Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Από χθες στα Πιέρια και στον Τίταρο βρέχει και χιονίζει ξέρετε τι σημαίνει αυτό;





Ώσπου να τελειώσει η βροχή και έως ότου λειώσουν τα χιόνια το ποτάμι της Μόρνας θα είναι θολό.

Το λιγότερο για να καθαρίσει θα περάσουν 40 ημέρες.

Κουράγιο εσείς από την Β. Πιερία.

Εάν θέλετε να πιείτε το νερό αυτού του χειμάρρου με γεια σας με χαρά σας.

Εάν θέλετε να πιείτε καλό νερό να πάρετε μία γεώτρηση από την Βροντού.

Θ.Κ. Πιέριος

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλέξανδρου μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας!

Ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο εργαστήρι του γλύπτη - Μουσείο Μπενάκη

Τέλος στην οδύσσεια της εγκατάστασης του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη των Αθηνών

Μέχρι το Μάρτιο θα έχει τοποθετηθεί στην πλ. Κοτζιά (απέναντι από το δημαρχείο της Αθήνας) στην θέση του υπάρχοντος αγάλματος "Θησέας"

Την Δευτέρα 30/11/2009 και μετά από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ήρθε προς ψήφιση για έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο η τοποθέτηση του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία Κοτζιά. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε να εγκριθεί και η ταυτόχρονη μετακίνηση του υπάρχοντος έργου "Θησέας" στην Κορεάτικη αγορά. Η πρόταση εγκρίθηκε με πλειοψηφία 22-7 και το άγαλμα θα είναι πραγματικότητα μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως προηγήθηκε και η απαραίτητη συζήτηση που συμπτωματικά! βρήκε αντίθετους τα μέλη της αριστεράς που επέμειναν στον να μην φύγει το άγαλμα του Θησέα χωρίς βέβαια να προτείνουν που αλλού θα μπορούσε να γίνει η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτι που θα σήμαινε αυτόματα την παράταση της οδύσσειας.

Το υπάρχον άγαλμα "Θησέας" που θα αντικατασταθεί από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως το άγαλμα είναι ένα έργο του Γιάννη Παππά και έχει περάσει 40 κύματα μέχρι να φτάσουμε στις τελευταίες εξελίξεις.

Στην συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Αμαλίας(Στύλοι Ὀλυμπίου Διός) είχε τοποθετηθεί επιγραφή αλλά το άγαλμα δεν μπήκε ποτέ

Το αγάλμα αποκτήθηκε επι Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε τοποθετήσει μια πινακίδα που έλεγε πως ανεγέρθει το άγαλμα επί δημαρχίας του.....αλλά το άγαλμα δεν μπήκε ποτέ !!!και όχι απλά δεν μπήκε αλλά μετά από δέκα μήνες αφαιρέθηκε και η πινακίδα από την νέα (τότε) δήμαρχο Ντόρα Μπακογιάννη που έκρινε πως μάλλον δεν πρέπει να ασχοληθεί με το άγαλμα αφού το άφησε στις αποθήκες για όλα τα χρόνια της δημαρχείας της.

**δείτε εδώ την ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook με αίτημα την τοποθέτηση του αγάλματος

Πηγή: GreekAlert

Κλειστή η επαρχιακή οδός Μελισσουργού – Στανού λόγω υπερχείλισης χειμάρρου


Προβλήματα από την κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Μελισσουργού – Στανού, καθώς έχει υπερχειλίσει χείμαρρος της περιοχής.

Νωρίς το πρωΐ φερτά υλικά είχαν κατακλύσει το οδόστρωμα από Ρεντίνα προς Βόλβη.

Πηγή: Newsblog

Αντώνης Σαμαράς: Ιστορία ζωής


Η μεγαλειώδης και καθαρή νίκη του Αντώνη Σαμαρά την περασμένη Κυριακή, η οποία τον οδήγησε στην προεδρία της Ν.Δ., είναι μια ιστορία που όμοιά της δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί. Κάτι σαν «απόλυτη επαναφορά».

