Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής


Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
22ας Απριλίου & Μακεδονίας
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ.: 23710 22772
Φαξ: 23710 23862
E-mail: ndhalkid@otenet.gr

Πολύγυρος, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής έγινε αποδέκτρια κακόβουλων φημών, ενώ ταυτόχρονα περιήλθε σε γνώση της μια σειρά από ψευδείς ειδήσεις που αφενός στοχοποιούν τον ανώτατο θεσμό του κόμματος στο νομό και αφετέρου επιχειρούν να συρρικνώσουν την εκλογική δυναμική της Νέας Δημοκρατίας και των υποψηφίων της, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Δ.Ε.Θ.


Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
22ας Απριλίου & Μακεδονίας
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ.: 23710 22772
Φαξ: 23710 23862
E-mail: ndhalkid@otenet.gr

Πολύγυρος, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010,στις 9.30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφτεί την 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κύτταρο Ιερισσού


Να ’μαστε και εμείς!

Με την έναρξη του 2010, μιας νέας δεκαετίας, παίρνει σώμα και μορφή το “κύτταρο”. Ένας μικρός, ενεργός οργανισμός στο σώμα της Ιερισσού, της ιδια-ίτερης πατρίδας μας, που έχει σκοπό να ερευνήσει, να προβάλει, να αναδείξει και να διασώσει τις πολιτισμικές εκφάνσεις του τόπου μας.

Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε την πρώτη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη-αρχειοθήκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kyttaro.eu. Εδώ θα δημοσιεύεται αρχειακό υλικό, δηλ. άρθρα, μελέτες, βιβλία, συνταγές, εικόνες, βίντεο, ομιλίες, συνεντεύξεις, τραγούδια και άλλα ντοκουμέντα, που αναφέρονται στην πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας.

Μέσα στο πολιτισμικό περιοδικό έντυπο θα δημοσιεύουμε αφενός ένα μέρος της αρχειοθήκης και αφετέρου θα παρουσιάζουμε θέματα και προβληματισ-μούς της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Ανοίγουν οι λογαριασμοί 1.200 γιατρών της Θεσσαλονίκης


Από “κόσκινο” περνούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τουλάχιστον 1.200 γιατρών της Θεσσαλονίκης, πολλοί από τους οποίους διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας ότι ενέχονται σε φορολογικές παραβάσεις.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Οι “ράμπο” του οικονομικού εγκλήματος ξεκίνησαν διασταυρώσεις στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι δηλώσεις εισοδήματος των συγκεκριμένων γιατρών και αν συμφωνούν με τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΣΔΟΕ, για 700 γιατρούς βρέθηκαν φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή ότι δεν δήλωναν εισοδήματα κυρίως από επισκέψεις ασθενών.

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης στον τελικό

Ο Χαλκιδικιώτης Γ. Αρζουμανίδης πήρε το χάλκινο


ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ 120 κ. ΤΗΣ ΕΛΕΥΕΘΡΑΣ

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο χαλκιδικιώτης παλαιστής κρέμασε στο λαιμό το χάλκινο μετάλλιο στα 120κ. της ελευθέρας στη Μόσχα, έστω κι αν χρειάστηκε να πάει στην ρωσική πρωτεύουσα με δικά του έξοδα.

Ο Αρζουμανίδης αποτελεί το πιο σταθερό χαρτί της ελληνικής πάλης, σε μια εποχή που οι διακρίσεις στο συγκεκριμένο άθλημα έρχονται με... το σταγονόμετρο. Ο ίδιος είχε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές και κατάφερε να επιστρέψει από τη Μόσχα με το μετάλλιο στις αποσκευές του.

Η Ψυχολογική σημασία της σειράς γέννησης των παιδιών


Της Νατάσσας Πιπεροπούλου- Κωνσταντάρα, Διδάκτορος Ψυχολογίας

Τα δεδομένα εμπειρικών μελετών και θεωρητικών σχημάτων, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έναν αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης και του χαρακτήρα (της ψυχό-κοινωνικό-συναισθηματικής οντότητας) του καθένα και της καθεμίας μας διαδραματίζει η σειρά γέννησής μας στην πατρική οικογένεια δηλαδή είναι σημαντικό το εάν είμαστε πρωτότοκα, δευτερότοκα ή τριτότοκα παιδιά.

Τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας έχουν αλλάξει σημαντικά στη διάρκεια των τελευταίων  δεκαετιών. Έτσι η κλασική «εκτεταμένη» οικογένεια στην οποία κάποτε συμβίωναν τρεις γενιές, παππούδες-γιαγιάδες, παιδιά και τα παιδιά των παιδιών τους, έχει δώσει πια τη θέση της στη μικρή (την «πυρηνική» οικογένεια) όπου δυο γονείς ζούνε με δυο και πολύ συχνά με το ένα παιδί τους (οι οικογένειες τριών παιδιών…σπανίζουν πια).