Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοιάριο στον Ορμο Παναγιάς στην Χαλκιδική

Αγνωστος τηλεφώνησε και ενημέρωσε τις αρχές στην Χαλκιδική ότι σε πλοιάριο που εκτελεί καθημερινά κρουαζιέρες γύρω από Αγιο Όρος έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Το πλοιάριο που "δένει" στον όρμο Παναγίας εκκενώθηκε και ελέγχεται. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς και πριν από μία εβδομάδα άγνωστος ενημέρωσε τηλεφωνικά και πάλι για βόμβα στο ίδιο πλοιάριο.

Πηγή: seleo.gr

Επερώτηση Χ. Αράπογλου για τα μπάζα του Μετρό


Πού καταλήγουν τα (τοξικά;) μπάζα από τη διάνοιξη του μετρό της Θεσσαλονίκης;

Κανείς αρμόδιος δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα για την ακριβή τοποθεσία απόθεσής τους και αυτό γιατί δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι αποτίθενται παράνομα σε διάφορους χώρους, δημόσιους ή ιδιωτικούς, σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

2. ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

3. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Πριν από έναν περίπου μήνα, με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Μακεδονία» αναζητούσε... τα μπάζα από τη διάνοιξη της σήραγγας του μετρό της Θεσσαλονίκης. Όσο απλοϊκή κι αν φαντάζει η απάντηση, καθώς δεν αναζητείται «βελόνα στα άχυρα» αλλά δεκάδες χιλιάδες κυβικών μέτρων αδρανών υλικών, κανείς αρμόδιος δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα υπεύθυνα για την ακριβή τοποθεσία απόθεσής τους. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι αποτίθενται παράνομα σε διάφορους χώρους, δημόσιους ή ιδιωτικούς, σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Από την αρχή λειτουργίας του πρώτου μετροπόντικα και έως τα μέσα Απριλίου τα μπάζα μεταφέρονταν στο λιμάνι, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του έκτου προβλήτα. Η λύση όμως αυτή τελικώς ναυάγησε αφενός γιατί διακόπηκαν οι εργασίες κατασκευής του προβλήτα - με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν χιλιάδες τόνοι από μπάζα, τα οποία παρεμπόδιζαν τη λειτουργία του λιμανιού - και αφετέρου γιατί τα αδρανή υλικά ήταν ακατάλληλα για την συγκεκριμένη κατασκευή.

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η ανάδοχος εταιρεία είχαν συμφωνήσει τα υλικά εκσκαφής να υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία πριν από την απόθεσή τους στη θάλασσα, ώστε να πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους αλλά και τις κατασκευαστικές απαιτήσεις και τεχνικές προδιαγραφές του έργου επέκτασης του έκτου προβλήτα. Τίποτε από αυτά όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα έως τα μέσα Απριλίου να πεταχτούν στον Θερμαϊκό περισσότερα από πενήντα χιλιάδες κυβικά μέτρα ακατάλληλων υλικών και τελικώς στις 13 Απριλίου, έπειτα από παρέμβαση του ΟΛΘ, η απόθεση στο λιμάνι σταμάτησε.

Μετά τη διακοπή απόθεσής τους στον Θερμαϊκό, τα μπάζα, τα οποία κυμαίνονται από ογδόντα έως εκατό τόνους ημερησίως, μεταφέρονται, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Μακεδονία», όπου βρεθεί πρόσφορος χώρος, δημόσιος ή και ιδιωτικός. Αρχικά μεταφέρονταν σε παλιό λατομείο στην περιοχή του Δήμου Χορτιάτη, αλλά η λύση αυτή εγκαταλείφθηκε, έπειτα από αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής. Ακολούθως ένα μέρος τους μεταφέρεται σε περιοχή του Καλοχωρίου, όπου βρίσκεται το εργοτάξιο της Αττικό Μετρό, ενώ κάποιες άλλες ποσότητες πηγαίνουν σε ιδιωτική μονάδα ανακύκλωσης στην περιοχή της Γέφυρας.

