Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου


Την προφυλάκιση του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, ζητά ο εισαγγελέας με την πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ έχει αφεθεί ελεύθερος, καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του και πλέον το λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρότασή του επιμένει ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα, επικαλούμενος στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο β' ειδικό ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δικαιολογώντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με το φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος στις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε μαζί του.

Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι «γνώριζε μόνο για τις νόμιμες διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει για το ξηραντήριο καπνού», λέγοντας μάλιστα ότι «σκόπευε να συνεργαστεί με τη συγκεκριμένη επιχείρηση μετά τη συνταξιοδότησή του».

Ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε από τον ανακριτή ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις, παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την προσωρινή κράτησή του. Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Β. Κ.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: