Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η γενναιότητα κατά τον Αριστοτέλη

"Ο γενναίος καθορίζεται με βάση τον ανθρώπινο φόβο και το ανθρώπινο θάρρος δηλαδή αν κάποιος δείχνει θάρρος εκεί που οι περισσότεροι ή όλοι φοβούνται, είναι τότε γενναίος. Επίσης επειδή το θεωρεί καλό και μπορεί να ενεργεί έτσι ακόμα κι αν δεν είναι κανένας παρών.

Δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε γενναίο εκείνον που έχει θάρρος χάρη στην πείρα του όπως οι επαγγελματίες στρατιώτες γιατί χάρη στην πείρα τους ξέρουν ότι σε τούτο τον τόπο ή ή τον χρόνο ή κάτω απ 'τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούν να πάθουν κακό. Επίσης ούτε, και όσοι δεν έχουν πείρα σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, πρέπει να χαρακτηριστούν γενναίοι γιατί είναι απελευθερωμένοι από τον φόβο της απειρίας τους.

Ενα ΦΕΚ. Ενας ύμνος για το Κοτσιανάδικο. Αποκαλύπτει και καθιερώνει την αξία του. Παρεμποδίζει βεβιασμένες ή άσκοπες πρωτοβουλίες

Αθαν. Τσαμουρτζής

Είναι γνωστό ότι το Κοτσιανάδικο ήταν χωρισμένο σε δύο τμήματα. Το ένα περιήλθε στο Δήμο Πολυγύρου με αγορά και το άλλο (η λεγόμενη οικία Στέφ. Κότσιανου) περιήλθε επίσης στο Δήμο με δωρεά, μία δωρεά που είχε όμως μεγάλη και οδυνηρή ιστορία και που στην ουσία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Εν πάση περιπτώσει το Κοτσιανάδικο στο σύνολό του, έτσι ή αλλιώς, είναι σήμερα ή θεωρείται μία ιδιοκτησία, που ανήκει εξολοκλήρου στο Δήμο Πολυγύρου

Πλέον αυτών με πρωτοβουλία του Δήμου Πολυγύρου το όλο Κοτσιανάδικο κηρύχθηκε διατηρητέο με απόφαση των αρμοδίων Υπηρεσιών, η δε σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο τεύχος ΦΕΚ Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων της 23 Ιουλίου 2012,

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, μια ημερομηνία σταθμός για τους εργαζόμενους στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, που θα έχει αντίκτυπο και σε όλους τους εργαζόμενους στην υπόλοιπη Χώρα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε μια ιστορική απόφαση που χαράζει νέους δρόμους στους αγώνες των εργαζομένων για την αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Ένας αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Πέμπτη εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων και αντιμετωπίστηκε με αγωγές και δικαστικές διαμάχες από τους υπεύθυνους του έργου, κατέληξε στην πλήρη δικαίωση.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό παρά την οικονομική και κοινωνική δυσκολία ενός τέτοιου αγώνα, παρέμειναν ενωμένοι και με συντριπτική πλειοψηφία δεν υποχώρησαν ούτε στιγμή.

Ξεκινούν και φέτος τα δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΤΕΣΤ ΠΑΠ)

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου ενημερώνει πως τους προσεχείς μήνες (2012-2013) θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ τεστ ΠΑΠ σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου.

Συγκεκριμένα η πρώτη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ            ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ            ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΡΙΖΑ                    ΠΕΜΠΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΡΗΜΝΗ-ΠΛΑΤΑΝΟΧΩΡΙ        ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ            ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Δήμος Σιθωνίας - Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

  Συνέντευξη Τύπου με θέμα την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σιθωνίας και τις προοπτικές εξωστρέφειας της περιοχής  θα παραχωρήσουν  ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος και οι συνεργάτες του, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 12.30 στο stand 15 του Περιπτέρου 15 , στο πλαίσιο της Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2012, στο χώρο της Δ.Ε.Θ.

Στη συνέντευξη Τύπου θα γίνει παρουσίαση του τουριστικού προφίλ της Σιθωνίας και ακολούθως  θα  παρουσιαστούν τα άμεσα σχέδια του Δήμου καθώς και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του για την ανάπτυξη του Τουρισμού.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου από το ΚΕΠΟΘΕ της ΠΚΜ στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/11/2012

Ο «ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ» ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΟΘΕ ΤΗΣ ΠΚΜ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Ο φιλάργυρος» από το «Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης» Γιώργου Ροντίδη, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:30, στο κλειστό Θέατρο Παλαιοχώρας.

