Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία σε περιοχές της Μακεδονίας

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων -παγετός και χιόνια- διεξάγεται η κυκλοφορία οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στο Νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στη δημοτική οδό από την περιοχή Κερασιάς Δήμου Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλάν.

Παράλληλα, οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες εάν χρειαστεί να κινηθούν στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το προαναφερόμενο χιονοδρομικό κέντρο και προς τον παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου από το 9ο χλμ.Παράλληλα,

Ανθελληνικό αλβανικό μνημείο στα Ακροκεραύνεια Όρη

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Το μνημείο αυτό το τοποθέτησαν οι Αλβανοί ψηλά στα Ακροκεραύνεια όρη, στον αυχένα Λογαρά, στον δρόμο Χιμάρα - Αυλώνα, εκεί όπου ήσαν τα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία το 1912 - 1917. Η επιγραφή στο μνημείο είναι στα αλβανικά και μεταφράζεται:

«Ο λαός της περιοχής των Δουκάτων (Dukati) μαζί με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Αυλώνας αμυνθήκαμε για την ανεξαρτησία από την επίθεση των σωβινιστών Ελλήνων».

Φορέας που ανέγειρε το μνημείο δεν αναφέρεται.

Στις 5 Νοεμβρίου 1912 στα πλαίσια του 1ου Βαλκανικού Πολέμου ο Σπυρομήλιος απελευθέρωσε με απόβαση την Χιμάρα από τον Οθωμανικό ζυγό.

O «κομήτης του αιώνα» τελικά επέζησε της καταστροφής

 

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της NASA ένα τμήμα του διασώθηκε από την «επαφή» με τον Ηλιο


Ουάσινγκτον

Ο «κομήτης του αιώνα» φαίνεται τελικά ότι επέζησε - έστω και τμηματικά - το πιο κρίσιμο βράδυ της ζωής του, συνεχίζοντας να εκπλήσσει τους επιστήμονες.

Οι πρώτες παρατηρήσεις από διαστημικά τηλεσκόπια έδειξαν ότι ο κομήτης ΙSON πιθανότατα διαλύθηκε το βράδυ της Πέμπτης καθώς περνούσε σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο. Το βράδυ της Παρασκευής ωστόσο η NASA εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναγγέλλοντας ότι κάποια υλικά εμφανίστηκαν από την άλλη πλευρά του άστρου μας, στην πορεία που επρόκειτο να διαγράψει ο κομήτης.

Άννα Μπιθικώτση - "Ηχηρές σιωπές .. του έρωτα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ της  συγγραφέως ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
«ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα»

Παραγωγή: ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σόλωνος 110, 106 81
Tηλ. 210 38 02 242 - 215 57 00 557 - Fax 215 55 11 929

Οι εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ παρουσιάζει σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης το βιβλίο «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα» της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ,τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00. στο Θέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» (πρώην θέατρο Χατζηχρήστου Πανεπιστημίου τηλ: 210 3604618)

Ινδία: Παράξενος βράχος ισορροπεί στο έδαφος! (φωτό)

Στην πόλη Μαχαμπαλιπουράμ ένας ογκώδης βράχος ισορροπεί στο έδαφος προκαλώντας το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων. Φαινομενικά αψηφά όλους τους νόμους και κανόνες της Φυσικής και παρόλη τη θέση του, σε κεκλιμένο επίπεδο, αλλά και τον όγκο του παραμένει ακούνητος στην ίδια θέση χωρίς να μετακινείται χιλιοστό.

Οι ντόπιοι ονομάζουν τον βράχο «Butterball» (σ.σ. μπάλα βουτύρου) και συνδέουν την ονομασία αυτή με έναν μύθο πολλών αιώνων. Σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία ο Krishna είχε μεγάλη όρεξη για βούτυρο και ως παιδί κρυφά πήρε λίγο από το βάζο της μητέρας του… Ε, αυτό το βούτυρο έγινε ο βράχος που βλέπετε, διαμέτρου 5 μέτρων! Πλήθος κόσμου επισκέπτεται την περιοχή για να θαυμάσει αυτό το παράδοξο φαινόμενο και να απαθανατίσει τον γιγάντιο βράχο που δεν μετακινείται με τίποτα!

