Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Μαλλιά κουβάρια" στη ΝΔ Θεσσαλονίκης


Αμφισβήτησε ευθέως τον πρόεδρο της τοπικής ΝΔ Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και μάλιστα σε πρόσφατη συνεδρίαση της διευρυμένης διοικούσας επιτροπής! Ο επικεφαλής του κόμματος στο νομό Θεσσαλονίκης, προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, δέχτηκε δριμεία κριτική και πολεμική από τον κ. Ψωμιάδη αλλά και από άλλους που "άγγιξαν" και τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ!

Όπως είπε βουλευτής στο antistrofa.gr, που συμμετείχε στη συνεδρίαση-μπάχαλο, οι αλληλοκατηγορίες έπεφταν «βροχή» από πολλές πλευρές. "Όμως του Παναγιώτη είχε και...χαλάζι." Ο εν αργία περιφερειάρχης και τέως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, είπε νέτα σκέτα στον πρόεδρο Δ. Βαρτζόπουλο «σε σέβομαι ως επιστήμονα και ψυχίατρο, αλλά δεν είσαι άξιος για την θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ. Θα περίμενα να παραιτηθείς!"


Η φράση αυτή του κ. Ψωμιάδη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και «πάγωσε» τους πάντες στο εσωκομματικό όργανο το όποιο ήλεγχε πλήρως - τουλάχιστον μέχρι τότε- "ο μη άξιος" πρόεδρος της διοικούσας. Σα να μη έφθανε αυτό ο κ. Ψωμιάδης συνέχισε τον "βομβαρισμό" λέγοντας ότι "δεν μπορεί ο Παπανδρέου να βλέπει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη όταν έρχεται Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς να μη βλέπει εμένα κι άλλους θεσμικούς τοπικούς παράγοντες.

Άλλωστε, εγώ ήμουν εκτός όλων των άλλων και συνυποψήφιος του για την προεδρία του κόμματος...Τον απομονώνετε, δεν τον αφήνετε να με δει, για να κάνετε τα δικά σας παιχνίδια" είπε ξεκάθαρα και σιγοντάρισαν, κουνώντας το κεφάλι τουλάχιστον δύο στελέχη του κόμματος.

Ο ένας εξ αυτών ο Μίλτος Τασούλης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Δυτικού τομέα, «έριξε λάδι στη φωτιά» αφού έθεσε θέμα διαδικασίας με τη συμμετοχή "και της κουτσής Μαρίας" στις συνεδριάσεις της διοικούσας, «δείχνοντας» τους αναπληρωτές γραμματείς, προκειμένου να νιώθει ο ίδιος ως ο απόλυτος Θεσσαλονικάρχης της ΝΔ!

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος «άστραψε και βρόντηξε» λέγοντας πως «αισθανόμαστε ξένοι μέσα στην ίδια μας την παράταξη.

Είσαστε πρώτα Πολιτική Άνοιξη και μετά ΝΔ; Όταν πραγματοποιούμε εκδηλώσεις πρέπει να υπάρχει πλήθος κόσμου και όχι μικρές παρέες» είπε ο βουλευτής φωτογραφίζοντας ευθέως τους κ.κ. Πανοχάζο και Σιμόπουλο, υποψήφιους βουλευτές στην Α’ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία εδώ και μήνες και αποτελούν το φόβο και τον τρόμο αρκετών "συντρόφων" τους.

Αφορμή για την έκρηξη του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης υπήρξε η στάση του κόμματος απέναντι του, καθώς κατά την επίσκεψη του Βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκου Νικολόπουλου στη Θεσσαλονίκη δεν έλαβε πρόσκληση να περιοδεύσει μαζί του!

Επικριτική στάση κράτησαν και οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης και Γιάννης Ιωαννίδης προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσουν αποστάσεις και ισορροπίες, λόγω θέσης και φυσικά επικείμενων εκλογών.

Πηγή: tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: