Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σε συγκινητικό κλίμα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιερισσού κ.Θεοκλήτου στην Αρναία (Video)

Δείτε φωτογραφίες και κείμενο στο: ArcadiaPortal.gr

Πέερ Στάινμπρουκ: Ποια λεφτά στη Ελλάδα; Η Γερμανία δεν έχει δώσει ούτε σεντ!

Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί οι εγγυήσεις που έχει αναλάβει η Γερμανία τελικά να καταβληθούν, κάνει λόγο ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί την Κυριακή στην «Bild am Sonntag» και διευκρινίζει ότι μέχρι τώρα η χώρα δεν έχει πληρώσει χρήματα για την Ελλάδα.

«Ως τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα "ούτε ένα σεντ", παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στάινμπρουκ.

«Αλλά είναι πιθανό, αυτές οι εγγυήσεις να καταστούν πληρωτέες», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί πρέπει για την συνοχή της Ευρώπης να υποβληθούν σε θυσίες.

Ο Δήμος Σιθωνίας στη Philoxenia 2012


Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2012 συμμετέχει ο δήμος Σιθωνίας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος μαζί με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημήτρη Δημητρό και τον πρόεδρο της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής και μέλος της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αντώνη Δεληδημητρίου παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τα σχέδια του Δήμου για το επόμενο διάστημα και τα νέα εργαλεία που απέκτησε ο δήμος Σιθωνίας, το νέο τουριστικό έντυπο του Δήμου και το τουριστικό DVD.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι για να τονωθεί περαιτέρω η οικονομία, ο δήμος Σιθωνίας επιχειρεί με βασικά «όπλα» το φυσικό κάλλος, τις καταγάλανες ακρογιαλιές και τις ξενοδοχειακές υποδομές, σε συνδυασμό με τα ελκυστικά πακέτα, να προσελκύσει τουρίστες όχι μόνο από τις κοντινές βαλκανικές χώρες, αλλά και από τη Γερμανία.

Ιερισσού: ''Ευχαριστώ τον Θεό που πάτησα το χώμα της Μακεδονίας'' (ΦΩΤΟ)


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Φώτο: Αρναία, Γιώργος Φερδής

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ την λαοθάλασσα, που με υποδέχθηκε σήμερα", ανέφερε ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερείου κ. Θεόκλητος, κατά την υποδοχή του σήμερα στην Αρναία.

Κλήρος, άρχοντες του τόπου και  ο λαός της Αρναίας που υποδέχθηκε σήμερα τον Μητροπολίτη τους, τον οποίο τον καλωσόρισαν με χειροκροτήματα και φωνάζοντας ΑΞΙΟΣ!

"Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να πατήσω πρώτα το χώμα της Αρναίας, τον ευλογώ και τον ευχαριστώ γιατί με αξίωσε να πατήσω το χώμα της Μακεδονίας και της Χαλκιδικής!", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόκλητος.

Μικροπωλητής στο Μοναστηράκι ο «εγκέφαλος» της ληστείας στην Αρχαία Ολυμπία

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ

Σε συλλήψεις έχουν ήδη μετατραπεί οι προσαγωγές τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει μεγάλο αριθμό από τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί. Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας από 30 έως 50 ετών είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από την Αθήνα ενώ ταυτόχρονα ερευνάται και η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στην σύλληψη των ατόμων, αφού πρώτα ερευνούσαν προσεκτικά κάθε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίαζαν. Και τούτο διότι εκτιμούσαν, ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, είναι πιθανόν να έρχονταν σε επαφή με άτομα που ίσως να ήθελαν πουλήσουν αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την Αρχαία Ολυμπία.

Αρχετυπικό για τον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το ανάκτορο των Αιγών

Αποκαλυπτικά για την αρχαία αρχιτεκτονική τα στοιχεία που έφερε στο φως η ανασκαφή

Θερμού Μαρία

Αρχέτυπο των ανακτόρων σε ολόκληρο τον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένα κτίριο δημόσιο, που στέγαζε τις δομές της βασιλικής εξουσίας θεωρείται του ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές, όπως απέδειξε η ανασκαφή, η τεκμηρίωση και η ανάδειξή του.

Στην ημερίδα για το Ανάκτορο των Αιγών, που πραγματοποιήθηκε στη Μίεζα της Μακεδονίας με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους επιστημόνων, η δρ. Αγγελική Κοτταρίδη, προϊσταμένη της ΙΖ' ΕΠΚΑ, παρουσιάζοντας λεπτομερώς τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις εργασίες στο μνημείο τα δύο τελευταία χρόνια, υπήρξε αποκαλυπτική: