Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

5o Φεστιβάλ Πολυγύρου: Συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

κλικ για μεγέθυνση
Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Πολύγυρο και το κοινό του Φεστιβάλ Πολυγύρου αποχώρησαν οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, η οποία άνοιξε το περασμένο Σάββατο την αυλαία της φετινής διοργάνωσης.

Οι ηθοποιοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το Αμφιθέατρο Πολυγύρου, την καθαριότητα του χώρου, τη ζεστή φιλοξενία και τη συμμετοχή του κοινού καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης. Κυκλοφόρησαν στην πόλη, απόλαυσαν τον καφέ τους και δοκίμασαν τοπικές γεύσεις σε καταστήματα του Πολυγύρου, συνομίλησαν με τον κόσμο και αντάλλαξαν απόψεις για τον πολιτισμό και το θέατρο ειδικότερα.

Στις αποσκευές τους πήραν μαζί τους δροσερές, γεμάτες χρώμα, φιλόξενες  εικόνες από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την πόλη και το κοινό της για την επόμενη φορά που θα ξαναέρθουν.

Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών: Ζωγραφίζουμε για την «ΕΛΠΙΔΑ» και τη «ΣΤΟΡΓΗ»

Θέμα: Ζωγραφίζουμε για την «ΕΛΠΙΔΑ» και τη «ΣΤΟΡΓΗ»

Συνεχίζεται και αυτή την Τετάρτη η προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών να συμβάλει στη φιλανθρωπική συναυλία του Κέντρου Τέχνης «ΣΥΝΘΕΣΗ» για τους Συλλόγους «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΣΤΟΡΓΗ», που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Ιουλίου. Έτσι, καλεί τα παιδιά να ζωγραφίσουν για το σκοπό αυτό την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Summer Shopping Festival. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν με μπογιές και χρώματα που θα τους παραχωρήσει ο Σύλλογος και οι ζωγραφιές τους θα πωλούνται στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν προς ενίσχυση της προσπάθειας που κάνει η «ΣΥΝΘΕΣΗ» για τους δύο Συλλόγους.

Η Σαντορίνη δημοφιλέστερος προορισμός της Μεσογείου


Η Σαντορίνη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 20 δημοφιλέστερων προορισμών της Μεσογείου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr.

 Το trivago έχει κάνει έρευνα σε 190 ιστοσελίδες και 670.322 ξενοδοχεία και καταλύματα.

Τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν ελληνικοί προορισμοί. Πρώτος προορισμός, με διαφορά, είναι το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης και στη δεύτερη θέση τα Φηρά Σαντορίνης.

Έκαψαν το βουνό για να εξουδετερώσουν βλήμα

Τη… μισή πλαγιά στο βουνό απέναντι από το Μαυροδέντρι στην Κοζάνη έχει κάψει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, όταν οι πυροτεχνουργοί του στρατού επιχείρησαν να κάνουν ελεγχόμενη έκρηξη σε βλήμα 30 κιλών που εντοπίστηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ οι πυροτεχνουργοί είχαν τοποθετήσει την εγκατάσταση, προκλήθηκε πυρκαγιά από το βραδυφλεγές φιτίλι με αποτέλεσμα να κοπεί το φιτίλι, να μην γίνει η ελεγχόμενη έκρηξη αλλά να προκληθεί πυρκαγιά.

Λύθηκε η γλώσσα Κουβέλη: Να αποκρουσθεί ο δικομματισμός!

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τη νέα δικομματική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

 Αφού σημείωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν επί της ουσίας τρικομματική, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπενθύμισε ότι ο τόπος έχει πληρώσει ακριβά τον δικομματισμό και τον διπολισμό, που μόνο ως καρικατούρα μπορεί να υπάρξει πάλι, και αυτό, τόνισε, πρέπει να αποκρουστεί.

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα με τον δικό της διακριτό στίγμα, μακριά όπως είπε, από αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς, αντιδημοκρατικές ενέργειες και λαϊκιστικές αντιλήψεις.

