Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Όλη η ...γειτονιά εναντίον Γκρούεφσκι!

Διαμαρτυρία και από τα Τίρανα

Μάκης Πολλάτος

Μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θέλει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, δεν σταματά όμως να διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα για να προωθήσει το δικής του εμπνεύσεως όραμα του... Αλεξανδρισμού. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί και να παραχαράσσει την ιστορία, ενώ η στρατηγική που έχει χαράξει στη διαμάχη με την Ελλάδα καταρρέει.

Ο κ. Γκρούεφσκι περίμενε ότι με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης θα κατάφερνε να προωθήσει ταχέως το αίτημα ένταξης της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Όμως τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Ατλαντική Συμμαχία υπενθύμισαν με ξεκάθαρο τρόπο στον πρωθυπουργό των Σκοπίων ότι χωρίς επίλυση του θέματος της ονομασίας η ΠΓΔΜ δεν θα γίνει μέλος των οργανισμών αυτών.

Ο προκλητικός Μπουτάρης

γράφει ο Δαναός

Επειδή είμαι από τη Χαλκιδική, το “κωλοχώρι” κατά Μπουτάρη και εδώ κατοικώ, όπως πολλές φορές έγραψα στο antinews, δε θα μπορούσα να μην εκνευριστώ με τις απαράδεκτες για τον τόπο μου δηλώσεις του Δημάρχου(;) Θεσσαλονίκης (άλλο ένα νούμερο επιλογής ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠΑΡΟΥ. Οι μεγάλες “ανατροπές” του ΓΑΠ κι αυτή!)

Ο ανεκδιήγητος  και προκλητικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «κωλοχώρι» την Χαλκιδική.

«Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι. Η Χαλκιδική είναι επίνειο της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι τουρίστες που φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη κατευθύνονται στην Χαλκιδική.

Οι ιθαγενείς της Αμερικής κατάγονται από το Αλτάι της Σιβηρίας!


Οι ιθαγενείς της Αμερικής κρατούν την καταγωγή τους από το Αλτάι της Σιβηρίας, σύμφωνα με νέα γενετική μελέτη

Ανακαλύφθηκαν γενετικοί δείκτες που συνδέουν τους ινδιάνους με τους κατοίκους της μικρής περιοχής στη Ρωσία

Θεοδώρα Τσώλη

Η Δημοκρατία των Αλτάι στη νότια Σιβηρία ανήκει στην Ομοσπονδία της Ρωσίας και βρίσκεται σε κομβικό σημείο – συγκεκριμένα στα σύνορα της χώρας με το Καζακστάν, την Κίνα και τη Μογγολία. Η μικροσκοπική όμως αυτή ορεινή περιοχή αποκτά τώρα έναν νέο, ενδιαφέροντα χαρακτήρα αφού, όπως δείχνει μια νέα γενετική μελέτη, αποτελεί τη «γενέτειρα» των ιθαγενών της Αμερικής.

38 χρόνια από τον θάνατο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή - Βιογραφία

Τα παιδικά του χρόνια

Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1897 (5 Ιουνίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο) στην ενορία Χρυσαλινιώτισσα της Λευκωσίας, το τέταρτο στη σειρά παιδί, από έξι, του Θεοδώρου Γρίβα και της Καλομοίρας Χατζημιχαήλ, αλλά μεγάλωσε στο πατρικό του σπίτι στο Τρίκωμο Αμμοχώστου. Φοίτησε αρχικά στο δημοτικό σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας (1909-15) όπου έδειξε προσήλωση στη μόρφωση και τον αθλητισμό.

Αρχική στρατιωτική σταδιοδρομία του

Γαλουχημένος με το όραμα μιας Μεγάλης Ελλάδας αναχωρεί το 1916 για την Αθήνα όπου μπαίνει στη Σχολή Ευελπίδων. Το 1919 αποφοιτά με το βαθμό του ανθυπολοχαγού και τοποθετείται στο Μικρασιατικό μέτωπο με τη Χ Μεραρχία. Λαμβάνει μέρος στις μεγάλες εξορμήσεις και μάχες του Γ’ Σώματος Στρατού από τη Σμύρνη στην Πάνορμο και στο Εσκί Σεχίρ και φτάνει πέρα από τις όχθες του Σαγγάριου ποταμού σε απόσταση 70 χλμ μόνο από την Άγκυρα.