Τσουκαλάς: Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς σχτικά με τα επεισόδια στο Περιφεριακό Συμβούλιο αναφέρει πως δέχτηκε πρώτος επίθεση από τον Περιφεριάρχη Γιάννη Σγουρό όταν εκείνος «ανέβηκε στην κορυφή του αμφιθεάτρου, που ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση, και μου επιτέθηκε σπρώχνοντας και απειλώντας με».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 26.11.2013 ένα από τα προς συζήτηση θέματα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν η απόφαση για τη μελέτη περιβάλλοντος, που αφορά στην πώληση ολόκληρης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης από το Λαιμό μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα, συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων. Το περιφερειακό συμβούλιο καταψήφισε τη πώληση και εκτός των άλλων παρατάξεων στη ίδια λογική ήταν και η παράταξη του Περιφερειάρχη Σγουρού και η παράταξης της Ν. Δημοκρατίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο περιφερειάρχης ήρθαν στα χέρια για τον Αστέρα Βουλιαγμένης! (Video)


Μπάχαλο επικράτησε λίγο πριν την ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στ. Παναγούλης και Δ. Τσουκαλάς ξεκίνησαν τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, συνεπικουρούμενοι από τους καταληψίες του κάμπινγκ Βούλας και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας - Βουλιαγμένης.

Η ένταση οξύνθηκε μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων και μεταξύ των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί.

«Ντέρμπι» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Προβάδισμα 1,4% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Επενδυτής ενώ σε έτερη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Παραπολιτικά η ΝΔ προηγείται με 0,9%.

Στη δημοσκόπηση της Marc για τον Επενδυτή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπροστά με 1,4% και συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 21,8% (22,7% τον Οκτώβριο) ο ΣΥΡΙΖΑ 23,2% (22,5%), η Χρυσή Αυγή 6,9% (7,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2% (5,2%), το ΚΚΕ 5,1% (4,9%), το ΠΑΣΟΚ 5% (5,3%), η ΔΗΜΑΡ 4,5% (4,6%), Οικολόγοι Πράσινοι 1,4% (1,2%), ο ΛΑΟΣ 0,9%, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 0,8% Άλλο 3,4% (5%), Άκυρο/Λευκό/Αποχή 6,5% (5,3%), Αδιευκρίνιστη 15,3% (15,2%).

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς Ακυρο-Λευκό-Αποχή και αδιευκρίνιστη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 1,9% έναντι της ΝΔ και τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Τα έλατα του Ταξιάρχη

Η Χαλκιδική έχει συνδεθεί στη συνείδηση των περισσότερων με τις υπέροχες παραλίες της καθώς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους θερινούς τουριστικούς προορισμούς. Όμως εκτός από τις παραλίες που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες η Χαλκιδική διαθέτει ένα πανέμορφο βουνό τον Χολομώντα στο οποίο και καλλιεργούνται χιλιάδες έλατα που κάθε χρόνο διοχετεύονται στην ελληνική αγορά.

Αν και η οικονομική κρίση έχει περιορίσει την αγοραστική δύναμη χιλιάδων καταναλωτών παρόλα αυτά για ακόμη μια χρονιά από τον ορεινό όγκο του Χολομώντα και συγκεκριμένα από το χωριό Ταξιάρχης πρόκειται να διακινηθούν στην αγορά περισσότερα από 50.000 χριστουγεννιάτικα φυσικά δέντρα.

Η διακίνηση στην αγορά των χριστουγεννιάτικων φυσικών δέντρων του Ταξιάρχη Χαλκιδικής ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου.