Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Συμβολικό κλείσιμο Δήμου Πολυγύρου την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι

Ο Δήμος Πολυγύρου συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στο συμβολικό κλείσιμο του Δήμου αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι κλπ.).

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, θίγει οικονομικά ζωτικές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης οδηγώντας στην κατάργησή της.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γεώργιος Καραϊσκάκης 1780 – 1827

Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε κυρίως στη Ρούμελη (Στερεά Ελλάδα).

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης γεννήθηκε το 1780 στο Μαυρομάτι Καρδίτσας και ήταν καρπός της σχέσης του αρματολού Δημήτρη Καραΐσκου και της μοναχής Ζωής Ντιμισκή, αδελφής του κλέφτη Κώστα Ντιμισκή και εξαδέλφης του οπλαρχηγού Γώγου Μπακόλα. Μεγάλωσε με τους θετούς γονείς του, μία οικογένεια Σαρακατσάνων, αφού η μητέρα του τον εγκατέλειψε μη αντέχοντας τον διασυρμό μιας παράνομης σχέσης και πέθανε όταν ήταν οκτώ ετών. Από τη μητέρα του, ο «γιος της καλογριάς» κληρονόμησε τον ανυπότακτο χαρακτήρα του και την παροιμιώδη βωμολοχία του.

Στα 15 του ο Γεώργιος Καραϊσκάκης εγκαταλείπει τους θετούς του γονείς και σχηματίζει κλέφτικη ομάδα από συνομηλίκους του.

ΛΕΦΕΔ: Εκπαίδευση ορεινού αγώνα - ανταρτοπολέμου / περιπόλων στον Βάβδο Χαλκιδικής


Την 15/3/2015 η ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ πραγματοποίησε άσκηση ανταρτοπόλεμου – περιπόλων στην περιοχή ΒΑΒΔΟΣ και ειδικότερα στην περιοχή των παλαιών Μεταλλείων Λευκόλιθου Βαβδου.
Σενάριο της άσκησης.

Η άσκηση περιλάμβανε αναγνώριση, βίαια κρούση και καταστροφή του ΑΝΣΚ που ήταν σταθμός διοίκησης με αποθήκες πυρομαχικών σε ορεινή περιοχή.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από περίπολο 17 ανδρών και περιλάμβανε τρεις ομάδες κρούσης -  α ΟΜΑΔΑ ( στόχος το στοιχειό ασφάλειας ,)  β ΟΜΑΔΑ ( στόχος το διοικητήριο και η πέριξ περιοχή ) και γ ΟΜΑΔΑ ( στόχος η αποθήκες πυρομαχικών ) το στοιχειό υποστήριξης και δυο αποκοπές.