Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αίγιο: Επεισόδια με στόχο τον Αχαιό υφυπουργό Κώστα Σπηλιόπουλο


Επεισόδια έχουμε αυτή την ώρα στο Αίγιο με στόχο τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος παρακολουθεί τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων της αστυνομίας και του στρατού. Στον Υφυπουργό "την έπεσαν" εργαζόμενοι της ΕΒΟ και του Δήμου, οι οποίοι σπάνε τζάμια και φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, ενώ αποδοκιμάζουν έντονα τον Αιγιώτη υφυπουργό.

Η αστυνομία μετά βίας κρατάει τους διαδηλωτές εκτός του γηπέδου.

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών

«Η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση»

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη συνδικαλιστική παράταξη, αλλά και ως φυσικά μέλη από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο, τον γραμματέα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όλα τα μέλη της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών.

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση, δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη φυσιογνωμία του Κινήματος, ακυρώνει την ιδεολογία του και τις ελπίδες του ελληνικού λαού.

Επιστήμονες ερευνούν την αποξήρανση της Κωπαΐδας


Μαρία Θερμού

Προσπαθούν να εξηγήσουν πώς πραγματοποιήθηκε τον 16ο π.Χ. αιώνα

Δημιούργησαν σήραγγες και καταβόθρες, κατόρθωσαν να μετακινήσουν δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος και εν τέλει μετέφεραν νερό σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων. Ολα αυτά τα απολύτως εφικτά σήμερα, τον 16ο π. Χ. αιώνα υπήρξαν απλώς... ένα γιγάντιο έργο.

Τόπος της δράσης υπήρξε η Κωπαΐδα και αυτοί που μεγαλούργησαν επιτυγχάνοντας την αποξήρανσή της, οι Μινύες, που ήταν οι αρχαίοι κάτοικοι του Ορχομενού. Αυτό το επίτευγμα της Μυκηναϊκής εποχής επιχειρούν σήμερα να διερευνήσουν οι επιστήμονες αναζητώντας τα μυστικά των προϊστορικών «μηχανικών» στην διαχείριση υδάτων.

Ένα βίντεο με πολύ ανησυχητικές δηλώσεις…


Μπορεί ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης να αποσαφηνίσει δημοσίως αυτά που λέει στο παρακάτω βίντεο, χωρίς πολλά λόγια;;;

Αν εννοεί αυτά που λέει υπάρχει μείζον θέμα!!! 

Δήμος Σιθωνίας: Ξεκίνησε η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Αγ.Νικολάου


Νικήτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Αγ.Νικολάου

Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του, για πρώτη φορά, ο Παιδικός Σταθμός Αγίου Νικολάου, ο οποίος θα λειτουργεί τις ώρες από 08:00 έως 15:00 και υπό την εποπτεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας.

Η λειτουργία του εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2011-2013 και η επιλογή των παιδιών ηλικίας 2,5 – 5 ετών, έγινε με εντολές τοποθέτησης από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με κριτήρια εξυπηρέτησης εργαζομένων γυναικών ως μισθωτές του ιδιωτικού τομέα ή αυτοαπασχολούμενες ή με κάρτα ανεργίας. Παράλληλα,

Παυλοπέτρι: Ψηφιακή αναπαράσταση της αρχαιότερης βυθισμένης πόλης

-Η ψηφιακή αναπαράσταση του Παυλοπετρίου -

Αλεξάνδρα Καστάνια

Την πρώτη ψηφιακά αναπαριστώμενη πόλη, που βρίσκεται από την αρχαιότητα βυθισμένη στη θάλασσα, αποτελεί το Παυλοπέτρι. Αρχαιολόγοι ειδικευμένοι στις υποθαλάσσιες μελέτες από το πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας μας, πραγματοποίησαν πρόσφατα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή λεπτομερή χαρτογράφηση και τρισδιάστατη απεικόνιση του Παυλοπέτρι, έως τη βύθισή του πριν από μία χιλιετία.

