Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ «ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Ο κ. Παππάς απολογούνταν για περίπου πέντε ώρες στον ανακριτή και υποστήριξε ότι η δίωξη είναι πολιτική. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν έχει άλλη δράση πλην της βουλευτικής του ιδιότητας στη Χρυσή Αυγή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Παππά συνεκλήθη διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το αν ο βουλευτής της ΧΑ θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Τελικά η δικαιοσύνη δεν πείστηκε από την απολογία του κ. Παππά και αποφάσισε την προφυλάκισή του, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ελικόπτερα θα ρίξουν εμβόλια κατά της λύσσας στην Κεντρική Μακεδονία

Δολώματα με αντιλυσσικό εμβόλιο για ζώα θα πέσουν με ελικόπτερο τον Οκτώβριο σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα λύσσας σε κόκκινες αλεπούδες και άλλα ζώα.

Από τα όσα αποφασίστηκαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ρίψεις εμβολίου από εναέρια μέσα θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 11-18 Οκτωβρίου στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τα τέλη του φετινού Αυγούστου είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 28 κρούσματα λύσσας,

Πορσελάνινα σερβίτσια επιστρέφουν στο Τατόι

Αγοράστηκαν σε δημοπρασία από τον Σύλλογο Φίλων Τατοΐου

Ενα ασημένιο σερβίτσιο τσαγιού και έξι πορσελάνινα πιάτα επιστρέφουν στο Τατόι. Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Τορίνο, ο Σύλλογος Φίλων του Κτήματος Τατοΐου κατάφερε να αγοράσει τα αντικείμενα, τα οποία βρίσκονταν στο Τατόι την εποχή του Βασιλέως Γεωργίου του Α'.

Το σερβίτσιο τσαγιού αποτελείται από την τσαγιέρα, τη ζαχαριέρα και τη γαλατιέρα και φέρει εγχάρακτο το βασιλικό έμβλημα της βασίλισσας Σοφίας (1870-1932).

Το σερβίτσιο των έξι πορσελάνινων πιάτων φέρει το βασιλικό έμβλημα του βασιλέως Γεωργίου και ζωγραφικό χρυσό φινίρισμα.

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός


ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ Ο ΠΑΤΕΛΗΣ - ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΩΝ Η ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ

Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θα κρατηθούν οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας του κόμματος, και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, οι οποίοι έφτασαν στις φυλακές λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό οι κύριοι Μιχαλολιάκος και Λαγός θα προαυλίζονται ξεχωριστά.

Την ίδια ώρα, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, θα μεταφερθεί στο κατάστημα Μαλανδρίνου Βόλου και η προφυλακισθείσα ανθυπαστυνόμος στον Ελαιώνα Θηβών.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ «έβαλαν στον πάγο» την διακοπή της μισθοδοσίας στους χρυσαυγίτες βουλευτές

Δεν συζητήθηκε το θέμα στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Χρήστος Μπόκας

Γιατί οι Αν.Ελ. δεν θέλουν να ληφθούν τώρα αποφάσεις - ΣΥΡΙΖΑ: Να μην εξεταστεί αποσπασματικά το θέμα της ΧΑ

Οι δικαστικές εξελίξεις με την μη προφυλάκιση 3 βουλευτών της Χρυσής Αυγής φαίνεται να «φρενάρει» τις αλλαγές στον Κανονισμό λειτουργίας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων δεν τέθηκε καθόλου το θέμα της αναστολής χορήγησης βουλευτικής αποζημίωσης σε βουλευτές που διώκονται για κακουργήματα αν και  στην αρχή της εβδομάδας κομματικά επιτελεία και προεδρείο επεξεργάζονταν σχετικές ρυθμίσεις.

Τζαμί στην Αθήνα θέλει η Τουρκία για να ξαναλειτουργήσει η Χάλκη

Ανταλλάγματα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζήτησε ο  υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στις Βρυξέλλες. Σε μια ομιλία που μάλλον παραπέμπει σε πολιτικό εκβιασμό, ο Μπαγίς ζήτησε από την Ελλάδα τζαμί στην Αθήνα, μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αττική, ελεύθερη χρήση του όρου «τουρκικός» στη Θράκη και αναγνώριση των «εκλεγμένων» μουφτήδων. Ο Τούρκος υπουργός μάλιστα δήλωσε ότι θα θέσει όλα τα θέματα κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε ο Μπαγίς, η Τουρκία χρειάζεται μία «ενθάρρυνση» για την επαναλειτουργία της Σχολής. Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να «τηρήσει τις υποσχέσεις της και να κάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις». Όπως υποστήριξε, αυτό που ζητά από την Ελλάδα δεν είναι «αμοιβαιότητα, αλλά δείγμα καλής θέλησης».

Επίθεση Νικήτα Κακλαμάνη σε Καμίνη με αφορμή την υποβάθμιση από τη Moody's

Με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου της Αθήνας από τον οίκο Moody's και την ανακοίνωσε του Δήμου που έκανε λόγο για αδικαιολόγητη ενέργεια ο πρωην Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης κάνει λόγο για κακοδιαχείριση και για αυτοδιάψευση του κ. Καμίνη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά από 3 χρόνια συνεχούς λασπολογίας για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τη δημοτική αρχή του Ν. Κακλαμάνη και αγνοώντας επιδεικτικά τις αξιολογήσεις του οίκου Moody’s για την περίοδο αυτή, αίφνης, με χθεσινό απολογητικό του δελτίο Τύπου, ο κ. Καμίνης αυτοδιαψεύδεται για τα όσα μέχρι και προχθές ισχυριζόταν. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ενώπιον των ανακριτών απολογείται ο «υπαρχηγός» Χρήστος Παππάς

«Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ»

Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Με σχεδόν τρεις ώρες καθυστέρηση μεταφέρθηκε, λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, στην Ευελπίδων για να απολογηθεί, ενώπιον των ανακριτών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Η καταθέση του ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί.

Προσερχόμενος στην Ευελπίδων, ο κ. Παππάς φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν».

Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, αναμεσά τους και ο βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Ευελπίδων και «υποδέχθηκαν» με συνθήματα και χειροκροτήματα τον κ. Παππά.

Αυτή είναι η «Αγιά Σοφιά», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ


Ο Δ. Μελισσανίδης παρουσίασε τη μακέτα της έδρας που οραματίζεται

Την παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, της αποκαλούμενης «Αγιάς Σοφιάς», πραγματοποίησε ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής Ενωσης κ. Δημήτρης Μελισανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Επιστρέφουμε σπίτι μας».

Η μακέτα του γηπέδου υπήρξε εντυπωσιακή, ενώ όπως τόνισε ο κ. Μελισσανίδης, εφόσον τα έργα αρχίσουν περί τις αρχές Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2015. Η νέα έδρα της Ενωσης θα έχει περίπου 32.000 θέσεις.

Στη φυλακή Μιχαλολιάκος και Πατέλης

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους

H απόφαση ελήφθη στις 4 τα ξημερώμετα της Πέμπτης και αφού ολοκλήρωσε  την απολογία του και ο Πατέλης - Καθοριστικά σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλεφωνήματα του "πυρηνάρχη" μετά τη δολοφονία Φύσσα - Για πολιτική δίωξη μίλησε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έπειτα από την εξάωρη απολογία του.

Ο κ. Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 19:30 με χειροπέδες και συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η απολογία του ολοκληρώθηκε μετά πριν τις 2 τα ξημερώματα.