Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Παγίδες θανάτου 12 δρόμοι σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο


Της Φανής Σοβιτσλή
Fsovitsli@makthes.gr

Σε αγώνα δρόμου για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους επτά νομούς επιδίδεται η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει και του χειμώνα. Από την καταγραφή των αρμόδιων υπηρεσιών προκύπτει ότι το οδικό δίκτυο εμφανίζεται κατεστραμμένο στο 40% τουλάχιστον, ενώ 12 δρόμοι είναι οι πλέον επικίνδυνοι για την ασφάλεια των οδηγών και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στον δρόμο προς Πανόραμα, άρχισε επιτέλους η διευθέτηση του κόμβου στο ύψος της κλινικής “Άγιος Λουκάς”. Πρόκειται για ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία για τους διερχόμενους οδηγούς, στο οποίο σημειώνονται πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα.

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στα εγκαίνια της ΔΕΘ


Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι φραγμοί που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού “Αίαντας” που διαθέτει η αστυνομία.

Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, που μετατρέπουν σε φρούριο όχι μόνο το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, λαμβάνουν οι επιτελείς της αστυνομίας για τα εγκαίνια της φετινής Έκθεσης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι τεχνικοί φραγμοί που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού “Αίαντας” που διαθέτει η αστυνομία.

Τρυπητή - Ουρανούπολη: Προχωρά η μελέτη!


"Εκπονείται η μελέτη διαπλάτυνσης του τμήματος Τρυπητή - Ουρανούπολη με την εποπτεία της ΔΔΕ/ΠΚΜ, με προϋπολογισμό αμοιβής 400.000 €, με χρηματοδότηση από την ΣΑΜΠ008" δήλωσε σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης που επισκέφθηκε το δήμο Αριστοτέλη, "και θα προωθηθούν οι διαδικασίες κατασκευής του έργου".

Τι έγινε παιδιά, μόλις κάναμε την ποδηλατοπορία το ανακοίνωσε... Τυχαίο; Μάλλον. Όμως καλό! Και ευκαιρία να ζητήσουμε η διαπλάτυνση να προβλέπει χώρο για ΠΕΖΟΥΣ & ΠΟΔΗΛΑΤΑ!

Καλούμε και προσκαλούμε τους επιχειρηματίες, φορείς, παράγοντες που διαβάζουν αυτό το μήνυμα,