Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Έκρυθμη η κατάσταση στο Κάιρο


Χιλιάδες οι διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, ζητούν την παραίτηση Μουμπάρακ που παραμένει στη θέση του προέδρου.

Μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν, την Κυριακή, πτήσεις πάνω από το κέντρο του Καΐρου. Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ και στις γύρω περιοχές αψηφώντας το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που άρχισε να ισχύει από τις 4 το απόγευμα.

Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, ενώ στην πλατεία έκαναν την εμφάνισή τους και περισσότερα φορτηγά του στρατού, την ώρα που μεγαλώνει το πλήθος των συγκεντρωμένων.

Την Ελλάδα βλέπει πίσω από τις φονικές διαδηλώσεις των Τιράνων η αλβανική εφημερίδα «GAZETA 55»



Εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα και διακρίνεται για τα ανθελληνικά της δημοσιεύματα, στην προσπάθεια της να χρεώσει τις τραγικές συνέπειες των διαδηλώσεων στις 21 Ιανουαρίου στην Αλβανία (με αποκορύφομα τη δολοφονία τριών ανθρώπων) οπουδήποτε αλλού εκτός της αλβανικής κυβέρνησης, σκαρφίστηκε ένα απίστευτο συνωμοτικό σενάριο.

Από την πρώτη στιγμή ο Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τον αρχηγό της αλβανικής αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποίησε κακοποιά στοιχεία και το οργανωμένο έγκλημα για να ρίξουν την κυβέρνηση του.  Η «GAZETA 55», επικαλούμενη πηγής κάποιου αλβανού μετανάστη στην Αθήνα 

εμπλέκει ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους με ισχυρές διασυνδέσεις στην ελληνική πολιτεία - όπως αναφέρει - και Έλληνες αξιωματούχους, οι οποία διευκόλυναν αλβανούς του υπόκοσμού που δρουν στην Αθήνα ,

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κως και Ρόδος (Video)



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε δημοτικές κοινότητες στην Κω και τη Ρόδο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών.

Πρόκειται για τις δημοτικές κοινότητες Λίνδου, Αρχαγγέλου, Αφάντου και Καλλιθέας,στη Ρόδο και τις δημοτικές κοινότητες Ασφενδιού, Πυλίου, Καρδάμαινας, Αντιμάχειας και Κεφάλου στην Κω.

Αιτία ήταν οι πλημμύρες στο νησί έπειτα από τη χτεσινή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.

Αντι-Εισήγηση Αρεοπαγίτη υπέρ της μονιμοποίησης των Συμβασιούχων



AΝΤΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. 

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΘΕΩΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Στα γρήγορα και …πιπεράτα -10 -



Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Δεν γνωρίζω εάν υπήρξε πρόθεση ή ήταν «τυχαίο» το γεγονός ότι η κυκλοφορία του πρώτου “αισθησιακού» (αλλού θα έλεγαν…πορνό) DVD της κ Τζούλιας Αλεξανδράτου συνέπεσε με τις πρώτες «οδυνηρές» παρεμβάσεις της τρόικα μεταξύ των οποίων τις αποφάσεις με τις οποίες, μεταξύ άλλων, μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων!

Τώρα που κυκλοφορεί το 2ο DVD της ίδιας «πρωταγωνίστριας» και ήδη ακούγεται διαφημιστικά ότι είναι πολύ πιο «βίαιο και αισθησιακό από το πρώτο με έγχρωμους συμπρωταγωνιστές» να υποθέσουμε εντελώς συμπτωματικά ότι μας έρχονται πιο… »βίαια» μέτρα της τρόικα και πιθανόν μεταξύ τους, το ΕΝΙΑΙΟ μισθολόγιο, απολύσεις όσων δεν αποδέχονται μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ, μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και καθιέρωση του 67ου έτους για συνταξιοδότηση;

Επανεκλογή Βασίλη Μπολάνου στη θέση του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας


Με λαμπρότητα αλλά και με εντάσεις η Γενική Συνδιάσκεψη στους Αγίους Σαράντα

Με τη συμμετοχή περίπου 350 αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε σήμερα στους Αγίους Σαράντα η Γενική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας με μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Προέδρου του νυν προέδρου και δήμαρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου.

Από το ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αθηνών Λ. Μίχας, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Παντούλας  και η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης κ. Δημητρακοπούλου. Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Κ. Γκιουλέκας.