Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Γιώργος Πιπερόπουλος: Γιός Έλληνα μετανάστη ο νέος «ήρωας» της Αυστραλίας!...

Γιός Έλληνα μετανάστη ο νέος «ήρωας» της Αυστραλίας!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Μας έδωσε μεγάλη χαρά η πορεία της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας καθώς «έγραψε» αρκετές πρωτόγνωρες για την ποδοσφαιρική μας ιστορία «πρωτιές»…

Σήμερα και χθες τα διεθνή ΜΜΕ που ασχολούνται με θέματα σπορ επικέντρωσαν τα σχόλιά τους στο εξελισσόμενο παγκοσμίως γνωστό τουρνουά τένις που γίνεται στο Wimbledon.

Σε κατ' οίκον περιορισμό θα παραμείνει η Ελένη Ζαρούλια

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια (φωτογραφία αρχείου). fosphotos/Aggeliki Koronaiou

Μπορεί να μεταβαίνει μόνο στη Βουλή

 Κατ’ οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που κλήθηκε να άρει τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των ανακριτριών και του Εισαγγελέα, τάχθηκε υπέρ της άποψης των δικαστικών λειτουργών να αφεθεί ελεύθερη η κ. Ζαρούλια με κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα μεταβαίνει μόνο στη Βουλή για να ασκεί τα κοινοβουλευτικά καθήκοντά της.

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη 2 Ιουλίου

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, έχει προαναγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κατάθεση του ν/σ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ζητεί την απόσυρσή του.

 Στην προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 2 Ιουλίου προχώρησε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με αφορμή την  κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και όπως λέει αντιδρά στην εκποίηση Δημόσιας Περιουσίας, στη διάλυση του Ομίλου ΔΕΗ, στην απώλεια των θέσεων εργασίας, αλλά όπως λέει και στη λεηλασία του Εθνικού Πλούτου

Γιώργος Πιπερόπουλος: Grand Coalition» E.U.: Γερμανικός «ο Μεγάλος Συνασπισμός»

Grand Coalition» E.U.:
 Γερμανικός «ο Μεγάλος Συνασπισμός»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Προσπάθησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός κ Cameron να «μπλοκάρει» την επιλογή του κ Juncker στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της θέσης που δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελεί το Κεντρικό Σημείο Αναφοράς για ΟΛΕΣ τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επιτελικό επίπεδο αλλά ΔΕΝ τα κατάφερε καθώς έμεινε με μόνο σύμμαχο τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ Orban κόντρα στις ψήφους των υπολοίπων 26 χωρών-μελών της Ε.Ε.

Οι αντιδράσεις τόσο των Βρετανικών και Ευρωπαϊκών όσο και των παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ ήταν «ανάμικτες» καθώς κάποιοι άσκησαν κριτική στην εκ προοιμίου καταδικασμένη,