομάχων, που βρίσκεται στον περίβολο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους αρχών, φορέων και μαθητών .

Έχουν κληθεί να παραστούν οι Βουλευτές, Δικαστικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές,

Μπουγάτσα με κρέμα 13% ΦΠΑ - Μπουγάτσα με τυρί 23%


Μπάχαλο με το ΦΠΑ στα είδη εστίασης. Σε ποιες περιπτώσεις θα πληρώσουμε τον ανώτατο φόρο και σε ποιες θα τον αποφύγουμε, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ανά χείρας θα πρέπει πλέον να κυκλοφορούν οι πολίτες σε εστιατόρια και καφετέριες για να γνωρίζουν πόσο «καπέλο» σε ΦΠΑ θα μπαίνει σε καθετί που καταναλώνουν.

Έτσι για παράδειγμα αν κάποιος πάρει μπουγάτσα με τυρί θα πληρώσει ΦΠΑ 23%, ενώ στην μπουγάτσα με κρέμα επιβάλλεται ΦΠΑ 13% διότι θεωρείται γλυκό. «Αν ορισμένα από τα παραπάνω σφολιατοειδή και πίτες ή αρτοσκευάσματα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, με αποτέλεσμα να προσδίδουν σε αυτά γλυκιά γεύση,

Σπονδή με κύπελλα για το Βάκχο Διόνυσο ! (Video)


«Την ικεσία του λευκόμαλλου Αιώνος τραγουδώ και της Σεμέλης και του Διός τον έρωτα και το λαθραίο κρεβάτι ἕβδομον ἱκεσίην πολιὴν Αἰῶνος ἀείδει καὶ Σεμέλην καὶ ἔρωτα Διὸς καὶ φώριον εὐνήν». (Νόννου «Διονυσιακά, ραψωδία Ζ’ σ. 1»).
Τον Έρωτα που θα πάρει από τους ανθρώπους τον Σιδηρό Αιώνα και θα τους φέρει έναν νέο Αιώνα, τον Αιώνα Οίνο!

«Της Χώρας τούτης φωνάζω τον πολυούχο με το ολόχρυσο στέμμα, τον οίνωπα και εύιο Βάκχο, των Μαινάδων τον σύντροφο, να έρθει με δαυλούς πεύκου αναμμένους βαστώντας - τὸν χρυσομίτραν τε κικλήσκω, τᾶσδ᾽ ἐπώνυμον γᾶς, οἰνῶπα Βάκχον εὔιον, Μαινάδων ὁμόστολον πελασθῆναι φλέγοντ᾽ ἀγλαῶπι πεύκᾳ». (Σοφοκλής “Οιδίπους Τύραννος, σ.  209 – 215″).

Η Αστυνομία μπορεί ν' «αγγίξει» τον Πρόεδρο!

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πέτρος Κληρίδης

ΤΟΥ ΚΛΕΟΠΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Επιβεβαίωσε ότι ζήτησε γνωμάτευση για την ασυλία του Προέδρου ο Γενικός Εισαγγελέας


«Εκείνο που μπορεί ν' αναφέρει η Αστυνομία στην ποινική έρευνα που κάνει, είναι ότι από υλικό που έχει συγκεντρώσει από τρίτους, ενδέχεται να υπάρχουν και κάποιες ευθύνες του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Πέτρος Κληρίδης.

Η Αστυνομία δεν μπορεί να ανακρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορεί όμως να του επιρρίψει ευθύνες, όπως αυτές ενδεχομένως να προκύψουν, στο πλαίσιο των ανακρίσεων για την τραγωδία στο Μαρί. Αυτό άφησε χθες να εννοηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας, σχολιάζοντας την απόφασή του να ζητήσει εμπεριστατωμένη γνωμάτευση από δικηγόρους της Νομικής Υπηρεσίας

Δεν μπορεί να αρθεί η ασυλία


Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ


Οριστικά κλειστό φαίνεται πως είναι πλέον το κεφάλαιο της ενδεχόμενης άρσης της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης έλαβε την κατ’ αρχήν άποψη της ομάδας νομικών της Γενικής Εισαγγελίας στους οποίους ανέθεσε να γνωμοδοτήσουν για το κατά πόσο μπορεί να αρθεί η προεδρική ασυλία προς εξέταση αδικημάτων ανθρωποκτονίας και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των νομικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εν λόγω αδικήματα δεν εμπίπτουν στις τρεις κατηγορίες για τις οποίες δύναται, βάσει του Συντάγματος, να αρθεί η ασυλία του Προέδρου. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του άρθρου 45 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαρκούσης της θητείας, δύναται να διωχθεί μόνον για εσχάτη προδοσία ή για ατιμωτικό αδίκημα ή ηθικής αισχρότητας.

Ψηφιοποιούνται οι Βιβλιοθήκες του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μ. Τσαμάζ σε στιγμιότυπο από τη συνάντησή τους

Ο ΟΤΕ με την Cosmote ανέλαβαν το έργο

Την ψηφιοποίηση των ιστορικών αρχείων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα αναλάβει ο ΟΤΕ και η Cosmote.

Ομάδα ειδικών συμβούλων, αναλυτών και μηχανικών του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού θα δημιουργήσει την πληροφοριακή υποδομή για την ψηφιοποίηση, την τεκμηρίωση και την ανάδειξη των έντυπων πολιτιστικών τεκμηρίων που διαθέτει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Σχολή της Χάλκης.

Οι επιχειρηματίες που δείπνησαν με τον Ρέσλερ


Τίγκα στους Γερμανούς δημοσιογράφους το δείπνο


Με άφθονο φαγητό, εύθυμη διάθεση και "αλά μπρατσέτα" με τον τέως υπουργό Οικονομικών και νυν περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου πέρασε το βράδυ του ο υπουργός Οικονομίας και Καινοτομίας της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ.

Αν και ο Γερμανός πολιτικός ήταν επίσημος καλεσμένος του υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άδραξε την ευκαιρία και απασχόλησε΄στο γεύμα τον αντικαγκελάριο της Α. Μέρκελ. Στη συζήτησή τους, αρκετές φορές ο κ. Ρέσλερ υπήρξε βλοσυρός, αρκούμενος να ακούει και να πίνει το κόκκινο κρασί του.

Ψάχνουν τον άνθρωπο-κλειδί για τη γιάφκα


Μπαράζ ερευνών και προσαγωγών μετά την έκρηξη της Τριανδρίας


Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Άνθρωπος-κλειδί για τη διαλεύκανση του μυστηρίου της γιάφκας των όπλων που αποκαλύφτηκε στην Τριανδρία, μετά την έκρηξη χειροβομβίδας ή μηχανισμού στα χέρια 32χρονου Κούρδου, θεωρείται ο ενοικιαστής του υπόγειου διαμερίσματος στην οδό Υψηλάντου 27. Οι διωκτικές αρχές μιλούν για 35χρονο ομοεθνή του θύματος, ο οποίος έδωσε ψεύτικα στοιχεία για να νοικιάσει το διαμέρισμα και θεωρούν ότι ήδη έχει φύγει από την Ελλάδα.

Το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από την Αθήνα, που βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον διευθυντή Αλκιβιάδη Τζωίτη, επιδιώκει να συνδέσει τις σχέσεις που είχε το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη ο ενοικιαστής του διαμερίσματος.

Στα χέρια αρχαιοκαπήλων χρυσός από τη Μακεδονία


Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν περίπου 100 ταφικά ευρήματα αντί 10 εκατ. ευρώ.


Oι αρχαιολόγοι έδειξαν τα ευρήματα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στους υπουργούς Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη Παύλο Γερουλάνο και Χρήστο Παπουτσή.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Χρυσά ευρήματα και άλλα αντικείμενα από τάφους της Μακεδονίας κατηγορούνται ότι πουλούσαν έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ δύο άτομα που συνελήφθησαν έξω από τη Γερακαρού Θεσσαλονίκης, ύστερα από κοινή επιχείρηση της δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της ασφάλειας Αττικής και του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Πολιτισμού.

«Τζαμί» στο νοσοκομείο Κομοτηνής σε αντιστοιχία του παρεκκλησίου


ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ


Οι πιέσεις  του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν βρήκαν έδαφος και θα κατασκευαστούν χώροι προσευχής των μουσουλμάνων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θράκης

«Έχουν το δικαίωμα στον πλαίσιο της ανεξιθρησκίας να λατρεύουν τον Θεό τους σε δύσκολες στιγμές οι συνοδοί των μουσουλμάνων ασθενών» θα πει στο «Χ» ο διοικητής Ηρακλής Χατζηνέστωρος

Και ξαφνικά ο χώρος που φιλοξενούσε τον μηχανολογικό εξοπλισμό του τηλεφωνείου διαιρέθηκε στα δύο   και προετοιμάζεται για να φιλοξενία χώρου προσευχής των μουσουλμάνων συμπολιτών που προσέρχονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Το γεγονός καταγράφεται για την χρονική συγκυρία που αποφασίστηκε η υλοποίηση του σχετικού αιτήματος που είχε υποβληθεί από τον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Εκτός από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και ο κανονικός!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Και ξαφνικά, άρχισαν όλοι να συζητούν για τον ελληνικό ήλιο. Και τι φωτεινός είναι και πόσο ζεστός και πόσο πολύ μας προτιμά, μένοντας με τις ώρες πάνω από τα κεφάλια μας.

Συγγνώμη, αλλά τώρα ανακαλύψαμε τον ελληνικό ήλιο; Τώρα πληροφορηθήκαμε την μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνεια στη χώρα μας; Μήπως τελικά πράγματι, δύο χρόνια μετά την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ανέτειλε επιτέλους ο ήλιος πάνω από τη χώρα;

Τα ρωτώ όλα αυτά, διότι υποθέτω πως ο ήλιος έλαμπε πάνω από την Ελλάδα και τον Οκτώβριο του 2009.

Σπάνιες ταφές ανθρώπων με τα ζώα τους

Ταφή ζώου που αποκαλύφθηκε στη Μαυτοπηγή Εορδαίας

Ενα περίεργο νεκροταφείο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Μαυροπηγή Εορδαίας

Τάφοι ανθρώπων με τα ζώα τους ολόγυρά τους εντοπίσθηκαν στην Μαυροπηγή της Εορδαίας κατά τη διάρκεια ανασκαφής που αποκάλυψε ένα μικρό νεκροταφείο στη θέση Μαύρο Λιθάρι που βρίσκεται στην εξορυκτική ζώνη της ΔΕΗ.

Πρόκειται για ενταφιασμούς 11 ανθρώπων και 16 ζώων -άλογα σκύλοι, βοοειδή, χοίρος- τα οποία είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά από τις ανθρώπινες ταφές και σε πολύ μικρή απόσταση: Από μισό μέτρο έως 1,30. Αποσπασματικά εξάλλου εντοπίσθηκαν στον ίδιο χώρο τμήματα μελών άλλων ζώων, όπως πόδια αλόγου και σκύλου, κέρατο και άλλα αδιάγνωστα ακόμη. Αλλωστε δύο σκύλοι είχαν αποκαλυφθεί παλαιότερα σε άλλο αγροτεμάχιο της ίδιας θέσης.