Η παράσταση
Ο Μολιέρος, με τη ζηλευτή φαντασία, τη μεγαλοφυΐα και την εφευρετικότητά του, έπλασε τύπους και χαρακτήρες που έμειναν παροιμιώδεις, χαρίζοντας στον «Φιλάργυρό» του τη φήμη που τον ακολουθεί από το έτος 1668.

Ερώτηση 32 βουλευτών της ΝΔ για το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:  1)Εξωτερικών 2)Δικαιοσύνης

Θέμα: «Ρόλος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης».

•          Σύμφωνα με δημοσίευμα- άρθρο-της εφημερίδας  « Δημοκρατία» της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2012, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, δρώντας ανενόχλητο κάτω από τη μύτη των Ελληνικών Αρχών, έχει δημιουργήσει ένα παρακρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό που επιβουλεύεται  την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

•          Για να τεκμηριώσει την άποψή του ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται σε διάφορα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή, όπως : Η επίθεση από παρακρατικούς μέχρι λυντσαρίσματος σε ομάδα Ελλήνων ηθοποιών στον Εχίνο.

Προηγείται με 2,2 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO

62,7% επιθυμούν παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

 Με 2,2 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, σε νέα δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,3% και ακολουθεί η ΝΔ με 20,1%, η Χρυσή Αυγή με 10,3%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και τέλος το ΚΚΕ με 4,6%.

Τις θετικότερες απόψεις συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 43,9% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 40,3% και ο Αλέξης Τσίπρας με 37,8%. Το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μειώθηκε σημαντικά συγκριτικά με τον περασμένο Ιούνιο Ειδικότερα, το 62,7% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ έναντι 33,9%.

Τα χειρόγραφα του Νεύτωνα στο Διαδίκτυο

Στο σημειωματάριο του Νεύτωνα ανακαλύπτουμε ότι σκεπτόταν και κρατούσε σημειώσεις στην ελληνική γλώσσα

Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιούσε στις σημειώσεις του ο κορυφαίος επιστήμονας

Περισσότερες από 4.000 σελίδες από τα ιστορικά χειρόγραφα του Ισαάκ Νεύτωνα που διατηρεί το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είναι, πλέον, προσβάσιμα στο Διαδίκτυο σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Το Πανεπιστήμιο όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ωηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα.

Επιστολή Πειραιώς στο Συμβούλιο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος»

Ανοιχτή επιστολή προς τον Ύπατο Συμβούλιο του 33ου της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Κύριοι,

Στήν ἱστοσελίδα http://www.gmna.gr/index.php?option=com_content&vi ew=article&id=410:e-------q-q---5-&catid=2:2011-11-23-09-0900&Itemid=3 ἐδημοσιεύθη ἡ ἀκόλουθη ἀνάρτηση:

«Εγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων" υπ' αρ. 5
Sunday, 04 November 2012 12:07

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 έλαβε χώρα στην έδρα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο διά την Ελλάδα, παρουσία του Υπάτου Μεγ. Ταξιάρχου Κραταιοτ. αδ. Ραφαήλ ντε Σιγούρα, η εγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων" υπ' αρ. 5 το οποίο εργάζεται κατά το τυπικό του Ερεδώμ (Heredom).

Ιδού, πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας

Αποτελούσε ένα είδος... κοινού μυστικού που επιτέλους, έστω και αργά αποκαλύπτεται. Σε 8.486 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Στοιχεία για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και για τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων, αν έγιναν, είχαν ζητήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στο ποσό των 8.486 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση: Ανακοίνωση για αποτελέσματα εκλογών ΚΥΣΔΕ - ΚΥΣΠΕ

ΧΡIΣTIANIKH ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
15-11-2012

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες και όλους όσους μας στήριξαν ψηφίζοντας τη Χ.Ε.Κ. για το ΚΥΣΠΕ και το ΚΥΣΔΕ στις εκλογές των αιρετών, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου δεν υπήρχε φυσική παρουσία εκπροσώπου μας στα ψηφοδέλτια. Το αποτέλεσμα – σημαντική άνοδος στους καθηγητές (4,1%), διατήρηση με ελαφρά πτώση στην πρωτοβάθμια (2,5%) – μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για πραγματική Παιδεία στον τόπο μας μακριά από κομματοκρατικές αντιλήψεις και διαχωρισμούς και με γνώμονα την καταξίωση του ανθρωπίνου προσώπου μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η υπερψήφιση της Χ.Ε.Κ. δεν αποτελεί μόνο έκφραση διαμαρτυρίας αλλά και πρόταση στάσης ζωής απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα όχι μόνο της Παιδείας αλλά και της κοινωνικής μας ζωής.