Στο μεταξύ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης με το έγγραφό της προς την «Αττικό Μετρό» γνωστοποιεί ότι δεν υπάρχει πουθενά στο Νομό Θεσσαλονίκης κατάλληλο μέρος για την απόθεση των αδρανών υλικών του μετρό!

Πρόβλημα όμως προκύπτει και με τα αδρανή υλικά τα οποία κατέληξαν στον Θερμαϊκό και τα οποία εκτός από ακατάλληλα πιθανόν να είναι και επικίνδυνα (!!!) καθώς είναι εμποτισμένα με ειδικές χημικές ουσίες αγνώστου τοξικότητας, οι οποίες χρησιμοποιούνται προκειμένου να διευκολύνουν τη λειτουργία του μετροπόντικα. Για τη διαπίστωση της ταυτότητας των χημικών αυτών ουσιών, παρέμβαση έκανε και η Επιθεώρηση Εργασίας έπειτα από αίτημα των εργαζομένων στη διάνοιξη του μετρό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Πού εναποτίθενται τα μπάζα από την διάνοιξη της σήραγγας του μετρό της Θεσσαλονίκης; Υπάρχει άδεια για την απόθεσή τους στους συγκεκριμένους χώρους;

2. Καθώς έχει διανοιχθεί ένα μικρό μέρος της σήραγγας, υπάρχει πρόβλεψη για χώρο υποδοχής των εκατοντάδων χιλιάδων κυβικών μέτρων αδρανών υλικών που θα εκσκαφθούν;

3. Είναι τοξικές οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του μετροπόντικα; Σε ποιο φορέα έχει ανατεθεί η διερεύνηση της τοξικότητας των ουσιών αυτών;

4. Γιατί έπρεπε να αποτεθούν 50.000 κυβικά μέτρα από ακατάλληλα (πιθανόν και τοξικά) μπάζα, μέχρι να αντιδράσει ο Ο.Λ.Θ και να διακόψει την απόθεσή τους; Γιατί δεν διερευνήθηκε η τοξικότητα ή μη των αδρανών υλικών πριν αυτά καταλήξουν στο πολύπαθο Θερμαϊκό;

5. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι τα αδρανή υλικά που κατέληξαν στο Θερμαϊκό κόλπο είναι διαποτισμένα με τοξική ουσία, ποια μέτρα θα ληφθούν;

Χρύσα Αράπογλου

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Πηγή: metro.thessalonikis

Βγήκαν... μαχαίρια για το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς

Για αδιαφορία και ανεπάρκεια κατηγορεί τον Φορέα Διαχείρισης η WWF Ελλάς. «Κάποιοι πληρώνονται για να ασκούν κριτική σε αυτούς που υπηρετούν τον τόπο τους αφιλοκερδώς», απαντά ο πρόεδρος

«Πόλεμος» χαρακωμάτων έχει ξεσπάσει στον Εβρο για τη διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Σουφλίου - Λευκίμμης, όπου διαβιεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός αρπακτικών πουλιών στην Ελλάδα και ένας από τους σημαντικότερους στην Ευρώπη.

Στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς αναπαράγεται ο τελευταίος πληθυσμός μαυρόγυπα στην Ελλάδα

Με μια επιστολή του σε ιδιαίτερα οξείς τόνους προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, η WWF Ελλάς, που έχει στο ενεργητικό της 17χρονη παρουσία στην περιοχή, καταγγέλλει δημόσια τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου για άγνοια, ανεπάρκεια, αδιαφορία και ανοχή σε πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο το ευαίσθητο οικοσύστημα.

Απαντώντας μέσω του «Εθνους», ο πρόεδρος του Φορέα κάνει λόγο για «έμμισθους» που πληρώνονται για να ασκούν κριτική σε άλλους που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στον τόπο τους.

Εξι χρόνια μετά την ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης και λίγους μήνες πριν από τη λήξη της τριετούς θητείας του παρόντος Διοικητικού του Συμβουλίου, η WWF Ελλάς, που συμμετέχει και η ίδια με εκπρόσωπό της, θεωρεί πως ο Φορέας «έχει αποδειχτεί αδύναμος στην εκπλήρωση του σκοπού ίδρυσής του» και ότι «ελάχιστη πρόοδος για την προστασία των πολύτιμων οικολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια».
Καταφύγιο για ορισμένα από τα σπανιότερα αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης αποτελεί το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς.