H παραπλανητική φωτογραφία και τα αποκαλυπτικά sites


Όλος ο μηχανισμός του διαδικτύου που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, θέλει να μας πείσει ότι ζούμε σε μια πλούσια χώρα(στην οποία κάτι τέτοιες εικόνες δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα) και ότι κάποιοι κακοί bloggers προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το έργο της κυβέρνησης Γ.Α.Π. και της μεταβατικής. Πιάστηκαν από τη συγκεκριμένη φωτογραφία ενός σεισμοπαθή γέροντα από την τουρκία.

Λόγω αρχών, εμείς δεν βάζουμε φωτογραφίες εξαθλίωσης ανθρώπων στο ιστολόγιο μας, είναι πάγια αρχή μας.

Όμως αυτά τα καλά sites & blogs με την τόση ευαισθησία για την συγκεκριμένη φωτογραφία, δεν τα είδαμε να αντιδρούνε με τον ίδιο τρόπο στις δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες εξαθλίωσης συνανθρώπων μας που κυκλοφορούνε στο διαδίκτυο και δείχνουν τα χάλια και το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας.

Εκείνες όμως είναι πραγματικές φωτογραφίες... ποτέ δεν τις είδαν;;;

Η ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής για τον Μπουτάρη


ΝΟΔΕ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πλατεία Ειρηναίου
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Πολύγυρος, 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εποχή που οι χειμαζόμενες, από την πολύμορφη κρίση, κοινωνικές μάζες στην Ελλάδα, αναζητούν τρόπους να στηρίξουν την πατρίδα που τους γέννησε και τους εξέθρεψε, διάλεξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  κ. Μπουτάρης, για να εκφράσει τα «εγκάρδια» συναισθήματα του για τον πιο όμορφο ελληνικό τόπο, τη Χαλκιδική, καρφιτσώνοντας της τον χαρακτηρισμό «κωλοχώρι», προς τέρψη, αποκλειστικά και μόνο, της δήθεν φιλοπροοδευτικής ελευθεροστομίας του.

Θα αποφύγουμε περαιτέρω χαρακτηρισμό της εν λόγω συμπεριφοράς από σεβασμό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους οποίους θεωρούμε συμπατριώτες μας, αλλά θα θυμίσουμε στον κ. Μπουτάρη ότι:

Σε νέα δίκη ο Π. Ψωμιάδης καθώς ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την καταδίκη του

Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και τον παραπέμπει σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Ο Π. Ψωμιάδης μετά την επίμαχη καταδίκη του τέθηκε σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα Μακεδονίας – Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι κατά της απόφασης του γ.γ. Μακεδονίας – Θράκης ο Π. Ψωμιάδης έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης.

Ο τέως περιφερειάρχης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (αποφάσεις 943-944/2011) σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ,

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής για τις δηλώσεις Μπουτάρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ως Χαλκιδιώτες καλούμε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει δημόσια,  τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό εις βάρος του τόπου μας. Επίσης, να του επισημάνουμε πως οι έξι συν την Θεσσαλονίκη νομοί που αποτελούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν συγχωνεύτηκαν στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης όπως υπονόησε.

Προφανώς και η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι το διοικητικό κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας και το μεγάλο αστικό  κέντρο της Βορείου Ελλάδας. Άλλωστε, πολλοί από εμάς την θεωρούμε πόλη μας. Άλλοι σπουδάζουν, εργάζονται, ζουν μόνιμα ή την επισκέπτονται καθημερινά. Η σχέση είναι στενή και αμοιβαία. Τα υπέρ και τα κατά της σχέσης αυτής τα γνωρίζουμε όλοι. Είναι περιττό, να συζητάμε για κοινά συμφέροντα και συνεργασία, πράγματα δεδομένα και στον πιο απλό νου. Είμαστε βέβαιοι πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν εκφράζει το κοινό αίσθημα των συμπολιτών του.

