Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ο Φαραώ που σκοτώθηκε στη μάχη: Τον τσεκούρωσαν 18 φορές

Η σοκαριστική ιστορία του

ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ

Σταυρούλα Μπρούστα

Ο Τουταγχαμών δεν ήταν ο μόνος που είχε βίαιο θάνατο. Η σκελετική ανάλυση ενός λιγότερο γνωστού Αιγύπτιου Φαραώ, τα λείψανα του οποίου ανακαλύφθηκαν μόλις πέρυσι, αποκάλυψαν δραματικές λεπτομέρειες για το τέλος του.

Ο βασιλιάς Σενεμπκάι έζησε μεταξύ 1650 και 1550 π.Χ. κοντά στο αρχαίο αιγυπτιακό νεκροταφείο της Αβύδου, περίπου 483 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. Ήταν ένας από τους 4 μυστηριώδεις Φαραώ των οποίων οι τάφοι ανακαλύφθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 και ανήκαν σε μια προηγουμένως άγνωστη βασιλική δυναστεία.

ΙΖΟΛΑ: Επιστρέφει η θρυλική ελληνική μάρκα του παρελθόντος

Την ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ αναβιώνει η Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέα, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας προϊόντα, εξελίσσοντας το ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο μαρκών που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι νέες συσκευές ΙΖΟΛΑ συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.

Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.

Αυτό είναι το έγγραφο για παράνομους μετανάστες και κέντρα κράτησης που προκάλεσε πολιτικό «σεισμό»

«ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ»

Πολιτική θύελλα ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, μετά την αποκάλυψη πως υπάρχει διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή που αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής οι παράνομοι μετανάστες δεν θα συλλαμβάνονται.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πανούσης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν πως υπάρχει τέτοια εντολή, ενώ από την κυβέρνηση κατηγορούν ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά, που αντέδρασε σε έντονους τόνους.

Αυτές είναι οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει στο Eurogroup η κυβέρνηση

Τις έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες έκαναν γνωστές κυβερνητικές πηγές.

Οι δύο αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και τη διοικητική μεταρρύθμιση. Όπως σημείωσαν οι κύκλοι της κυβέρνησης, πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη).

Η τρίτη αφορά το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι πηγές του Μαξίμου κάνουν λόγο για απεγκλωβισμό και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως,

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη συγχαίρει τους πρωταθλητές

Την πρωταθλήτρια ποδοσφαιρική ομάδα Νέων της Ακάνθου Ιερισσού συνεχάρη για τη μεγάλη της επιτυχία ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Ιωάννης Μίχος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη την Τρίτη 03/03/2015 μετά από πρόσκληση του κου Μίχου. Η υποδοχή του προπονητή, των παικτών και των γονέων ήταν θερμή και  στο οικείο κλίμα που δημιουργήθηκε δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο και ν΄ ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και γενικότερα για τον αθλητισμό στη περιοχή.