Η οργάνωση διαπιστώνει σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα, και εκφράζει την ανησυχία της για το μέλλον του Εθνικού Πάρκου.

Στην επιστολή καταγγέλλει τον Φορέα και κυρίως τον πρόεδρό του, Αθ. Μπόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν γνωρίζει τα είδη της ορνιθοπανίδας, τους πληθυσμούς τους στην περιοχή και τις τάσεις τους.

Επίσης, ότι δεν μεριμνά για την προστασία της, αδιαφορεί για τις βασικότερες απειλές, δεν έχει αναλάβει δράση για την εκπόνηση σχεδίων διαχείρισης, αδιαφορεί για τα απορρίμματα και τα μπάζα μέσα στο Πάρκο, δεν αντιδρά στις βίαιες παρεμβάσεις στο τοπίο (δρόμοι, χωματουργικά, οχυρώματα, αιολικά πάρκα, ασκήσεις στρατού κ.ά.), ενώ μέλη του ΔΣ υποδέχτηκαν την πρόταση της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης να περάσει αυτός μέσα από τον πυρήνα του Πάρκου.

Τέλος, κατηγορούν τον πρόεδρο για άρνηση συνεργασίας και αξιοποίησης της εμπειρίας της WWF και τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια, όχι μόνο έχουν γίνει ελάχιστα, αλλά υπήρξαν και βήματα προς τα πίσω. Ηδη έχουν καταγραφεί και θάνατοι αρπακτικών πουλιών από πρόσκρουση στους έλικες των αιολικών πάρκων, τα οποία έχουν αναπτυχθεί ασύστολα στην περιοχή», είπε στο «Εθνος» ο υπεύθυνος του προγράμματος Εβρου της WWF Ελλάς και μέλος του ΔΣ του Φορέα, Γ. Μαρίνος.

«Κάποιοι πληρώνονται για να κάνουν αυτή τη δουλειά και την κριτική. Κάποιοι άλλοι γεννήθηκαν εδώ, μεγάλωσαν, σπούδασαν εδώ, αγαπούν αυτόν τον τόπο και τον υπηρετούν αφιλοκερδώς», δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Αθ. Μπόγλου, απαντώντας στην επιστολή, η οποία αδικεί, όπως είπε, το έργο που έχει γίνει.

«Δεν δέχομαι αυτή την κριτική, ούτε στο πρόσωπό μου ούτε σε όλα τα μέλη του ΔΣ που είναι διακεκριμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας», είπε και προσέθεσε: «Μπορούν να με κατηγορήσουν για λάθη ή παραλείψεις, αλλά όχι για αδράνεια. Οταν αναλάβαμε στις αρχές του 2007, η απορροφητικότητα του Interreg ήταν στο μηδέν και τη φτάσαμε στο 85%. Καταθέσαμε ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο και στις 18 Αυγούστου ξεκινάνε τα έργα. Προχωρούν το νέο πούλμαν των επισκεπτών, το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές, σχέδιο καθαρισμού, πρόγραμμα προβολής και χάραξη νέων μονοπατιών, ενώ ολοκληρώσαμε και έχουμε εγκατασταθεί στο νέο Κέντρο Ενημέρωσης».

Απαντώντας στην κριτική για τα αιολικά πάρκα, είπε πως αυτά βρίσκονται σε ζώνες χαμηλής όχλησης και έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ για τον αγωγό υποστήριξε πως ύστερα από δικές του ενέργειες έχει αλλάξει η χάραξη και η διέλευσή του θα γίνει εκτός Εθνικού Πάρκου.

ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Σουφλίου - Λευκίμμης, απλώνεται στο μέσο του Νομού Εβρου και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή από το 1980.

