Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Έφυγε απο τη ζωή ο Γλαύκος Κληρίδης

Έφυγε από τη ζωή στις 18.20 της Παρασκευής ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου, Γλάυκος Κληρίδης.

Ο Γλαύκος Κληρίδης, νοσηλευόταν από την Τετάρτη στο Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια.

Στο πλευρό του, τις τελευταίες του στιγμές, ήταν η κόρη του και στενοί του συνεργάτες.

Στις 6.20 έφυγε ο ηγέτης Γλαύκος Κληρίδης Καίτη και Κώστας Σιαμμας ήταν κοντά του, δήλωσε ο προσωπικός του ιατρός Ιωσηφ Κάσιος.

Λεοντίδες με φόντο την πανσέληνο

Οι Λεοντίδες θα συμπέσουν φέτος με την πανσέληνο

Το φαινόμενο θα λάβει χώρα το βράδυ της Κυριακής 17 Νοεμβρίου

Θοδωρής Λαΐνας

Αθήνα
Ενα ενδιαφέρον φαινόμενο θα λάβει χώρα στον νυχτερινό ουρανό της προσεχούς Κυριακής. Συνεπείς στο ραντεβού τους οι Λεοντίδες έχουν καταφτάσει στη διαστημική μας γειτονιά και όπως συμβαίνει συνήθως έτσι και φέτος η «βροχή» από αυτούς τους διάττοντες αστέρες θα κορυφωθεί στο διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα η βροχή των Λεοντιδών θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής. Ομως φέτος η κορύφωση της βροχής των Λεοντιδών συμπίπτει με την πανσέληνο γεγονός που δεν δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες παρατήρησης τους.

Ένα τραγούδι για τον Γιώργο και τον Μανώλη



Που δολοφονήθηκαν άνανδρα από τρομοκράτες

Δήλωση - σοκ Τζαμτζή για τους μισθούς των βουλευτών (Video)



 Ότι με μισθό 2.000 ευρώ δεν θα κατέβαινε βουλευτής γιατί δεν είναι πλούσιος υποστήριξε ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής.

Υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχουν βουλευτές που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "ξεραίνουν το σκ**ατό τους για να ζήσουν", κάτι που ανέβασε τους τόνους στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ομολόγησε παράλληλα ότι ο ίδιος παίρνει 5.450 ευρώ τον μήνα στο χέρι, προκαλώντας την αντίδραση, με τον Γιώργο Παπαδάκη να του επισημαίνει πως ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν έχει να φάει.

Η τελική πρόταση για το φόρο ακινήτων


Οι φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ είναι οι μεγάλοι χαμένοι της νέας πρότασης για το φόρο ακινήτων που δόθηκε στα επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση:

Μειώνεται η φορολογία για όλα τα κτίσματα μεσοσταθμικά κατά 16% σε σχέση με το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα στη ΔΕΗ.

Τα οικόπεδα φορολογούνται αυτοτελώς με μειωμένους κατά 70% -90% σε σχέση με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η μείωση της φορολογίας στα οικόπεδα ανέρχεται σε 83% κατά μέσο όρο.

Βρέθηκε στο Θιβέτ ο αρχαιότερος μεγάλος αίλουρος

M.ANTON

Οι ερευνητές ονόμασαν το είδος Panthera blytheae. Παρότι επιμένουν ότι εντάσσεται στην ευρύτερη ομάδα των μεγάλων αίλουρων, πιστεύουν ότι ήταν ελαφρώς μικρότερο από τη λεοπάρδαλη του χιονιού, αλλά κυνηγούσε το θήραμά του κατά τον ίδιο τρόπο.

 Απολιθώματα ηλικίας 4 εκατομμυρίων έως 6 εκ. ετών που ανακαλύφθηκαν στα Ιμαλάια πιστεύεται ότι ανήκουν στον αρχαιότερο για την επιστήμη μεγάλο αίλουρο και, ειδικότερα, σε είδος που συγγενεύει με τη λεοπάρδαλη του χιονιού.

Σύμφωνα με μελέτη παλαιοντολόγων από το αμερικανικό μουσείο φυσικής ιστορίας της Νέας Υόρκης, όλα τα αιλουροειδή διαχωρίστηκαν εξελικτικά πριν από 16 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή περίπου 5 εκ. χρόνια νωρίτερα απ’ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.