Η αναπαράσταση της συγκεκριμένης πόλης, που βρισκόταν στα νοτιοανατολικά παράλια της Πελοποννήσου και γνώρισε την ακμή της πριν από 4.000 χρόνια, παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο ζωής κατά την εποχή του χαλκού.

Απίστευτη φωτογραφία Έλληνα φωτορεπόρτερ στην Λιβύη, κάνει τον γύρο του κόσμου


Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φωτογραφία επεξεργασμένη από photoshop. Αλλά δεν είναι. Η καταπληκτική φωτογραφία του Έλληνα φωτορεπόρτερ του Γαλλικού πρακτορείου  Άρη Μεσσήνη, κάνει από το πρωί τον γύρο του κόσμου. Δικαιολογημένα.

Είναι η σουρεαλιστική και παράλογη εικόνα του πολέμου. Μαχητής, των “καθεστωτικών” πλέον δυνάμεων που πολιορκούν με σφοδρότητα την Σύρτη, το τελευταίο προπύργιο των δυνάμεων του Καντάφι, τραγουδάει την ώρα της μάχης με την κιθάρα του για να εμψυχώσει τους μαχητές!

Πηγή: The Insider

"Μαλλιά κουβάρια" στη ΝΔ Θεσσαλονίκης


Αμφισβήτησε ευθέως τον πρόεδρο της τοπικής ΝΔ Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και μάλιστα σε πρόσφατη συνεδρίαση της διευρυμένης διοικούσας επιτροπής! Ο επικεφαλής του κόμματος στο νομό Θεσσαλονίκης, προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, δέχτηκε δριμεία κριτική και πολεμική από τον κ. Ψωμιάδη αλλά και από άλλους που "άγγιξαν" και τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ!

Όπως είπε βουλευτής στο antistrofa.gr, που συμμετείχε στη συνεδρίαση-μπάχαλο, οι αλληλοκατηγορίες έπεφταν «βροχή» από πολλές πλευρές. "Όμως του Παναγιώτη είχε και...χαλάζι." Ο εν αργία περιφερειάρχης και τέως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, είπε νέτα σκέτα στον πρόεδρο Δ. Βαρτζόπουλο «σε σέβομαι ως επιστήμονα και ψυχίατρο, αλλά δεν είσαι άξιος για την θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ. Θα περίμενα να παραιτηθείς!"

Επιτέλους! Δεν υπάρχει ένας πατριώτης;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δύο περιστατικά, που συνδέονται μεταξύ τους, καθώς και τα δύο έχουν να κάνουν με τις γερμανικές επιχειρηματικές (λέμε τώρα) δραστηριότητες στην Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι από την αρχή η κυβέρνηση δεν έθεσε σωστά τις βάσεις της διαπραγμάτευσης με το Βερολίνο.

Πώς θα μπορούσε, άλλωστε; Και στις δύο περιπτώσεις, έχουν βγει λάδι όσοι εκ του ελληνικού πολιτικού συστήματος έχουν αναμιχθεί.

Και όπως δεν υπάρχει έγκλημα δίχως πτώμα, έτσι δεν υπάρχει και πτώμα χωρίς τον δολοφόνο του.

H Μικρή Γοργόνα στον 'Περίπατο'


Ο ‘Περίπατος’ ξεκινάει το ταξίδι του, στον κόσμο των παραμυθιών!

Από την Κυριακή 16/6 και κάθε Κυριακή στις  6.00μ.μ σας περιμένει να ταξιδέψετε μαζί του στον μυστηριώδη κόσμο του βυθού, μέσα από τα μάτια της Μικρής Γοργόνας!

‘Η Μικρή Γοργόνα ‘ του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν

Στο μαγικό κόσμο του βυθού, η μικρή Γοργόνα ζει προστατευμένη στο περιβάλλον του παλατιού υπό την καθοδήγηση του πατέρα της ,του βασιλιά της θάλασσας και της αυστηρής αλλά πολύ τρυφερής γιαγιάς της!