Του ΑNTΩΝΗ ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Σαμαράς μπορεί να υπήρξε «σαρξ εκ της σαρκός» της Ν.Δ., ωστόσο από το 1993 ως το 2004 βρέθηκε έξω από αυτή, ίδρυσε και ηγήθηκε της Πολιτικής Άνοιξης, πέρασε 11 δύσκολα χρόνια –πολλά από αυτά ήταν και πολύ μοναχικά- και επέστρεψε ως ευρωβουλευτής για να εκλεγεί στο ανώτερο αξίωμα του κόμματος πέντε χρόνια αργότερα.

Ωστόσο, τα πρώτα πολιτικά ερεθίσματα του νέου προέδρου της Ν.Δ. δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι προέρχονταν από κάποιο δεξιό, αν και ο προεκλογικός του αγώνας είχε ως συστατικό την «αποενοχοποίηση» των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το «σύνδρομο» του να δηλώνουν «κεντροδεξιοί».

Γιος του κορυφαίου καρδιολόγου-καθηγητή και διευθυντή του «Ευαγγελισμού» Κώστα Σαμαρά, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. άρχισε να ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο της πολιτικής δίπλα στον θείο του από την πλευρά της μητέρας του, τον παλιό βουλευτή και υπουργό Αλέξανδρο Ζάννα, ο οποίος υπήρξε φίλος του Βενιζέλου και του Πλαστήρα, όπως και του Γεωργίου Παπανδρέου.

Η οικογένεια της μητέρας του Λένας Ζάννα, εγγονής της Πηνελόπης Δέλτα, είχε μεγάλη παράδοση στη δημοκρατική παράταξη και από το αρχοντικό της οδού Τατοΐου στην Κηφισιά, όπου έζησε η ιδεολόγος αγωνίστρια και συγγραφέας, είχαν περάσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νικόλαος Πλαστήρας και φυσικά ο αδελφός της Αντώνης Μπενάκης και ο (θείος του Στέφανου Δέλτα) κορυφαίος μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, με τον οποίο διαβουλευόταν διά αλληλογραφίας ακόμη και ο Αϊνστάιν.

Ο πατέρας του Αντώνη Σαμαρά επιθυμούσε να σπουδάσει στην ιατρική. Αυτός όμως προτιμούσε κάποιες γενικότερες σπουδές. Είχε ήδη μεγάλη κλίση στο διάβασμα, κυρίως στην Ιστορία, «τρέλα» που κρατάει μέχρι και σήμερα. Έτσι προτίμησε να σπουδάσει οικονομικά. Τελειώνοντας το επτατάξιο Αμερικανικό Κολέγιο, φεύγει για την Αμερική και το κολέγιο Amherst. Εκεί συναντάει το συμμαθητή του στο Κολέγιο Αθηνών και σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στα φοιτητικά τους χρόνια, Σαμαράς και Παπανδρέου κάνουν παρέα, συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, παίζουν μουσική στο ίδιο μουσικό συγκρότημα – ο Σαμαράς είναι ο ντράμερ. Στη συνέχεια ο Σαμαράς συνεχίζει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ.

Στην Αμερική, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν διστάζει να δουλέψει περιστασιακά για να αυξήσει το χαρτζιλίκι του. Δουλεύει σε πιτσαρίες Ελλήνων μεταναστών, με τους οποίους διατηρεί σχέσεις μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, σε ένα από τα ταξίδια του στην Αμερική ως υπουργός, μπροστά στο ξενοδοχείο πάρκαρε μια λιμουζίνα πολλών μέτρων, ο οδηγός της οποίας επέμενε να τον συναντήσει. Ήταν ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας όπου δούλευε περιστασιακά και ο Αντώνης Σαμαράς δεν του χάλασε το χατίρι.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έχει αρχίσει να τον τρώει το σαράκι της πολιτικής. Εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ, της οποίας υπήρξε υπεύθυνος του Σπουδαστικού και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μην αναρωτηθείτε τι έγιναν όλα όσα του έλεγε ο Α. Ζάννας. Από την πλευρά του πατέρα του, υπήρχε βλέπετε και ο (θείος) βουλευτής Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γιώργος Σαμαράς.

Ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη μάχη για να στηθεί η οργάνωση σε όλη την Ελλάδα και συνδέεται με στενή φιλία με πολλούς από τους βουλευτές που τον στήριξαν στη μάχη για την προεδρία του κόμματος, όπως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το πατρικό του, στην οδό Μουρούζη 10, πολύ κοντά στη Ρηγίλλης, γίνεται κέντρο πολλών συζητήσεων, καθώς η μητέρα του, Λένα, δεν αρνείται ποτέ να μαγειρέψει μια μακαρονάδα για την παρέα του γιου της.

Το 1977, σε ηλικία μόλις 26 χρόνων, γίνεται ο μικρότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας με τη Ν.Δ. Γνωρίζεται με τον Ευάγγελο Αβέρωφ, ο οποίος γίνεται ο πολιτικός του μέντορας. Το 1984, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραιτείται από την προεδρία της Ν.Δ., ο Α. Σαμαράς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη!

Στήριγμα η Γεωργία

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 γνωρίζει σε πολιτική συγκέντρωση τη γυναίκα της ζωής του, τη Γεωργία Κρητικού, την οποία παντρεύεται το Μάιο του 1990 στην Πύλο. Έχει χρηματίσει ήδη υπουργός Οικονομικών, από το Νοέμβριο του 1989 είναι υπουργός Εξωτερικών και ο γάμος του γίνεται κάτι σαν… πανηγύρι, με εκατοντάδες αρνιά να γυρίζουν στις σούβλες και τη σύζυγό του να κοντεύει να… λιποθυμήσει από την ορθοστασία περιμένοντας να τους συγχαρούν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Στη συνέχεια, η Γεωργία θα αποδειχθεί όχι μόνο πολύ ανθεκτική, αλλά και πολύτιμος συμπαραστάτης. Η δύναμη με την οποία στήριξε τον άνδρα της στα δύσκολα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς, λένε όσοι τους γνωρίζουν, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην επιστροφή του και στην πορεία του προς την προεδρία της Ν.Δ. Και όλα αυτά, διακριτικά, πάντα με χαμηλούς τόνους, μένοντας πάντα πλάι του, αλλά δίνοντάς του και το προβάδισμα που έπρεπε. Πραγματικός βράχος.


Ο Μανώλης, ο Ανδρέας και ο Ελύτης

Στο υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει τον πρέσβη Μανώλη Καλαμίδα τον οποίο ορίζει εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου. Οι δύο άνδρες δένονται με μια δυνατή φιλία, αν και ως χαρακτήρες είναι πολύ αντίθετοι. Ο Α. Σαμαράς προτιμάει τους μικρούς χώρους, αυτούς που προσφέρονται για πολιτικές συζητήσεις. Ο Μ. Καλαμίδας ήταν πολίτης του κόσμου, μπον βιβέρ. Ο ένας κερδίζει από τον άλλο και δημιουργούν ένα ισχυρότατο δίδυμο. Ο Καλαμίδας παραιτείται(!) από το διπλωματικό σώμα και τον ακολουθεί στην περιπέτεια της Πολιτικής Άνοιξης. Πεθαίνει σε νεαρή ηλικία –τι σύμπτωση- στις 29 Νοεμβρίου του 1996. Ακριβώς 13 χρόνια μετά, ο Αντώνης Σαμαράς γίνεται πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο Μ. Καλαμίδας δεν ήταν ο μόνος φίλος του Α. Σαμαρά ο οποίος προερχόταν από ένα διαφορετικό «κόσμο». Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έχει το χάρισμα να προκαλεί θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους που τον γνωρίζουν, εύκολα μπορεί να τους κερδίσει. Μια ανάλογη φιλική σχέση ήταν με τον αείμνηστο Ανδρέα Λεντάκη, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΔΑ. Ακολούθησε και αυτός τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη με την οποία και εξελέγη βουλευτής. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πλευρό του είχε ταχθεί και ο εθνικός μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

Τα πέτρινα χρόνια

Το εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης οδήγησε τον Αντώνη Σαμαρά σε αναγκαστική και πολυετή απομόνωση. Ούτως ή άλλως, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με αυτούς που αποκαλούμε «κοσμικούς». Ακόμα και ως υπουργός Εξωτερικών, όταν ήταν αναγκασμένος να παραβρεθεί σε κάποια δεξίωση, αναζητούσε την ευκαιρία να την… κοπανήσει. Από τα φωτεινά σαλόνια προτιμούσε ένα απομονωμένο τραπέζι στους «Διόσκουρους» του Παλαιού Ψυχικού, όπου οι συνδαιτυμόνες του μπορούσαν να παρατηρήσουν ότι ο λιτοδίαιτος πολιτικός έχει μια γαστρονομική αδυναμία: τις πιπεριές Φλωρίνης με φέτα.

Τα χρόνια που δεν ήταν πρωταγωνιστής στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Α. Σαμαράς έμοιαζε περισσότερο με ψάρι έξω από το νερό. Περνούσε ατελείωτες ώρες στο ημιυπόγειο του σπιτιού του στην Κηφισιά, διαβάζοντας οικονομία, ιστορία και λογοτεχνία και σερφάροντας στα οικονομικά sites στο Ίντερνετ. Κάποια στιγμή αποφάσισε να γράψει και ένα βιβλίο. Ολοκλήρωσε κάποια κεφάλαια. Τα άλλα έμειναν να περιμένουν.

Αυτά τα χρόνια, όπως έλεγε στη συνέχεια, τον έκαναν να δει τους ανθρώπους από διαφορετική γωνία. Να ξεχωρίσει τους πραγματικούς φίλους από τους «φίλους». Οι δεύτεροι σιγά σιγά αραίωσαν και τελικά εξαφανίστηκαν. Οι πρώτοι στάθηκαν πάντα στο πλάι του. Οι λιγοστές –ούτως ή άλλως- έξοδοι ελαχιστοποιήθηκαν. Κάποια βράδια μόνον τον έβλεπαν με ολιγομελή παρέα στην «Κατσαρίνα» της Κηφισιάς. Σχεδόν πάντα ήταν μαζί του η σύζυγός του Γεωργία. Με μόνες εξαιρέσεις τις φορές που είχε να διαβάσει την κόρη τους, τη Λένα, που σήμερα σπουδάζει στο Λονδίνο, αλλά την Κυριακή κουνούσε ευτυχισμένη μια σημαία έξω από τη Ρηγίλλης, ενώ ο μικρός της αδελφός Κώστας πανηγύριζε δίπλα στη μητέρα του. Όταν οι συναντήσεις είχαν πολιτικό χαρακτήρα, έβλεπες μαζί του συχνά και τον Κώστα Μπούρα, συνεργάτη από χρόνια. Το πολιτικό του γραφείο το κρατούσαν σταθερά η Κατερίνα Σινάνογλου και η Γεωργία Γκίκα.

Εκείνα τα χρόνια οι περισσότεροι αγωνιούσαν για την επιστροφή του στη Ν.Δ. Για τις ενστάσεις και τις πιέσεις που θα προέβαλλε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ενδεχομένως και να μη σκέφτονταν καν την πιθανότητα της προεδρίας. Όχι όμως και ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτός πίστευε ότι η μέρα της επιστροφής του στη Ν.Δ. θα γινόταν αυτομάτως και το εφαλτήριο για την πορεία προς τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Και ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα!

Μετά τις πρόσφατες εκλογές, όταν ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, άνοιξε ο δρόμος της διεκδίκησης. Ο Σαμαράς, οργανωτικά, ουσιαστικά ήταν απροετοίμαστος. Μερικοί από εκείνους οι οποίοι έσπευσαν να του δηλώσουν την υποστήριξή τους του είπαν ότι θα θεωρούσαν θρίαμβο να μπορέσει να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο από 40%. Ο Α. Σαμαράς τούς άκουγε χαμογελώντας και απαντούσε με βεβαιότητα: «Θα κερδίσω»!

Αποφάσισε να μιλήσει στην καρδιά των μελών της Ν.Δ. και όχι σε όλη την κοινωνία. Απέφυγε τις οξύτητες και τις αντιπαραθέσεις. Κατάφερε να δώσει όραμα σε πολλούς πληγωμένους οπαδούς της παράταξης.

Η ιστορία τον δικαίωσε. Κατόρθωσε το τέλειο come back. Ίσως γι’ αυτό από το βράδυ της Κυριακής ο στίχος του Ελύτη που του έρχεται συνέχεια στο μυαλό λέει: «Από τότε που ένας άνεμος με εμπόδισε, με όλους τους ανέμους ταξιδεύω».

Και όσο για τα άλλα, αυτά που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των 35 χρόνων παρουσίας του στην πολιτική σκηνή και κυρίως όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 ημερών, όπως είπε και ο ίδιος το βράδυ της περασμένης Κυριακής, «σφουγγάρι»…

Πηγή: Παρασκευή+13

Απάντηση στις δηλώσεις του Δημάρχου Πέτρας


Ο Δήμαρχος Πέτρας συμφωνεί μόνο με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Μοναστηριού που βρίσκονται στο πρώην ΨΥΝΠΟ στη Μητρόπολη Κίτρους και Πλαταμώνος........ Ας λάβει υπ' όψιν του όμως ο Δήμαρχος ότι αυτές οι εγκαταστάσεις έγιναν από την φορολογία του λαουτζίκου και όχι από το ταμείο της Μητρόπολης .

Επίσης να κάνει έλεγχο όπως είναι υποχρεωμένος εάν η Μητρόπολη έχει νόμιμους τίτλους για το πάλαι ποτέ μοναστήρι και για την καινούργια κατασκευή παιδικής κατασκήνωσης που κάνει μέσα στο κτήμα του ΨΙΜΠΟ .

Οφείλω να παραδεχτώ ότι ο Μάκης ο Παπαδημητρίου απέδειξε ότι μπορεί να τα βάλει με το κατεστημένο προς όφελος των Δημοτών του ... Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα ,υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού του και όχι της Νομαρχίας και της Μητρόπολης που αποδεδειγμένα στρέφονται ενάντια στα νόμιμα συμφέροντα του Δήμου Πέτρας ...

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Υ.Γ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΩΤΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΧΩΡΑΦΙ ....

Θ.Κ. Πιέριος

Τα Ανήλια:

Τα Αρχικά Ψ.Ν.Π.Ο. σημαίνουν Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου.

Ούτε μία πιθαμή από τις εγκαταστάσεις του πρώην Ψ.Ν.Π.Ο. να μην δοθεί στην Μητρόπολη. Να μείνει ο χώρος στους Δημότες και να χρησιμοποιηθεί σαν Πολιτιστικό κέντρο.

Θωμάς Παπαδημητρίου Δήμαρχος Πέτρας


Συμφωνεί μόνο με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Μοναστηριού που βρίσκονται στο πρώην ΨΥΝΠΟ στη Μητρόπολη Κίτρους και Πλαταμώνος και δεν συζητά καθόλου για διεκδίκηση εκτάσεων, ο δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου.

Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πέτρας τη Δευτέρα.

Πηγή: Λευτεριά

ΨΝΠΟ - Μητρόπολη και Δήμος Πέτρας

Ο Δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου

Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα για την επιστροφή της Ι.Μ. Πέτρας Ολύμπου στη Μητρόπολη, είχε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Πέτρας, Θ. Παπαδημητρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας του δημάρχου και μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους δημότες της περιοχής του, για το (αμφιλεγόμενο) εύρος των διεκδικήσεων της Επιτροπής. Πάντως από όσα έγιναν γνωστά, ο δήμαρχος δεν πήρε πειστικές απαντήσεις, ενώ δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την έντονη διαφωνία του, με τον τρόπο που επέλεξε η συγκεκριμένη επιτροπή να κινηθεί, εξέφρασε ο δήμαρχος Πέτρας, ο οποίος (όπως και οι περισσότεροι) ενημερώθηκαν για τη συγκρότηση της επιτροπής αγώνα μέσω ανακοίνωσης στον τύπο και χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή προσπάθεια, για τη διερεύνηση των προθέσεων του Δήμου, όσον αφορά το εύρος των διεκδικήσεων.

Από την άτυπη συνάντηση, όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, δεν προέκυψε κάτι επίσημο, αφού οι προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα (της οποίας ηγείται ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα) κατατέθηκαν μόνο προφορικά.