Στη ζώνη απόλυτης προστασίας, έκτασης 72.900 στρεμμάτων, όπου απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, εκτός από την έρευνα, και στην περιμετρική ζώνη, συνολικής έκτασης 357.000 στρεμμάτων, όπου ισχύουν περιορισμοί, διαβιούν προστατευόμενα είδη άγριας πανίδας, και βρίσκουν καταφύγιο ορισμένα από τα πλέον απειλούμενα είδη ορνιθοπανίδας.

Από τα 38 είδη ημερόβιων αρπακτικών που ενδημούν στην Ευρώπη, τα 19 φωλιάζουν στα όρια του προστατευόμενου δάσους και άλλα 10 ξεχειμωνιάζουν σε αυτό.

Μεταξύ άλλων, στο Πάρκο αναπαράγεται ο τελευταίος πληθυσμός του μαυρόγυπα της Ελλάδας και η μοναδική αναπαραγόμενη αποικία στη ΝΑ Ευρώπη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Πηγή: Έθνος

Σκοπιανή προσωπολατρία προς τον Μέγα Αλέξανδρο

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κατασκευάζεται στην Φλωρεντία

"Η προσωπολατρία προς τον Μέγα Αλέξανδρο, που πέθανε πριν 2.300 χρόνια, έχει αρχίσει να διακατέχει αυτήν την μικρή Βαλκανική χώρα", γράφει μεγάλη ανταπόκριση της Washington Post από τα Σκόπια. "Παρά την ενόχληση της Ελλάδας...η Μακεδονία έχρισε τον Αλέξανδρο εθνικό της ήρωα", σημειώνει.

Ο Craig Whitlock, απεσταλμένος της εφημερίδας στα Σκόπια, αναφέρεται στο ιστορικό της αντιπαράθεσης Ελλάδας-Σκοπίων για το όνομα και τις μέχρι τώρα αποτυχημένες προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση. "Η λατρεία που καλλιεργούν τα Σκόπια προς τον Μέγα Αλέξανδρο είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην πολύχρονη αντιπαράθεση των δύο χωρών", γράφει και υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια άλλαξε το όνομα του διεθνούς αεροδρομίου προς τιμή του Αλεξάνδρου καθώς και την ονομασία του αυτοκινητόδρομου προς την Ελλάδα.

Σύντομα, σημειώνει η εφημερίδα, ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου πάνω στο αγαπημένο του άλογο, τον Βουκεφάλα, θα κυριαρχεί στο κέντρο των Σκοπίων. Πρόκειται για ένα μαρμάρινο άγαλμα ύψους 22 μέτρων (φωτογραφία).

Η Washington Post μεταφέρει τις ανησυχίες αξιωματούχων (που δεν κατονομάζει) σύμφωνα με τις οποίες η διαιώνιση του προβλήματος στις σχέσεις Σκοπίων-ΑΘήνας εγγυμονεί κινδύνους. "Υπάρχουν φόβοι για το ενδεχόμενο να αποσταθεροποιηθεί η περιοχή που ακόμη και σήμερα προσπαθεί να συνέλθει από τους Βαλκανικούς πολέμους της δεκαετίας του '90", γράφει.

Η ανταπόκριση επικεντρώνεται στην εσωτερική αντιπαράθεση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών και μεταφέρει δήλωση του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών, Μέντου Θάτσι, που καλεί την διεθνή κοινότητα να εντάξει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας "σενάριο-Φράνκεστάιν" το ενδεχόμενο μη ένταξης της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία.

Για τους "Μακεδόνες" το όνομα της χώρας είναι "ζωτικής σημασίας" για την ανάπτυξη της εθνικής ταυτότητας των κατοίκων. Οι Αλβανοί απειλούν ότι θα επαναστατήσουν εάν στο όνομα υπάρχει αναφορά σε οτιδήποτε "Σλαβικό", ενώ κανένας δεν επιθυμεί η χώρα του να ονομάζεται Δημοκρατία των Σκοπίων, μια ονομασία που αγνοεί όλους αυτούς που ζουν εκτός της πρωτεύουσας, γράφει η εφημερίδα.

Η ανταπόκριση της Washington Post

Πηγή: Foreign Press

Πρώτος αντίπαλος η Πάρμα


Με πρώτο σταθμό την αναμέτρηση με την Πάρμα, ο Ηρακλής θα δοκιμαστεί σε μια σειρά από δυνατά φιλικά στην Ιταλία. Η αποστολή βρίσκεται από τη Δευτέρα σε ιταλικό έδαφος και ο Προτάσοφ δεν κάνει εκπτώσεις... Θέλει δυνατές προπονήσεις και δυνατούς αντιπάλους σε φιλικά.

Η αποστολή έφτασε μετά από πολύωρο ταξίδι στο αθλητικό κέντρο του Πράτο Άλο Στέλβιο και ο Προτάσοφ μάζεψε τους παίκτες στο γήπεδο και ξεκίνησε εντατικά μαθήματα σε επίπεδο τακτικής.

Με εξαίρεση τον Κοβαλέφσκι που ακολουθεί θεραπεία ο Ουκρανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Ο Περπερίδης είναι το νέο πρόσωπο της αποστολής. Οι καιρικές συνθήκες που συνάντησε η αποστολή είναι εξαιρετικές για τη φάση της προετοιμασίας, ενώ το πρώτο φιλικό επί ιταλικού εδάφους έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (Πάρμα). Την ίδια μέρα θα μεταβούν στην Ιταλία οι διοικητικοί παράγοντες της ομάδας, Ηλίας Πουρσανίδης και Νίκος Χαϊτογλου.

Πηγή: novasports.gr

Και με τη… βούλα στον ΠΑΟΚ ο Vitolo


Η μεταγραφή του Victor Vitolo στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε και τυπικά, καθώς
ο Ισπανός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Racing Santander, πέρασε
με επιτυχία από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια
υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Vitolo θα
αγωνίζεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει
ότι ο Ισπανός μέσος Victor Vitolo υπέγραψε σήμερα τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα».
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει
του αγώνα με τη Valerenga για το Europa League και στη συνέχεια ο
Fernando Santos ανακοίνωσε την αποστολή που θα αναχωρήσει στις 16:00
για το Oslo της Νορβηγίας.

Στην 19αδα βρίσκονται οι: Χαλκιάς, Kresic, Αναστασάκος,
Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Abubakari, Bizera,
Cirillo, Conceicao, Lino, Filomeno, Garcia, Ivic, Muslimovic, Sorlin,
Sznaucner και Veron. Εκτός αποστολής έμειναν οι Αραμπατζής,
Κουτζαβασίλης, Contreras, Vieirinha και Savini.

Πηγή: zougla.gr

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου η "πρώτη" της ΝΙΚΗΣ


Για την Πέμπτη (30/7) στις 6:00 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί το πρώτο ραντεβού της Διοίκησης της Ομάδας με τον προπονητή κ. Χρήστο Υφαντίδη και τους ποδοσφαιριστές.

Αυτή τη στιγμή, και μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νίκου Τσάκαλου (20χρονος, αμυντικό χαφ και εμπειρία τεσσάρων πρωταθλημάτων στη Δ΄Εθνική με Α.Ε.Κοζάνης και Πρόοδο Κομνηνών), στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν 14 ποδοσφαιριστές.

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να έχουν ενταχθεί άλλοι τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές - αφού ο Γ.Αρχηγός της ομάδας, Φ.Φλέσσας, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, εδώ και αρκετές μέρες, με συγκεκριμένους "στόχους" και πάντα με βάση το πλάνο που έχει αποφασίσει η Διοίκηση, δύο απ' αυτούς θα είναι νεαροί που αγωνίζονταν στη Δ΄ Εθνική και δύο έμπειροι σε Γ΄ και Δ΄ Εθνική κατηγορία.

Με βάση το σχεδιασμό που υλοποιείται, έστω με μικρή καθυστέρηση και σε συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη, αναμένεται ότι με την έναρξη της προετοιμασίας ο προπονητής θα έχει στη διάθεσή του μια 18αδα ποδοσφαιριστών και επιπλέον 3-4 νεαρούς οι οποίοι θα δοκιμαστούν από τον κ. Υφαντίδη.

