Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ για το επίδομα του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες

Ανακοίνωση Τύπου

Θέμα: Η επαναφορά του επιδόματος του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες αποτελεί αποκατάσταση κοινωνικής αδικίας και ελπιδοφόρο μήνυμα και για άλλες εκκρεμότητες που μας απασχολούν. Αφορμή και για την ενίσχυση διεργασιών για την εξυγίανση του εσωτερικού κλίματος ενότητας στην ΕΕΜ.

Οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση επαναφοράς του επιδόματος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για τους Βορειοηπειρώτες, και τις προθέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της κοινωνικής αυτής αδικίας, από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θεωρούνται θετικές και ελπιδοφόρες.

Γιώργος Πιπερόπουλος - Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: «χωρισμένο» αλλά…Δυνατό!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Περιμένω τις αυθόρμητες αντιδράσεις, τις περισσότερες καλοπροαίρετες και μερικές γεμάτες με κακεντρέχεια, στον τίτλο της σημερινής μου ανάρτησης στα αγαπημένα μου blogs.

      Δεν θα τις παρεξηγήσω, όποιο και εάν συμβαίνει να είναι το αιτιολογικό τους υπόβαθρο, που πιστεύω ότι συνοψίζεται στην παρακάτω πρόταση:
      «Τα έπαιξε ο Πιπερόπουλος, ξέχασε φαίνεται ότι το ιστορικό σύνθημα έλεγε ‘Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!’ και όχι ‘χωρισμένο’…»

1916-1921: Περίοδος μεγάλων δοκιμασιών για τους Χαλκιδικιώτες

Οι «Επίστρατοι» - Ο Κονδύλης - Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος και
η Ανάγκη Δημιουργίας ενός Φορέα Μελέτης της Τοπικής μας Κληρονομιάς


Αθανάσιος Τσαμουρτζής

Η περίοδος 1916-1921 υπήρξε μία περίοδος μεγάλων δοκιμασιών για τους χαλκιδικιώτες. Τα διαδραματισθέντα ήταν πολλά και οδυνηρά.

Αγνοούμε πολλά απ΄αυτά ή είναι συγκεχυμένα και το όλο θέμα  να βρίσκεται σήμερα στην αχλύ των ιστορικών γεγονότων της περιοχής  μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υστεροφημία πολλών και βεβαίως εις βάρος όλης της Χαλκιδικής.

Ενας από τους σημαντικότερους παράγοντας της περιόδου εκείνης ήταν ο τότε Μητροπολίτης Κασσανδρείας και Πολυγύρου ο πολύ γνωστός Ειρηναίος

Δήμος Πολυγύρου - Αποκριά στον Πολύγυρο 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014


Το κέφι, το χρώμα, η φαντασία και η συμμετοχή αποτελούν και φέτος τα βασικά συστατικά του καρναβαλιού του Δήμου Πολυγύρου, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014. Για δώδεκα μέρες η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής θα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών. Εμπνευσμένες από την ιστορία, την παράδοση αλλά και τη σύγχρονη ζωή είναι οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται και φέτος με χορούς, συναυλίες, μεταμφιέσεις, φαγοπότι και ξεφάντωμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες και με κορύφωση την παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων

Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου: Νέες εγγραφές Πιάνου - Φλάουτου

Πολύγυρος 13-2-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το  Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου  σας ενημερώνει ότι από το Φεβρουάριο 2014 ξεκίνησαν  νέες αιτήσεις  Πιάνου – Φλάουτου. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Νομικού Προσώπου ή με τις καθηγήτριες πιάνου και φλάουτου για εγγραφές και για περαιτέρω πληροφορίες.

Δήμος Πολυγύρου: Άδειες μουσικής και μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

κλικ για μεγέθυνση

Αίσχος: Βεβήλωσαν τα αγάλματα του Αθανασίου Διάκου και του Τάσου Καρατάσου στην Θεσσαλονίκη (φωτο)

Η προτομή του Αθανασίου Διάκου

Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2014 Step Racing

κλικ για μεγέθυνση