Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γαλαξίας διαλύεται σαν λουλούδι στον άνεμο

Δεξιά στην εικόνα φαίνεται ο γαλαξίας που πάει... όπου φυσάει ο άνεμος Πηγή: NASA, ESA, Hubble Heritage Team (STScI/AURA)

Ο ESO 137-001 κινείται τόσο γρήγορα μέσα σε σύννεφο ώστε το αέριό του παρασύρεται και σχηματίζει γαλάζια νήματα

Βαγγέλης Πρατικάκης

Ο σπειροειδής γαλαξίας ESO 137-001 μοιάζει με λουλούδι που χάνει τα πέταλά του στον άνεμο σε αυτή την εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.

Ολόκληρος ο γαλαξίας κινείται προς την πάνω δεξιά πλευρά της εικόνας με ταχύτητα 7,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα.

Έκθεση φωτογραφιών με περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Βοτανικός Πάσχα 1966. Προσωπικό αρχείο οικογένειας Παπακαλού.

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

 Κεραμεικός, Γκάζι, Βοτανικός, Ρούφ, τέσσερις εμβληματικές περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα», που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο διάστημα από 7 έως 23 Μαρτίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες των ίδιων των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίες καλύπτουν ένα χρονικό διάστημα περίπου 50 ετών, από τις αρχές ως τα τέλη του 20ού αιώνα, και αποτυπώνουν την εικόνα, τη ζωή και την καθημερινότητα στις περιοχές αυτές. Ο στόχος της έκθεσης είναι διττός: από τη μία πλευρά να ανασυρθούν μνήμες για την παλιά Αθήνα και από την άλλη οι επισκέπτες να αναζητήσουν τα ίχνη του παρελθόντος στο σήμερα.

Επίσκεψη της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο Δημαρχείο του Βελιγραδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Κατά  τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητήριου Χαλκιδικής στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  ITTFA 2014 στο Βελιγράδι από 26 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τοπικούς φορείς από τον Δήμο Βελιγραδίου και με το Επιμελητήριο της Σερβίας, κατά την επίσκεψη των μελών της αποστολής το πρωί της Παρασκευής  28/2 στο δημαρχείο της πόλης.

Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, στα 3-5 Πηγάδια, στο Καϊμακτσαλάν και στη Βασιλίτσα.

Στο Καϊμακτσαλάν, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων από την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο, γίνεται με αλυσίδες, ενώ στη Βασιλίτσα δεν χρειάζονται αλυσίδες.

Στους 10 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 94%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, αλλά και τις Σέρρες.

Συμπλοκή εν πλω στις Οινούσσες: Τραυματίες τρεις παράνομοι μετανάστες από πυρά λιμενικών

Φωτογραφία αρχείου
Πέτρος Στεφανής

Τρεις παράνομοι μετανάστες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 28, 52 και 19 ετών αντίστοιχα, τραυματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, όταν λιμενικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο με το οποίο τους μετέφερε τούρκος διακινητής.

Το ταχύπλοο μετέφερε συνολικά 16 παράνομους μετανάστες - 14 άνδρες και δύο γυναίκες -, όλοι τους με καταγωγή από τη Συρία.

Ο διακινητής φέρεται να είναι μέλος ευρύτερου οργανωμένου δουλεμπορικού κυκλώματος.

Εκτροπή καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ψηφοφορία επί του ν/σ για την ΕΛΑΣ

Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδιδικασίας χρεώνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας νοθεία στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ.

Σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, Δ. Τσουκαλάς, Ζ. Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει».

Όπως αναφέρουν, «έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο (το 30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή, νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνον τη Ν.Δ., που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες».

Αιμοδοσία στην Γαλάτιστα

Για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, μια από τις πιο σημαντικές δράσεις των συλλόγων που συμμετέχουν. Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλάτιστας, ο Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας και πλέον και ο Σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας σας καλούν να συμμετάσχετε στην εθελοντική αιμοδοσία και να συμβάλλετε κι εσείς σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια! Να σημειώσουμε ότι από τις 6 Εθελοντικές Αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν έχουν εισρεύσει συνολικά 323 φιάλες αίμα από τις οποίες έχουν χορηγηθεί σε ασθενείς περίπου 280 !

Η αιμοδοσία θα λάβει χώρα την Κυριακή 9/03/2014 κατά τις ώρες 9:00 με 13:30, στο αγροτικό ιατρείο Γαλάτιστας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Μουδανιών

Νέα Μουδανιά, 06/03/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών, του οποίου η νέα σύνθεση έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Λίβανος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Αρμανίδης Δημήτριος
Γραμματέας: Καραγιάννης Γιάννης
Ταμίας: Ροδακινιάς Κώστας
Μέλη: