Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικό τσοπανόσκυλο: Ο φύλακας των... Ελλήνων

Φύλακες-άγγελοι των κοπαδιών είναι οι μεγαλόσωμοι ελληνικοί ποιμενικοί, σκυλιά που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για την προστασία κτηνοτροφικών ζώων από μεγάλα σαρκοφάγα.

Προκειμένου όλοι οι κτηνοτρόφοι να «εξοπλιστούν» με έναν πολύτιμο, για την προστασία των κοπαδιών τους, σύντροφο, σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει στη Δεσκάτη Γρεβενών το πρώτο κέντρο αναπαραγωγής σκύλων φύλαξης κοπαδιών (ελληνικού ποιμενικού).

Πρόκειται για έργο που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE και με τη συμμετοχή της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ».

Εκρηκτικό νήμα στον Ηλιο

Παρακολουθήστε στο βίντεο την έκρηξη ενός γιγαντιαίου ηλιακού νήματος (Πηγή NASA SDO)

Μια εντυπωσιακή έκλαμψη καταγράφηκε σε βίντεο από τη NASA

Λαλίνα Φαφούτη

Την εντυπωσιακή έκρηξη ενός ηλιακού νήματος που τινάζεται σαν μαστίγιο στο μήκος-ρεκόρ των 800.000 χλμ κατέγραψαν τα όργανα της NASA. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, το σχετικό βίντεο όμως δόθηκε μόλις προχθές στη δημοσιότητα ενώ η επακόλουθη μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Γη.

Φωτεινά νήματα

Τα ηλιακά νήματα είναι μάζες πλάσματος οι οποίες εκτείνονται από την επιφάνεια του Ηλιου, τη φωτόσφαιρα, προς το στέμμα των καυτών αερίων που περιβάλλει το άστρο μας. Συγκρατούνται από μαγνητικές δυνάμεις και είναι ορατά σαν φωτεινές «θηλιές» που προεξέχουν προς τον ουρανό.

Η Σοφία Γιαννακά αντί της συγκέντρωσης Βενιζέλου πήγε στον Τσίπρα!

Έκπληξη πρώτου μεγέθους, από την παρουσία της πρώην βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σοφίας Γιαννακά στη Νίκαια, στη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Η παρουσία της κ. Γιαννακά ουσιαστικά επισημοποιεί την ένταξη της στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σοφία Γιαννακά, έμπειρη δημοσιογράφος (πρώην σύζυγος του επίσης δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη) υπήρξε στενή συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και εθεωρείτο ότι αποτελούσε τμήμα του στενού πυρήνα των "Βενιζελικών" στη Παπανδρεική εποχή. Στη συγκέντρωση του Α. Τσίπρα στη Νίκαια παρευρίσκονται επίσης πλήθος συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έδρασαν κυρίως την "πράσινη"  δεκαετία του 80.

Πηγή: The Insider

Τομείς - Ειδικότητες 10ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

κλικ για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται από τη Δευτέρα 3/9/2012 οι εγγραφές και μετεγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2012-13 στο 10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Στο 10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης λειτουργούν οι τομείς: Μηχανολογίας, Πληροφορικής και Υγείας – Πρόνοιας, και οι ειδικότητες: α) Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, β) Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού, γ) Υποστήριξης Συστημάτων Εφαρμογών και Δικτύων Η/Υ, δ) Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και ε) Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων.

Κυνηγούσαν αγριογούρουνα με πολεμικό υλικό στον Χολομώντα

Ενέδρα σε αγριογούρουνα, με τη χρήση πολεμικού εξοπλισμού, είχαν στήσει τέσσερις άνδρες, στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι λαθροκυνηγοί, ηλικίας από 55 έως 71 ετών, χρησιμοποιώντας τουφέκι που ήταν προσαρμοσμένο πάνω σε τρίποδα, με διόπτρα νυκτός και σιγαστήρα, παγίδευσαν δασική έκταση για την εξόντωση αγριογούρουνων.

Υπάλληλοι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και του Δασαρχείου Αρναίας αντιλήφθηκαν τον εξοπλισμό. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, του νόμου περί όπλων και απείθεια.

Έγκλημα πάθους η δολοφονία του ιερέα στην Κρέστενα Ηλείας

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Η ΠΑΠΑΔΙΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ

Στην Ασφάλεια Πύργου έχει προσαχθεί ένας άντρας από τους Κρουνούς ο οποίος φαίνεται να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της δολοφονίας του ιερέα χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Κρέστενας Ηλείας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrisnews η ηθικός αυτουργός και ο δράστης ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα. Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος όπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς εκτυλίχθηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.

Ο ένας από τους δύο δράστες φέρεται να είχε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του ιερέα και να είχαν προσχεδιάσει το φονικό.

Επιστολή Δημάρχου Πολυγύρου προς Ολυμπιονίκη Μαρίνο Φυλαχτό

Αγαπητέ Μαρίνε

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθήσαμε όλοι μας την υπερπροσπάθεια, που κατέβαλες στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Λονδίνο 2012, ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά τον εαυτό σου, τα προβλήματα και την πίεση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Παρακαλώ να δεχθείς τα ολόψυχα συγχαρητήρια προς εσένα και τους συνεργάτες σου για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, από εμένα προσωπικά και το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή για την Παλαιόχωρα και τον Δήμο Πολυγύρου, που πλέον κουβαλάς στις πλάτες σου.