Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Βεβήλωσαν τον Γρηγόρη Αυξεντίου...


Το Μνημείο Ηρώων στη Λακατάμεια και η προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου έγιναν χθες για άλλη μια φορά στόχος άσεμνων και προσβλητικών πράξεων, από ανεύθυνα άτομα.

Οι βέβηλοι, δρώντας προφανώς υπό την κάλυψη του σκότους, αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία, λέρωσαν με μαύρη μπογιά το Μνημείο Ηρώων, όπως και την προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Επίσης τοποθέτησαν πλαστική σακούλα, καλύπτοντας την προτομή του Αυξεντίου, ενώ σχεδίασαν σφυροδρέπανα και προέβησαν σε καταστροφές στο χώρο του μνημείου.

Ανησυχεί ο δήμαρχος

Κληθείς από τη "Σημερινή" να σχολιάσει τους βανδαλισμούς, ο Δήμαρχος Λακατάμειας, Λουκάς Ιατρού, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το νέο κρούσμα αντικοινωνικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή. «Ανησυχούμε έντονα ως Δημαρχείο Λακατάμειας»

Είχε διακοσμήσει το εξοχικό του με ...αρχαίες μαρμάρινες μπάλες


Ασκήθηκε δίωξη σε βάρος 65χρονου αλλά και του 35χρονου γιου του που εμπλέκεται και στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Χαλκιδική για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

Και οι δύο εντοπίστηκαν στην Κασσάνδρα όπου στον αύλειο χώρο της κατοικίας του 35χρονου ο οποίος κατηγορείται και για συμμετοχή στο κύκλώμα λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε στην περιοχή πριν από λίγες μέρες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαρμάρινα τμήματα επιμήλων, ρόδακα και κοσμήτη, ένα (1) τμήμα με εγχάρακτες γραμμές, ένα (1) πλαστικό μαρμάρινο χέρι με σφαίρα κι ένα (1) τμήμα λιθανάγλυφου.

Επίσης, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του 65χρονου πατέρα του, διότι είχε εγκαταστήσει σε εξοχική του κατοικία δύο (2) μαρμάρινες μπάλες. Τα προαναφερόμενα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου “Περί Αρχαιοτήτων”. Δείτε τις φωτογραφίες

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου, εκλέχτηκα με τη ΝΔ, είμαι στέλεχός της και σκοπεύω να παραμείνω, σ' αυτήν"


Διαφορετικές απόψεις από τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι έχει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, διευκρίνισε ότι δεν θα ακολουθήσει την αδελφή του στο υπό ίδρυση κόμμα της.

«Δεν συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Σκάι". Πρόσθεσε, πάντως, ότι θεωρεί άκομψη την απάντηση της Ρηγίλλης για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να φύγει από τη ΝΔ.

Νέα Δημοκρατία: Καληνύχτα κ. Μητσοτάκη


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση.

Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη…».

Σόου Κ. Μητσοτάκη: "Λαϊκιστής" ο Σαμαράς


Την μέρα που η θυγατέρα του, Ντόρα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εμφανίσθηκε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και άσκησε δριμύτατη κριτική στον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε "λαϊκιστή" τον κ. Σαμαρά και άφησε να εννοηθεί ότι, κατά την γνώμη του,  δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, για μια ακόμη φορά έστρεψε τα βέλη του και κατά του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συγχωρήσει τα τελευταία 5,5 χρόνια.

Μιλώντας στο Μega, o επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι "όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν, τόσο δίκιο έχει και ο Σαμαράς όταν λέει ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα".

Τοποθέτηση του Βουλευτή Α. Λαφαζάνη στη σύσκεψη των αγροτικών φορέων στη Θεσσαλονίκη 08-10-2010

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στο Δημαρχείο Πολυγύρου την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα σπιρομέτρησης στις 14 Οκτωβρίου, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με τους Δήμους Πολυγύρου και Μουδανιών διοργανώνει «Ημέρα Σπιρομέτρησης» την Πέμπτη 14/10/2010.

Στον Πολύγυρο η εξέταση θα γίνει στο ισόγειο του Δημαρχείου (αίθουσα αρχείου) από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. Η σπιρομέτρηση είναι μία απλή αλλά βασική εξέταση στα πλαίσια ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας.

Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων όπως του βρογχικού άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Πρόκειται για μια απλή και σύντομη διαδικασία. Η εξέταση γίνεται δωρεάν και η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε άτομα άνω των 40 ετών.

Συμπεριφοριστική Ιατρική: μια νέα προοπτική στο χώρο της υγείας.