Επίσης έχει αποφασισθεί ότι στη διάρκεια της προετοιμασίας, μέσα στον Αύγουστο, εάν διαπιστωθούν κάποια κενά, με πρόταση του προπονητή και εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά, θα γίνουν οι απαραίτητες συμπληρωματικές μεταγραφές ώστε η ομάδα με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι πλήρης και να μπορέσει να πετύχει το καλύτερο δυνατό.

Ο ποδοσφαιριστής Ζούνης Κυριάκος λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων θα καθυστερήσει να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας.

Από τη φετινή προσπάθεια της ομάδας, δυστυχώς, θα απουσιάσει ο Βούλγαρης Γιώργος (ποδοσφαιριστής από τα "σπλάχνα" της ΝΙΚΗΣ) για προσωπικούς και υπηρεσιακούς λόγους (πυροσβέστης). Η απουσία του θεωρείται απώλεια για την ομάδα αφού στο σχεδιασμό της αποτελούσε μέρος της βάσης της!

Τέλος ανακοινώνεται ότι το πρώτο φιλικό της ΝΙΚΗΣ θα γίνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, ώρα 8:30, στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου με την ομάδα ΠΑΟΝΕ.

Σχετικά με τις καθιζήσεις του οδοστρώματος στο μπαζωμένο ρέμα

Είναι γνωστό σε όλους ότι στο παρελθόν βιαστικά και επιπόλαια, μπαζώθηκε το ρέμα της Μεγάλης Λαγκάδας (Λούκι) που περνούσε μέσα από τον Πολύγυρο.

Δυστυχώς εδώ και μερικά χρόνια εμφανίστηκαν φαινόμενα καθίζησης του εδάφους με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Φυσικά και δεν πρόκειται να ρίξουμε την ευθύνη στην Δημοτική Αρχή, γιατί πολύ απλά δεν είναι υπεύθυνη η Δημοτική Αρχή για το μπάζωμα του ρέματος.

Νομίζουμε ότι πρέπει να γίνουν οι σχετικές μελέτες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, που δεν πρέπει να γίνει βιαστικά, αλλά πρέπει να γίνει σωστά, για να μην δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα στο μέλλον.

Ευτυχώς που έχουμε Δήμαρχο που έχει δείξει υπευθυνότητα και ευαισθησία για θέματα που αφορούν τον Πολύγυρο και θα περιμένουμε όσο καιρό και να χρειαστεί, για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Μέχρι τότε, υπομονή... γιατί τα βιαστικά μπαζώματα αυτά τα αποτελέσματα φέρνουν.

Να μην αρχίσουν οι γκρίνιες "να πέρασε μια εβδομάδα και δεν αποκαταστάθηκε ο δρόμος κλπ κλπ..."

Το θέμα δεν ενδείκνυται για αντιπολίτευση προς τη Δημοτική Αρχή και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε καθόλου με το θέμα αυτό γιατί θα βρει τη λύση του.

Τρελή πορεία Λεωφορείου

Άγιο είχαν οι επιβάτες λεωφορείου που μετακινούσε κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Μουδανιών στην παραλιά Διονυσίου, όταν ο οδηγός εσθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τον έλεγχο το οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει σε χωράφι με ελιές.

Το περιστατικό συνέβη στη 1 το μεσημέρι στο δρόμο που οδηγεί από την παραλία Διονυσίου στο χωριό. Είκοσι περίπου επιβάτες μετακινούνται καθημερινά στην παραλία για να κάνουν μπάνιο με το συγκεκριμένο λεωφορείο που χρησιμοποιεί ο Δήμος Μουδανιών.

Κατά την επιστροφή ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του και το λεωφορείο έφυγε από το δρόμο και ακολούθησε μια ξέφρενη πορεία σε παρακείμενο χωράφι με ελιές, όπου και σταμάτησε.

Οι επιβάτες κατέβηκαν σώοι από το λεωφορείο και έντρομοι ειδοποίησαν την τροχαία και το ασθενοφόρο.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ν.Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από καρδιακό επισόδειο.