Πρόσκληση σε ημερίδα της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση

Γ. Καρασμάνης - Κ. Κόλλιας: Αναφορικά με τον αποκλεισμό της σταφίδας από την Βιολογική Γεωργία

Ο Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού, βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κορινθίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, αναφορικά με τον αποκλεισμό της σταφίδας από την πρόσκληση του Μέτρου 2.1.4 για τη Βιολογική Γεωργία, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Στην πρόσφατη πρόσκληση που δημοσιεύθηκε για το μέτρο 2.1.4 «Βιολογική Γεωργία», με έκπληξη διαπίστωσαν οι αμπελοκαλλιεργητές ότι από τις επιλέξιμες καλλιέργειες εξαιρείται, μεταξύ άλλων, η σταφίδα.

Η σταφίδα αποτελεί σήμερα, ένα από τα μοναδικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα που στηρίζει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών, αποτελεί όχι μόνο την παλαιότερη βιολογική καλλιέργεια στη χώρα μας, αλλά παραμένει ένα σημαντικό συναλλαγματοφόρο προϊόν.

«Ο κυνηγός και… τα πετειναράκια» στο Μεταγγίτσι και στη Νικήτη

κλικ για μεγέθυνση
Νικήτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ... ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΙΑ»

Συνεχίζεται το Θεατρικό Ημερολόγιο στο Δήμο Σιθωνίας από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Ιανουάριο.

Το Σάββατο 28 Ιανουάριου 2012, στο Μεταγγίτσι και στη Νικήτη,  η ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει μια δραματοποιημένη αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για παιδιά κάθε ηλικίας: «Ο κυνηγός και… τα πετειναράκια».

Πρόκειται για μια παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, όπου πρωταγωνιστές είναι τα ζώα.

Φωτογραφίες ΑΟ Πολυγύρου από τον αγώνα με τη Γαλάτιστα & την κοπή της πίτας


Φωτορεπορτάζ από την κοπή της πίτας του Α.Ο. Πολυγύρου basket ανδρών & εφήβων που έγινε στα γραφεία της ομάδας στο κλειστό γυμναστήριο Πολυγύρου μετά τον αγώνα με την Γαλατιστα το Σάββατο 21-1-2012 , καθώς και από το συγκεκριμένο παιχνίδι ..

Απάντηση του Απόστολου Πάνα στον Γ. Μπουτάρη

O Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος

Προς απάντηση  των δηλώσεων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη  για την Χαλκιδική:

Αποτελεί  άξιο απορίας πως μπορεί κάποιος με τόσο σημαντικό θεσμικό ρόλο,  να προβεί σε τόσο  άστοχους χαρακτηρισμούς για  ένα τόπο, ο οποίος συμβάλλει αδιάλειπτα σε ότι συνθέτει τη βαριά  «βιομηχανία» της χώρας μας, αγροτικά προϊόντα και τουρισμό.

Σε μια δύσκολη  εποχή για την πατρίδα μας, οι πολίτες της Χαλκιδικής  συμβάλουν τα μέγιστα στην αποκατάσταση της εικόνας και της αξιοπιστίας της χώρας μας, αφού ο τόπος μας αποτελεί έναν από τους ποιο ελκυστικούς προορισμούς της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.  Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής  έχω γνώση της σπουδαιότητας του ρόλου της Χαλκιδικής τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στο αντάρτικο κατά του μνημονίου η λαϊκή δεξιά

Υπό τη σκιά των κινήσεων του εικονιζόμενου κ. Π. Καμμένου, ετοιμάζεται νέα αντιμνημονιακή εκδήλωση της Ν.Δ.

Στο «οπλοστάσιό» της βάζει και ισχυρές δόσεις αντιευρωπαϊσμού και ξενοφοβίας

Αρης Ραβανός

Στο…αντάρτικο έχουν βγει τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στην ομάδα της «λαϊκής δεξιάς», προκαλώντας εκνευρισμό και δυσφορία στους μετριοπαθείς και φιλελεύθερους της Κ.Ο. Μετά το αντιμνημονιακό γλέντι που έγινε πριν τα Χριστούγεννα με αντιμνημονιακούς πύρινους λόγους σε ταβέρνα, το προσεχές Σάββατο, μια…άλλη υποομάδα της λαϊκής δεξιάς ετοιμάζει νέα εμφάνιση, στις επτά το απόγευμα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης


Νέα ισχυρή δόνηση, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο τις 3 και μισή τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 46 χλμ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης, εκεί όπου σημειώθηκε ο χθεσινός δυνατός σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι συμβαίνει πολλές φορές να έχουμε «δίδυμους» σεισμούς και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με το σεισμό της Σαντορίνης.