Αναστηλώνεται η Ανω Πόλη της Μονεμβασίας

Η χαοτική κατάσταση των ερειπίων των σπιτιών και η άναρχη βλάστηση καθιστούν την πρόσβαση δύσκολη

Θερμού Μαρία

Ζωντανεύει  και πάλι  η  Ανω Πόλη της Μονεμβασίας,  χάρη στην ανάπτυξη που πρόκειται  να  έχει το  κεντρικό τμήμα του  οικισμού της  γύρω  από τον ναό της Παναγίας Οδηγήτριας (ή Αγίας Σοφίας)  του 12ου αιώνα  στον  οποίο  ήδη εκτελείται πρόγραμμα αποκατάστασης.  Στο  σύνολό του πρόκειται για  ένα μεγάλο  έργο,  το master plan  του  οποίου  εγκρίθηκε  πρόσφατα   από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  και αναμένεται  εντός των  ημερών να  ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Να  σημειωθεί,  ότι  η τοπική  κοινωνία   ζητούσε  εδώ  και χρόνια  την αναστήλωση της  Ανω  Πόλης,  την  οποία  δύσκολα  μπορεί να προσεγγίσει  σήμερα  ο επισκέπτης  της Μονεμβασίας ,  εξ αιτίας της χαοτικής  κατάστασης στην οποία βρίσκεται  από τα ερείπια των  σπιτιών  και την  άναρχη ανάπτυξη της  βλάστησης.

Έρχεται όμως η 3η Σεπτεμβρίου

Άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη

Η  απρόβλεπτη Ελλάδα ξαφνιάζει πάλι τον κόσμο! Παρουσιάζει  σήμερα, Τρίτη  25 Ιουνίου του 2013,τη νέα κυβέρνηση  ,(με  μουδιασμένη τη Νέα Δημοκρατία υπό την κηδεμονία του ΠΑΣΟΚ), μαγειρεμένη με κόπο και..μεράκι από τους δύο αρχηγούς  , ορκισμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και ευλογημένη από τον Αρχιεπίσκοπο –ποιός τη χάρη της!...

Οσοι βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε ό,τι καλύτερο! Παραλαμβάνει το τιμόνι της χώρας στη κρισιμότερη περίοδο της εθνικής ζωής από το 1974 μέχρι σήμερα. Με την… αθάνατη Ελλάδα χειροπόδαρα δεμένη στην ξένη κατοχή και πνιγμένη στα θηριώδη  χρέη . Με το λαό της ζωσμένο  στην πιο άγρια φορολογία  και -το χειρότερο -με τη νεολαία της καταδικασμένη στην υψηλότερη ανεργία που γνώρισε η Ευρώπη…

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Παραιτήθηκε η Βούλτεψη πριν ορκιστεί

Πιθανότατα δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά στα ελληνικά και διεθνή πολιτικά χρονικά να παραιτηθεί υπουργός πριν ορκιστεί. Η νέα κυβέρνηση μετρά την πρώτη της απώλεια πριν καν πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της. Η Σοφία Βούλτεψη, η οποία είχε ανακοινωθεί πως θα αναλάβει θέση υφυπουργού στο Υπουργείο Υγείας, ενημέρωσε πως τελικά δεν δέχεται την πρόταση να στελεχώσει το συγκεκριμένο υπουργείο στο οποίο θα προΐσταται ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Τη θέση της στη νέα δικομματική κυβέρνηση θα πάρει η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Ζέτα Μακρή.

Πηγή: TheInsider

Δεν αποδέχθηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας η Σοφία Βούλτεψη

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ

Δεν αποδέχθηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας, η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, αν και νωρίτερα είχε ανακοινωθεί το όνομά της στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τα καθήκοντα της υφυπουργού θα αναλάβει τελικά η βουλευτής Μαγνησίας, Ζέτα Μακρή.

Σύμφωνα με συνομιλήτες της, η κυρία Βούλτεψη διαφωνούσε με τη τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού Υγείας.

Πηγή: NewPost