Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε άγαλμα του Ηρακλή


Ένα μαρμάρινο ακέφαλο άγαλμα του Ηρακλή, που χρονολογείται στο 2ο αιώνα της χριστιανικής εποχής, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ, κατά τις εκσκαφές που έγιναν για την κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής βορειοανατολικά του Τελ-Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, Ουάλιντ Ατρας.

Όπως δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο, «το άγαλμα από λευκό μάρμαρο, ύψους μισού μέτρου, εξαιρετικού καλλιτεχνικού κάλους, είναι ένα σπάνιο εύρημα, καθώς το υλικό αυτό δεν υπάρχει στο Ισραήλ και κατά συνέπεια είχε εισαχθεί».

Μικρή θετική αρχή για τις διεκδικήσεις της πεζο-ποδηλατοπορίας Ουρανούπολης


Ασφαλείς και αξιοπρεπείς πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές θα ζητήσουν το Σάββατο 20 Αυγούστου πεζοί και ποδηλάτες στην περιοχή Ουρανούπολης, στην πανέμορφη παραθαλάσσια διαδρομή 12 χιλιομέτρων από τα Νέα Ρόδα μέχρι τα σύνορα του Αγίου Όρους, σε ένα δρόμο που σήμερα είναι ο φόβος και ο τρόμος των αδύναμων χρηστών του. Ελάχιστοι πεζοί τολμούν να τον χρησιμοποιήσουν, κυρίως ξένοι που παραπλανούνται από τη φυσική ομορφιά, και μερικοί τολμηροί ποδηλάτες.

Τις δύο παράλληλες πορείες συνδιοργανώνουν η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους, η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης και οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες.