Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Με ποιο ποσοστό ένα κόμμα σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ακόμη και με ποσοστό 33% είναι δυνατόν το πρώτο κόμμα να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Σε ποιες περιπτώσεις είναι αυτό δυνατό.

Ρόλο-κλειδί στην αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος παίζει το άθροισμα των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής. Αν αυτό κυμανθεί στα επίπεδα του Μαΐου του 2012, η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να είναι κάλλιστα μονοκομματική. Στις εκλογές αυτές η διασπορά των ψήφων ήταν μεγάλη και τα εκτός Βουλής κόμματα συγκέντρωσαν 19,02%. Στην περίπτωση, λοιπόν, που σημειωθεί στις επερχόμενες εκλογές ένα ανάλογο φαινόμενο, τότε αρκεί στο πρώτο κόμμα ποσοστό 33% για να αποσπάσει 152 έδρες.

Οι υποψήφιοι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


1. Ηλίας Κικίλιας

Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Διετέλεσε Διοικητής του ΟΑΕΔ. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά. Συνεργάτης επί μακρόν Πανεπιστημίων της Ελλάδας και το Εξωτερικού.

Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές υψηλού επιπέδου μεταξύ των οποίων στην Επιτροπή Απασχόλησης και την Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον νέο Άγιο Παϊσιο Αγιορείτη - φωτ. Αρχείου: Ν. Μαγγίνας

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος:

Το χρυσό δακτυλίδι του Θησέα πρώτη φορά στο «φως»

Το μυκηναϊκό σφραγιστικό δακτυλίδι του Θησέα από την Ακρόπολη, 15ος αι. π.Χ. εκτίθεται, πρώτη φορά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο μύθος και η «μαγική επαλήθευση»

Στην επιφάνεια του δακτυλιδιού, που χρονολογείται στον 15ο αι. π.Χ. και ζυγίζει 20 γραμμάρια, απεικονίζεται η δημοφιλής μινωική σκηνή του άλματος πάνω από ταύρο (ταυροκαθάψια), ανάμεσα σε ένα λιοντάρι και σε ένα δέντρο.

Τρίτη και 13: Προκαταλήψεις και μύθοι!

Τρίτη και 13 σήμερα, ένας συνδυασμός που θεωρείται ότι φέρνει κακή τύχη και γρουσουζιά. Ποιες, όμως, είναι οι ρίζες αυτής της πρόληψης;

Λανθασμένα κάποιοι συγχέουν το γεγονός με την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, η οποία έγινε στις 29 Μαΐου 1453 (πάλι Τρίτη ήταν αλλά όχι 13).

Όσον αφορά τον αριθμό 13 κατηγορείται ότι «σέρνει» πίσω του κακοδαιμονίες γιατί σπάει την αρμονία του «τέλειου» αριθμού 12. Δηλαδή, η μέρα χωρίζεται σε δύο 12ωρα, ο χρόνος σε 12 μήνες, ο Χριστός είχε 12 μαθητές, τα Ευαγγέλια είναι 12. Ακόμη και ο Ηρακλής έκανε 12 άθλους…