Της Νατάσσας Πιπεροπούλου Κωνσταντάρα, Διδάκτορος Ψυχολογίας

Το ενδιαφέρον των Επιστημών Υγείας και της Ψυχολογίας για τις σχέσεις μεταξύ ασθένειας και προγενέστερης συμπεριφοράς ενός ατόμου δεν είναι όψιμο. Στα πλαίσια, όμως, της πρόσφατης διεπιστημονικής κατεύθυνσης, της Συμπεριφοριστικής Ιατρικής εδραιώθηκε δυνατά η διερεύνηση της σημασίας της συμπεριφοράς στη γένεση και μορφοποίηση ψυχοσωματικών διαταραχών.

Η Συμπεριφοριστική Ιατρική ασχολείται με την ανάπτυξη και ενσωμάτωση σημαντικών γνώσεων και τεχνικών των  επιστημών της συμπεριφοράς και της βιοιατρικής και την εφαρμογή τους με στόχο την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση. Λαμβάνει υπόψη της ισότιμα τους  ψυχολογικούς και σωματικούς  παράγοντες που επιδρούν στο άτομο που νοσεί.

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρειο Ήπειρο


Η  ΣΦΕΒΑ σε συνδιοργάνωση με την Ε.Ν.Ε. Αγίου Παντελεήμονος  Πολίχνης την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στις 7:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης (Μαυρομιχάλη 56), στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν την εκδήλωση:

Η Βόρειος Ήπειρος
στο σταυροδρόμι της Ιστορίας


Ομιλητής:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας Τρεμπέλας

Συμμετέχουν:
η Γυναικεία Χορωδία της Ε.Ν.Ε. και η Χορευτική Ομάδα

Με τιμή το Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε.

Μακεδονικός Αγώνας 1904 - 1908

Το Μνημείο του Μακεδονικού Αγώνα, μπροστά στη Νομαρχία, στον Πολύγυρο.

Ο Μακεδονικός Αγώνας, είναι η ένοπλη αντίσταση των Ελλήνων στη Βουλγαρική προσπάθεια για επικράτηση στη Μακεδονία, από τα τέλη του περασμένου αιώνα μέχρι την απελευθέρωσή της, το 1912-13. Υπήρξε ένας κρίκος στην αλυσίδα των εξεγέρσεων, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, γραμμένη με αίμα μαρτύρων, ηρωισμούς και ολοκαυτώματα.

Οι πρωταγωνιστές του προέρχονταν απ' ολόκληρο τον Ελληνισμό. Ωστόσο, το κύριο βάρος του Αγώνα, το σήκωσε ο γηγενής πληθυσμός της Μακεδονίας, ο οποίος, όχι μόνο αγωνίστηκε να διαφυλάξει την ελληνικότητά του από τις διάφορες εχθρικές προπαγάνδες, αλλά και συμπαραστάθηκε με θέρμη και αποτελεσματικότητα τους Μακεδονομάχους, που έσπευσαν από κάθε γωνιά της ελεύθερης Ελλάδας στη Μακεδονία, για να πάρουν μέρος στην ένοπλη φάση του αγώνα το 1904-1908.

Αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου


Την προφυλάκιση του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, ζητά ο εισαγγελέας με την πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ έχει αφεθεί ελεύθερος, καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του και πλέον το λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρότασή του επιμένει ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα, επικαλούμενος στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο β' ειδικό ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δικαιολογώντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με το φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος στις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε μαζί του.

Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου


Υπ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καραγκάνη 31, 63100 Πολύγυρος
Τηλ: 23710 23307
Fax: 23710 23360
E-mail: giorgoshalk@gmail.com

Πολύγυρος 11 Οκτωβρίου 2010


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα του κ. Γιώργου για σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Πρόγραμμα υποψήφιου αντπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 11 Οκτωβρίου 2010

Θέμα: Πρόγραμμα  υποψήφιου  αντπεριφερειάρχη  Χαλκιδικής  κ. Πάνα Απόστολου, για Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010.

Στις 10:00 ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους  θα επισκεφτεί το δημαρχείο Ν. Καλλικράτειας οπού θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Ιωάννη Γεωργαλά.

Στις 11:00 ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Χαλκιδικής  μαζί με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους  θα επισκεφτεί το δημαρχείο Ν. Τρίγλιας οπού θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Κώστα Σγούρη

Ισόβια για Κορκονέα, 10ετή κάθειρξη για Σαραλιώτη


Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και δεκαπέντε μηνών για δύο πλημμελήμματα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Το δικαστήριο είχε μετατρέψει νωρίτερα την κατηγορία εις βάρος του Επαμ. Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, κατά πλειοψηφία 4 - 3.

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, γεγονός που σήμαινε ότι η επιβολή της ποινής ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο. Η απόφαση ελήφθη με ομοφωνία.