Αντίθετα, ο δήμαρχος Πέτρας, ήταν σαφής τουλάχιστον ως προς εκείνα τα σημεία με τα οποία συμφωνεί με την Επιτροπή Αγώνα. Ο κ. Παπαδημητρίου, τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει αντίρρηση να περιέλθει η Εκκλησία και τα κτίρια της πρώην Μονής στην κυριότητα της Μητρόπολης, εφόσον αυτό δώσει μια προοπτική στην περιοχή για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο δήμαρχος, ζήτησε από την Επιτροπή, ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, να καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις και τις θέσεις της, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει επί συγκεκριμένων αιτημάτων και να διαλυθεί κάθε σύγχυση, η οποία προσφάτως και φυσιολογικά προκλήθηκε στην πλειοψηφία των δημοτών της Πέτρας.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής, δεν ήταν απόλυτα σαφείς μέχρι ποιου σημείου φτάνουν οι διεκδικήσεις τους και αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η διεκδίκηση εκτάσεων εκτός του χώρου που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου.

Από την πλευρά του δήμαρχος, ζήτησε να ενημερωθεί για «τυχόν άλλες δραστηριότητες» που θέλει η Επιτροπή να υλοποιήσει στην περιοχή, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με δραστηριότητες επιχειρηματικού τύπου. Αντίθετα, αν τελικά επαναλειτουργήσει το Μοναστήρι, ο Δήμος Πέτρας έχει τη διάθεση να προστατέψει την περιοχή από δραστηριότητες που δεν συνάδουν με το πνεύμα του Μοναχισμού.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρόκειται να μην αποδεχθεί μια ουσιαστική πρόταση, αν υπάρξει, για τη δημιουργία εγκαταστάσεων που σχετίζονται με την εκπαίδευση ή με επιστημονικά προγράμματα.

Πηγή: Pieria-gr

Ούτε ένα μέτρο γης στους παπάδες.

Αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι παπάδες έχουν τεράστια περιουσία. Να δώσουν τίποτα στο κράτος γιατί δεν πάει καλά οικονομικά και όχι να ζητάνε και άλλα.

"Βούλιαξαν" σε δρόμο της Κατερίνης...



Α' Πάροδος οδού Θεσσαλονίκης στην Κατερίνη πριν από λίγο. Οι άνθρωποι πήγαιναν στη δουλειά τους με το φορτηγάκι, αλλά δεν... πρόκαναν, αφού το αμάξι τους βούλιαξε μέσα στο διαβρωμένο από τη βροχόπτωση δρόμο, όπου η ΔΕΥΑΚ που είχε κάνει πριν από καιρό εκεί έργα αποχέτευσης, δεν φρόντισε κατόπιν να καλύψει το δρόμο με την απαραίτητη άσφαλτο...

Πηγή: Λευτεριά

Αννούλα του χιονιά

Πανδημία...ανεργίας! 300.000 νέα ...θύματα τις τελευταίες 60 ημέρες


Προεκλογικά το ΠαΣοΚ υποσχέθηκε ότι έχει τη λύση για το πρόβλημα της ανεργίας.

Θυμάμαι την κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, πολιτική εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ,να δηλώνει τον περασμένο Σεπτέμβρη λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές (14/9/09) ότι:

...«Στο πρόβλημα της ανεργίας απαιτείται σοβαρότητα και αναπτυξιακό σχέδιο, που προφανώς δεν διαθέτει αυτή η κυβέρνηση(της ΝΔ), όπως μας έχει αποδείξει. Αυτή η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής την αγορά εργασίας να καταρρέει. Το ΠαΣοΚ έχει συγκεκριμένη πρόταση για το πρόβλημα της ανεργίας που θα δρομολογήσει ευθύς μόλις αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης μας».

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι τότε (προεκλογικά δηλαδή) η ανεργία ήταν 9% .

Χθες, 65η ημέρα διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ, μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας κ. Α.Λοβέρδος προκάλεσε ...«σοκ και δέος».

«Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι .... « Το σύνολο των ωρών της ημέρας μας αφορά δυστυχία και ανθρώπινο πόνο. Με όσα λαμβάνουμε καθημερινά, εκτιμούμε ότι το… τελευταίο δίμηνοη ανεργία αγγίζει τα ισπανικά πρότυπα, δηλαδή περίπου ...18%-20%».