Με μέριμνα του Δήμου Μουδανιών οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στα σπίτια τους.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Πέτρου

Πηγή: halkidikinews.gr

Οι δηλώσεις του Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστερίου Ζωγράφου

Ανακοίνωση Τύπου - Νομαρχία Χαλκιδικής - Σύσκεψη για νέα γρίπη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Πολύγυρος, 27 Ιουλίου 2009
Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο, Πολύγυρος
Ταχ. Κώδ.: 631 00
Τηλέφωνα: 23713-51401 ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.
Fax: 23710 -39229
http://www.halkidiki.gov.gr
e-mail: press@halkidiki.gov.gr Υπεύθυνος: Μανόλης Γιαννάκας


Στο πλαίσιο της πιθανής πανδημίας της νέας γρίπης, ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος συγκάλεσε σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δ/κτης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, οι Δ/ντές Κέντρων Υγείας, οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών ΓΝΧ, ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Χ. και το προσωπικό της Δ/νσης Υγείας της Ν.Α.Χ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία επιχειρησιακού σχεδίου για τη δημιουργία κέντρων εμβολιασμού, εφόσον δοθεί η ανάλογη οδηγία από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας για εμβολιασμό ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Αποφασίστηκε η δημιουργία δεκατεσσάρων κέντρων εμβολιασμού στις έδρες των Δήμων και επιπλέον άλλων επτά κέντρων αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε Δήμου. Τον συντονισμό της όλης διαδικασίας του εμβολιασμού θα αναλάβει η Δ/νση Υγείας της Νομαρχίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τη βοήθεια του Γενικού Νοσοκομείου και των μονάδων υγείας του νομού Χαλκιδικής, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στα παιδιά και τους μαθητές ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Συμφωνήθηκε επίσης στη συνάντηση του Προεδρείου της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Υγείας που πρόκειται πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, να ζητηθεί η παροχή δυνατότητας πρόσληψης προσωπικού από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για τη στελέχωση των κέντρων εμβολιασμού.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος ανακοίνωσε ότι η Νομαρχία, αν χρειαστεί, θα στηρίξει οικονομικά κάθε είδους τέτοια προσπάθεια προς όφελος των κατοίκων της Χαλκιδικής και πάντοτε μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, προκειμένου ο νομός Χαλκιδικής να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο σε επίπεδο πρόληψης.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μέλημά μας είναι να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών με σχετικές ημερίδες οι οποίες θα γίνουν με πρωτοβουλία της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών στις οποίες αν χρειαστεί ή ζητηθεί να συμμετάσχει οικονομικά και η Νομαρχία. Εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού μας, είναι ότι είμαστε δίπλα τους, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα κατά τον καλύτερο τρόπο, προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για το πως θα λειτουργήσουμε προληπτικά και ότι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους μαθητές και τα παιδιά , αρκεί το εμβόλιο να έτοιμο σύντομα.

Τονίζω τέλος ότι η Χαλκιδική είναι «καθαρή» από τον ιό της νέας γρίπης αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί όταν χρησιμοποιείται ο όρος πανδημία είναι δεδομένο ότι η νέα γρίπη καιροφυλακτεί και ενδεχομένως να χτυπήσει και την πόρτα της Χαλκιδικής».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάμα στον Αγιο Ιωάννη το Ρώσσο... Πρώτα 1000000 ευρώ μετά... υγεία....

Ενα εκπληκτικό χαρτάκι σημερα το μεσημέρι στις 2 στον Αγιο!!

Εκεί που γραφουν τα ονόματατα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως συναντήσαμέ αυτό που ζητάει ενα εκκατομμύριο ευρώ και μετά υγεία! :

"Δι ευχών 1000000 ευρώ, αμήν, Υπέρ υγείας Χαραλάμπου Αντωνίου Αμήν"...

