Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η συνάντηση Μέρκελ - Νίμιτς και η στάση των Γάλλων προκαλούν ανησυχία

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ «ΨΗΝΕΤΑΙ» ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Όταν πριν από ένα μήνα περίπου η Κομισιόν δημοσίευσε τις εκθέσεις προόδου για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία, συστήνοντας για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, στην Αθήνα κανείς δεν ανησύχησε.

Η σύσταση αυτή είχε προσκρούσει άλλωστε τα τελευταία πέντε χρόνια στο Συμβούλιο. Ένας αριθμός χωρών, ανάμεσα τους η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Γαλλία εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους και κανείς δεν αντιδρούσε.

Υποψήφια για ένταξη στον κατάλογο της Unesco, η πόλη του Ναυπλίου


Πρόταση υποψηφιότητας κατέθεσε ο δήμος, στο υπουργείο Πολιτισμού

 Πρόταση υποψηφιότητας της πόλης του Ναυπλίου για ένταξη στον κατάλογο της Unesco, ως περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κατέθεσε στο υπουργείο Πολιτισμού ο δήμος.

Το εγχείρημα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 και, τελικά, στις 7 Αυγούστου του 2013 το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να κατατεθεί η υποψηφιότητα στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο είναι αρμόδιο για να προτείνει την υποψηφιότητα της πόλης, προκειμένου να ενταχθεί στον κατάλογο της Unesco.

Μετά την απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος, Δημήτρης Κωστούρος, ανέθεσε στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, Αθανάσιο Κοτίτσα, να απευθυνθεί στα αρχεία του νομού Αργολίδας, που διαφυλάσσει τα τεκμήρια της ιστορίας του νομού, προκειμένου να συνταχθεί η σχετική πρόταση.

Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Νικήτη

κλικ για μεγέθυνση
Δείτε το πρόγραμμα:

Βελτιώθηκε η κατάσταση υγείας του Αλέξανδρου Γέροντα

Αποσωληνώθηκε ο 29χρονος- Ο ασθενής έχει ανακτήσει την επικοινωνία με το περιβάλλον

Θετική εξέλιξη καταγράφεται στην κατάσταση της υγεία του Αλέξανδρου Γέροντα. Ο 29χρονος παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, χωρίς όμως μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, καθώς οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωσή του.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr ο ασθενής έχει ανακτήσει την επικοινωνία με το περιβάλλον, και ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στα ερεθίσματα των γιατρών.

Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει επί μακρόν θα είναι με τον πνεύμονα καθώς είχε υποστεί τριπλή ρήξη.

Στο Δαφνί σε καταστολή εδώ και ένα μήνα η Βίκυ Σταμάτη


Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, πάσχει από βαριά καταθλιπτική συνδρομή με αυτοκτονικές τάσεις
Καμία βελτίωση δεν παρουσιάζει η κατάσταση της ψυχικής υγείας της Βίκυς Σταμάτη, η οποία έχει συμπληρώσει περισσότερο από ένα μήνα νοσηλείας στο Δαφνί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, η κατάσταση της υγείας της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση με τους γιατρούς να της χορηγούν ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, στην εφημερίδα, η κατάσταση της είναι ιδαίτερα ανησυχητική και σοβαρή με τους γιατρούς να λένε πως πάσχει από βαριά καταθλιπτική συνδρομή με αυτοκτονικές τάσεις και γι' αυτό βρίσκεται σε καταστολή.

Επιτυχής επέμβαση για τον Μανώλη Γλέζο

Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ολιγοήμερη ανάρρωση

Επιτυχής ήταν η επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη τη Δευτέρα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης.

Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και έπειτα από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο για ανάρρωση θα επιστρέψει σπίτι του.

Πηγή: Το Βήμα

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής - Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

κλικ για μεγέθυνση

Επιστολή Αλεξάντερ Ντούγκιν στο Νίκο Μιχαλολιάκο

Μια επιστολή του Ρώσου καθηγητή και συγγραφέα Αλεξάντερ Ντούγκιν, ενός από τους πλέον στενούς συμβούλους και «κατηχητές» του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην έννοια του «Ευρασιατισμού» έφτασε στον φυλακισμένο γ.γ. ττου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο πριν μερικές ημέρες.

Στην επιστολή του ο Α.Ντούγκιν, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στις γεωπολιτικές προσεγγίσεις και θέσεις του κόμματος και ζητεί να ανοίξει ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος και του think tank που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Μόσχα.

Είναι η δεύτερη φορά μετά το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που είχε μεταδώσει τα περί συλλήψεων "ριζοσπαστών πολιτικών" που η ρωσική πλευρα εμφανίζεται να συμπαραστέκεται στο κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου και προσωπικά στον Ν.Μιχαλολιάκο.

Εκτός Κ.Ο. ΠαΣοΚ η Θ. Τζάκρη μετά το «ναι» στην πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ

Από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας χαρακτηρίζεται η κυβέρνηση, δήλωσε

Μετά το «ναι» της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την βουλευτή Πέλλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  έκανε γνωστό ότι η κ. Τζάκρη τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν της διαγραφής της κ. Τζάκρη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η δύναμη του κόμματος είναι 27 από 28 βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία μειώνεται από 155 σε 154 βουλευτές.

Επιστροφή στη μνημονιακή πραγματικότητα

FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
Χαμένοι και κερδισμένοι της χθεσινής διαδικασίας στη Βουλή είδαν για μία ακόμη φορά την τρόικα να μην ανοίγει τα χαρτιά της

 Με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι βγήκε ενισχυμένη από την όλη διαδικασία και την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει ότι ο στόχος της να επαναφέρει στην επικαιρότητα την αναγκαιότητα ακύρωσης των μνημονιακών πολιτικών επετεύχθη, ολοκληρώθηκαν στη Βουλή τις πρώτες πρωινές ώρες οι τριήμερες εργασίες σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγουμένως, Πρωθυπουργός και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασαν τους μεταξύ τους τόνους της αντιπαράθεσης ανταλλάσσοντας ασυνήθιστες για το πολιτικό ήθος εκφράσεις, ενώ η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να «κατεβάσει» στους δρόμους την πολιτική αντιπαράθεση δεν είχε την απήχηση που περίμεναν οι εμπνευστές της.

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ


Κατά 153 ψήφοι, υπέρ 124

Αθήνα
Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης. Επί 294 παρόντων, κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 153 βουλευτές, υπέρ 124, ενώ «παρών» δήλωσαν 17 βουλευτές.

Μεταξύ των «ναι» ήταν και η ψήφος της βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του Ευ.Βενιζέλου στο προεδρείο της Βουλής.

Κατά της πρότασης μομφής ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ της πρότασης ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ.

"Ναι" στην πρόταση δυσπιστίας από την Θεοδώρα Τζάκρη


Η Θεοδώρα Τζάκρη ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας και ο Βενιζέλος την διέγραψε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.