«Μιλάμε για φαινόμενο ...μαζικής ανεργίας. Έως τις 30 Νοεμβρίου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ανέρχονται πλέον σε 750.000 και η κατάσταση είναι τραγική» » είπε ο κ. Λοβέρδος, παγώνοντας άπαντες τους ακροατές.

Αυτή ήταν η λύση που υποσχέθηκε προεκλογικά το ΠαΣοΚ ; Αύξηση της ανεργίας κατά 120% στους δύο μόλις μήνες διακυβέρνησης του ; 300.000 καινούργιοι άνεργοι;

Οι πολίτες κατάλαβαν ότι οι προεκλογικές γενικόλογες υποσχέσεις, οι δηλώσεις καλών προθέσεων και οι αόριστες προτάσεις δεν συνιστούσαν στην πραγματικότητα καμία πρόταση.

Η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και οι καλλιέργεια ψευδών προσδοκιών, σίγουρα δεν αποτελούσαν λύση για τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί η κρίση στην οικονομία και την απασχόληση.

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» έφεραν στα ταμεία ανεργίας επιπλέον 300.000 συμπατριώτες μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Την ίδια ώρα, πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι μερικώς απασχολούμενοι, συμβασιούχοι και ανασφάλιστοι. Τους επόμενους μήνες που σταδιακά θα αποχωρήσουν και οι εναπομείναντες απασχολούμενοι στα stage, ο αριθμός των ανέργων θα λάβει δραματικές διαστάσεις !

Την ίδια ώρα οι γονείς που συντηρούν τα άνεργα παιδιά τους ,αντί να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις, φορολογούνται ΚΑΙ ......για τα έξοδα συντήρησης των άνεργων παιδιών τους !!!

Οι πολίτες πλέον κατάλαβαν ( με δραματικό τρόπο) ότι η ανεργία δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά φαινόμενο με οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό περιεχόμενο, η ύπαρξη του οποίου είναι απόρροια των πολιτικών των διαφόρων κυβερνήσεων.

Περιμέναμε την πανδημία από τον ιό της νέας γρίπης και μας προέκυψε η…. πανδημία της ανεργίας από την πολιτική της νέας κυβέρνησης !

Πηγή: Politis-gr

Βάρεσε διάλυση το ΛΑ.Ο.Σ. φεύγει και ο Σταύρος Καρκαλέτσης


Στηρίζει τον Σαμαρά ο Σταύρος Καρκαλέτσης; Σημάδια διάλυσης στον ΛΑ.Ο.Σ. Εύβοιας

Σημάδια αποσύνθεσης εμφανίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. στην Εύβοια, παρ’ ότι διαθέτει εδώ και δύο σχεδόν μήνες βουλευτή στον Νομό. Μετά τη διαγραφή του πολιτευτή Νικολάου Μπαραμπούτη (ιατρού, από την Αμάρυνθο), ο οποίος είχε αντιταχθεί σφοδρά στην υποψηφιότητα της Ουρανίας Παπανδρέου, έντονες φήμες φέρουν τον Σταύρο Καρκαλέτση να κινητοποιεί τον κόσμο του προς ενεργή στήριξη του Αντώνη Σαμαρά.

Οι σχέσεις του Σταύρου Καρκαλέτση με τον πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη, ήταν από καιρό ψυχρές, αν και ο Ευβοιώτης πολιτευτής, υπακούοντας στην κομματική πειθαρχία, είχε αποδεχθεί την «μεταγραφή» της Ουρανίας Παπανδρέου.

Πληροφορίες όμως φέρουν τον Καρκαλέτση εξοργισμένο με τα όσα επακολούθησαν, κυρίως δε με την ανοικτή και δημόσια προτροπή Καρατζαφέρη από το «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» για στήριξη της Ουρανίας Παπανδρέου, λίγες μόνο ημέρες πριν τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ο ΛΑ.Ο.Σ. «έκοψε» την απόσπαση του Σταύρου Καρκαλέτση στο κόμμα μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα το γραφείο της Χαλκίδος να παραμένει επί δύο μήνες κλειστό και η επικοινωνιακή παρουσία του κόμματος στην Εύβοια να είναι ανύπαρκτη.

Ο πολιτευτής φέρεται να εξέλαβε την ενέργεια αυτή ως αχαριστία και πολιτικό «τελείωμα» από την Εύβοια, αφού αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα και στο υπουργείο όπου υπηρετεί. Σε συνεργάτες του στην Ιστιαία δήλωνε χθες πως η μόνη οδός που του απομένει είναι αυτή της προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Απομένει η επιβεβαίωση των πληροφοριών περί στήριξης της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά από τον Καρκαλέτση. Υπενθυμίζεται πως ο Σταύρος Καρκαλέτσης έχει ισχυρά ερείσματα σε χώρους όπως των αποστράτων και των ηλικιακά νέων, ενώ σε πόλεις όπως το Μαρμάρι ή το Αλιβέρι ήταν και πρώτος σε ψήφους στις εθνικές εκλογές ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους του ΛΑ.Ο.Σ.

* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», 27 ΝΟΕ. 2009

Πηγή: Καρκαλέτσης Σταύρος

Βιογραφικό σημείωμα Καρκαλέτση Σταύρου:

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1967. Είμαι απόγονος του οπλαρχηγού Γιώργη Καρκαλέτση, υπαρχηγού του καπετάν Ανδρούτσου (πατέρα του Οδυσσέα), που έπεσε μαχόμενος κατά των Τούρκων κατακτητών το 1815 στο Τσέρεσι της Βοιωτίας.

Τελείωσα τη Φιλοσοφική Αθηνών (πτυχίο Ιστορίας), συνέχισα στο Πανεπιστήμιο Μονάχου (βαλκανολογία) και ολοκλήρωσα τον ακαδημαικό μου κύκλο αποφοιτώντας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδος.

Στη συνέχεια, επέλεξα συνειδητά να ζήσω στις επάλξεις του Ελληνισμού: Κύπρος (Λεμεσσός), Δωδεκάνησα (Ρόδος και Κως), Θράκη (Κομοτηνή). Εντάχθηκα στο Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα και έδωσα τη μάχη για το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, ως υπεύθυνος πόλης και επαρχίας Λεμεσσού, στην ΄΄Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών για το ΟΧΙ.’’ Ήμουν για 7 χρόνια μέλος της συντακτικής επιτροπής της ΄΄Ελλοπίας’’ και από το 1999 πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Νέων Αθηνών.

Μαχόμενος διαρκώς για τα εθνικά μας δίκαια έχω να παρουσιάσω μέχρι σήμερα 240 τηλεοπτικές παρουσίες σε κυρίως Ελλάδα και Κύπρο, 280 δημοσιευμένα άρθρα και 12 εκδοθέντα βιβλία, τα 10 ιστορικοπολιτικά και 2 μυθιστορήματα, που κυκλοφορούν από την "Εμπειρία Εκδοτική".

Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο τέκνων.

Πιστεύοντας ότι ο δικομματισμός έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο οδηγώντας στα σημερινά κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα, εντάχθηκα το 2005 στον ΛΑ.Ο.Σ., όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης μου εμπιστεύθηκε τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Από τον Οκτώβριο του 2006 έγινα περιφερειάρχης του ΛΑ.Ο.Σ. ανατολ. Στερεάς και Εύβοιας.

Στις εθνικές εκλογές του 2007 κατήλθα με τον ΛΑ.Ο.Σ. ως υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας.

Σήμερα είμαι αντιπρόεδρος της Νομαρχ. Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Ευβοίας και αγωνίζομαι καθημερινά για τα προβλήματα του νομού.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2008 ιδρύσαμε με πατριώτες στην Κύπρο το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, με σκοπό την διατήρηση της ελληνικότητας του νησιού και την αποτροπή επιβολής εθνοκτόνων σχεδίων λύσης

Ο Κυριάκος Βελόπουλος πότε θα ακολουθήσει; Πριν τα Χριστούγεννα ή μετά;

Εδώ θα είμαστε Κυριάκο να σε υποστηρίξουμε. Αρκεί να είσαι ο ίδιος. Και μην μας ταράξεις με τίποτα φιλελεύθερες απόψεις γιατί θα πέσει πυρ ομαδόν εναντίον σου από εμάς.

Περιμένουμε...