Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μεσολόγγι: Βεβήλωσαν τον τάφο του Ιωσήφ Ρωγών σπάζοντας τον μεταλλικό σταυρό


Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών, σπάζοντας τον μεταλλικό σταυρό που υπήρχε στον τάφο!

Η πράξη έγινε από αγνώστους μάλιστα μέρα μεσημέρι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Ο χώρος που βρίσκεται ο τάφος του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών βρίσκετε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης και αναδείχτηκε μετά από κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η υποδοχή της Χρυσής Αυγής στον Σόϊμπλε


Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος δεινοσαύρου στις ΗΠΑ


Στη Γιούτα

Ο Nasatoceratops διαθέτει μια τεράστια μύτη και κέρατα πάνω από τα μάτια του
Ένα νέο είδος δεινοσαύρου ανακάλυψαν επιστήμονες στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η ιδιομορφία του κρανίου του, αφού διαθέτει μια μεγάλη μύτη και κέρατα πάνω από τα μάτια του.

Ο Nasatoceratops ανήκει σε μια γνωστή οικογένεια δεινοσαύρων, οι οποίοι εικάζεται, ότι έζησαν 76 εκατομμύρια χρόνια πριν στη βορειοδυτική Αμερική, δήλωσε ο Σκοτ Σάμσον, μέλος της ομάδας παλαιοντολόγων που ανακάλυψαν το, μέχρι πρότινος, άγνωστο ερπετό.

Η ανατομία του κεφαλιού αυτού του νέου είδους έχει μια χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα.

150 χρόνια από την ανακάλυψη του αγάλματος της Νίκης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 Πρόγραμμα πολιτισμού από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου 2013

Εκδηλώσεις μνήμης υπό τον τίτλο «Η Νίκη της Σαμοθράκης: 150 χρόνια» διοργανώνουν από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου στη Σαμοθράκη η περιφερειακή ενότητα Έβρου και το πνευματικό κέντρο Δήμου Σαμοθράκης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και της ΙΘ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Δήμο Σαμοθράκης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/7/2013
Έκθεση ζωγραφικής «Το πέταγμα της Νίκης» Μάρθα Τζοβαρίδου, τόπος: Χώρα - Πνευματικό Κέντρο Εγκαίνια: 20.00
Παρουσίαση – προβολή έργων
«Παρακολουθώντας το πέταγμα της Νίκης - Εστιάζοντας στις λεπτομέρειες των έργων», τόπος: Χώρα - Πνευματικό Κέντρο 20.30
Έκθεση ζωγραφικής μαθητών «η ΝΙΚΗ των παιδιών», τόπος: Χώρα - Αύλειος χώρος Πνευματικού Κέντρου Ώρα : 20.00.

Κανείς δεν θελει να κατασκευάσει το τζαμί στην Αθήνα!

Αναμένεται να οριστεί και 3ος διαγωνισμός

Δεν βρέθηκε ανάδοχος για να φτιάξει το τέμενος στην πρωτεύουσα - Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός

Αγονος κηρύχθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων για την εξεύρεση της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και σύμφωνα με τη μακέτα δεν θα έχει μιναρέ. Θα κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία του τρίτου διαγωνισμού.

Καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου - Ο κόσμος είναι πολύχρωμος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ!


Τον πρώτο της μήνα έκλεισε η εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος»  του δικτύου Future Library, στο οποίο συμμετέχει η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και αμείωτο ενδιαφέρον.

Από τις 14 Ιουνίου αναπτύχθηκαν δράσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, που δήλωσαν συμμετοχή πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από το βασικό στόχο της γνωριμίας και του κτισίματος μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες,

Τραβάει το σχοινί ο Κουκουλόπουλος - έκανε λόγο για «τουρκομπαρόκ μεταρρύθμιση»

Ακόμα και εντός της ημέρας οι εξελίξεις

Έντονη δυσφορία στην Ιπποκράτους για τη στάση του Πάρι Κουκουλόπουλου
Με το ένα πόδι έξω φαίνεται να είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, αφού παρά την δυσφορία του Ευαγγελου Βενιζέλου, από την στάση του στην χθεσινή ψηφοφορία, ο κύριος Κουκουλόπουλος πήγε σήμερα ένα βήμα παραπέρα, τραβώντας ακόμα περισσότερο το σκοινί.

Σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Κουκουλόπουλος έγραψε ότι η «κρατικοποιηση της Δημοτικης Αστυνομιας ειναι μεταρρυθμιση... Τουρκομπαροκ» έκφραση ιδιαιτέρως βαριά για τη λεπτή συγκυρία των ημερών.

Όπως όλα δείχνουν αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το ποτήρι που ξεχείλισε, πλην όμως στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν αυτή την περίοδο να δημιουργηθεί ένα ζήτημα έστω και «μίνι κρίσης»

Ενταση στο Αγιον Ορος για το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές

Ενταση επικρατεί στο Αγιον Ορος μετά την εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές που επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή στους εκπροσώπους του μοναστηριού, με το αιτιολογικό ότι πρέπει να γίνουν έργα τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

Εντονη ήταν η αντίδραση των μοναχών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Στη δημοσιότητα δόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της μονής και ανακοίνωση- έκκληση για βοήθεια που απευθύνεται στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, στους αρμόδιους υπουργούς, σε βουλευτές, στις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκης, καθώς και στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Με 153 «ναι» η Βουλή ψήφισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ - ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΑΡΘΡΟ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 293 βουλευτές και όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με 153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από το άρθρο 81 (που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία) που πήρε 152 ψήφους, αφού καταψήφισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Απών από τη διαδικασία -λόγω ασθενείας, όπως έγινε γνωστό- ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι θα καταψήφιζε τα άρθρα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Δύσκολη η νύχτα στη Πάρνηθα, εξαπλώνεται η φωτιά λόγω του ανέμου

Δύσκολη αναμένεται η σημερινή νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που δίνουν μάχη προκειμένου να μην εξαπλωθεί περαιτέρω το πύρινο μέτωπο που καίει πευκοδάσος στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 21:05 στη θέση Πέτρα, στην Βαρυμπόμπη. Πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να φτάνουν μέχρι το τέλος του δρόμου με τα οχήματα και στη συνέχεια να προσεγγίζουν το σημείο πεζή.

H φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοϊου και σε διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν απειλούνται, ενώ προτεραιότητα της πυροσβεστικής είναι να μην ξεφύγει το μέτωπο.

Έριξε το ΦΠΑ στην εστίαση λέγοντας "γ@μ@ το κεφάλι μου" (Video)

ΣΤΟ 13% ΑΠΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή του δήλωση, στην οποία αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και στην επίτευξη των στόχων. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε:

"Παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά - και σημαδιακά - πράγματα για τη χώρα μας. Τα προβλήματα ασφαλώς δεν λύθηκαν. Αλλά για πρώτη φορά πετύχαμε δύο πράγματα:

Πρώτον, αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για να εφαρμοστούν το 2014.