Μακάρι ο Αγιος να του τα δώσει αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα!

www.halkida.tv

Πηγή: Πιέριοι

Στον Στ. Καλαφάτη δίνει το χρίσμα η ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης


Παρ΄ ότι για την κυβέρνηση ο νυν δήμαρχος αποτελεί παρελθόν, αυτός επιμένει ότι θα δώσει τη μάχη των εκλογών

Ενα φρέσκο πρόσωπο, που δεν θεωρείται πρόσωπο του «κομματικού σωλήνα», ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει η ΝΔ στη μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης κ. Στ. Καλαφάτη για να διεκδικήσει τη δημαρχία στη συμπρωτεύουσα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2010. Για την κυβέρνηση οριστικά παρελθόν αποτελεί ο νυν δήμαρχος κ. Β. Παπαγεωργόπουλος , ο οποίος, παρά το γεγονός ότι πολλά τοπικά στελέχη της ΝΔ δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιος, επιμένει ότι θα είναι τελικά αυτός που θα δώσει τη μάχη των δημοτικών εκλογών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν άλλη γνώμη και έχουν αποφασίσει ότι θα υπάρξει μεγάλη ανανέωση και στα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ως εκ τούτου στην «πληγωμένη» νεοδημοκρατική ομάδα της Θεσσαλονίκης για να επέλθει ηρεμία επελέγη ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση των δύο δεν συζητήθηκε το θέμα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά η προετοιμασία και της επίσκεψης του κ. Καραμανλή στη Διεθνή Εκθεση, καθώς και διάφορα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης. Η απόφαση του κ. Καραμανλή να τοποθετήσει τον κ. Καλαφάτη στη θέση του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και άλλοι βουλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα, του έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του. Για τους γνωρίζοντες το κομματικό σύστημα στη συμπρωτεύουσα, η υπουργοποίησή του αποτέλεσε έναν ισχυρό συμβολισμό και πολλοί θεωρούν ότι θα μπορέσει να ξαναδώσει πολιτικές ανάσες στη ΝΔ, η οποία κατέγραψε πρωτοφανή πτώση στις ευρωεκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Τ ο 28,67% που συγκέντρωσε η ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο και την έφερε δεύτερη πίσω από το ΠαΣοΚ στην καρδιά του «καραμανλισμού» ενόχλησε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης. Τα πολλά προβλήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η υπό διερεύνηση υπόθεση της υπεξαίρεσης ασφαλιστικών εισφορών ύψους άνω των 22 εκατ. ευρώ στον δήμο κ.ά. επιτάχυναν τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί τη διατήρηση της σημερινής δημοτικής ομάδας, η οποία εν πολλοίς παραμένει ίδια από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο πρώην υπουργός κ. Σ. Κούβελας, και θεωρείται επιτακτική ανάγκη η ανανέωση.

Για αυτόν τον λόγο στηρίζεται από την κυβέρνηση σε κάθε κίνηση και προσπάθειά του ο κ. Καλαφάτης, ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει ένα πολύ καλύτερο προφίλ, αν και υπάρχει θετική γνώμη για τον ίδιο στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου ο ίδιος γνωρίζει τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς εξελέγη πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1998, διετέλεσε και αντιδήμαρχος και για πολλούς θεωρείται «πολιτικό παιδί» του κ. Παπαγεωργόπουλου, ενώ ανήκει στην «καλή κοινωνία» της πόλης, με καλές σπουδές και «αριστοκρατικό» αέρα.

Η απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη να μην είναι υποψήφιος για τον δήμο διευκόλυνε τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου και της Ρηγίλλης. Και αυτό διότι η κεντρική διοίκηση του κόμματος διέγνωσε ότι με αυτόν τον τρόπο και με μια άλλη υποψηφιότητα για τον δήμο θα σταματήσει και η έντονη αντιπαράθεση των κκ. Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη.

Με την υποψηφιότητα του κ. Καλαφάτη ευελπιστούν στο κυβερνών κόμμα ότι μπορεί η ΝΔ να διατηρήσει τον δήμο-σύμβολο για αυτήν και να αποτρέψει τη δυναμική που καταγράφει το ΠαΣοΚ, το οποίο έπειτα από πολλά χρόνια έχει σημαντικές ελπίδες νίκης και κατάληψης της δημαρχίας.

Πηγή: Το Βήμα