Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τουρκική φρεγάτα έκανε «κρουαζιέρα» για 3 ώρες φτάνοντας εως το Λαύριο!

Σε πρωτόγνωρη κλιμάκωση προχώρησε σήμερα η Άγκυρα καθώς δεν παραβίασε κατά συρροή μόνο τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας αλλά έστειλε και την τουρκική φρεγάτα της να φτάσει έως και τη Τζιά σε κίνηση «επίδειξης σημαίας» και αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που οι στρατηγοί της Τουρκίας προβαίνουν σε τόσες πολλές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου μας και ταυτόχρονα πραγματοποιούν κατάχρηση της αβλαβούς διέλευσης με την αποστολή φρεγάτας τους η οποία έφτασε σε μικρή απόσταση από τις ακτές του Λαυρίου.

Συγκεκριμένα η τουρκική φρεγάτα «GIRESUN», προερχόμενη από το λιμάνι της Αλικαρνασσού, εισήλθε σήμερα στις 15:35 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, νοτίως  της Κέας.

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, για την εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών. Ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος, απέναντί τους  –πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

Για αυτό και επισημαίνουμε συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις…

ΣΥΡΙΖΑ για Χριστόδουλο Ξηρό: "Δεν πιστεύει στη Δημοκρατία"

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χριστόδουλου Ξηρού. Κάνει λόγο για "αυτόκλητο" υπερασπιστή και για αναπαραγωγή ατελέσφορου κύκλου βίας

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού, που καλεί σε νέο αντάρτικο και εκτοξεύει απειλές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τον χαρακτηρίζει "αυτόκλητο" υπερασπιστή των "λαϊκών συμφερόντων" και σημειώνει ότι η δράση τέτοιων "τιμωρών", ουσιαστικά βοηθάει το σύστημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Χριστόδουλος Ξηρός: «Όταν γυρίσω θα σας γ...ω» (Video)

Δισέλιδη επιστολή στο Indymedia απέστειλε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Η επιστολή ξεκινά με τους στίχους του Θούριου «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». Η επιστολή συνοδεύεται από φωτογραφία και βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού με φόντο τον Τσε, τον Αρη Βελουχιώτη, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Τι είναι οι αλκυονίδες μέρες

Tι είναι οι αλκυονίδες μέρες που κάνουν την εμφάνισή τους από 15 Δεκεμβρίου ως 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο;

Οι αλκυονίδες μέρες είναι εκείνες οι μέρες του χειμώνα κατά τις οποίες επικρατεί καλός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, χωρίς σύννεφα και ανέμους και κάποιες φορές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Οι ημέρες αυτές κάνουν την εμφάνισή τους από 15 Δεκεμβρίου ως 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, και συχνότερα μεταξύ 16-31 Ιανουαρίου.

Η ονομασία τους έχει αρχαιοελληνική προέλευση και αποδίδεται στον Αριστοτέλη. Το θαλάσσιο πουλί Αλκυόνη

Άγρια κόντρα Παπανδρέου – Ιγνατίου για την "αναδιάρθρωση" του 2010

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με αφορμή το σχόλιό του, «Ο λόγος του κ. Ιγνατίου λοιπόν, απέναντι στην πραγματικότητα», που απέστειλε στα ΜΜΕ, μέσω του Γιώργου Ελενόπουλου.

Στην απάντησή του ο κ. Ιγνατίου αναφέρει:

«Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, "είναι τα έγγραφα του ΔΝΤ που βρίσκονται απέναντί του", ΔΕΝ είμαι εγώ. Και στο Ταμείο πρέπει να στρέψει τα βέλη του, που τον κατηγορεί ... αδίκως, ότι απέρριψε την αναδιάρθρωση που του πρότεινε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο κ. Παπανδρέου απαντά στο κείμενό μου στο «ΕτΚ», με όρους χαρτοπαικτικής λέσχης. Ανέμενα ότι ο ευγενής πρώην πρωθυπουργός, που γυρίζει ανά τον κόσμο διαλαλώντας το ...εμπόρευμά του -«Πως έσωσε την Ελλάδα»- θα απαντούσε ουσιαστικά και δεν θα κατέφευγε σε δηλώσεις άλλων.

Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στην Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας & Δήμο Θεσ/νίκης

Η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις βουλευτικές, όποτε γίνουν και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αποκλείσει, δήλωσαν οι βουλευτές της, Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Σε εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσ/νίκης ανακοινώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή θα στηρίξει το Νίκο Χρυσομάλλη ως υποψήφιο Περιφεφειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον βουλευτή Σερρών Αρτέμη Ματθαιόπουλο ως υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με την παράταξη της "Ελληνικής Αυγής".

Υποψήφιοι Αντιπερειφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι:

Γιώργος Πιπερόπουλος: Αναζητώντας «Ταυτότητα και Όραμα!...»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

  Ο καθένας και η καθεμιά μας από την εφηβική ηλικία της αναζήτησης και μετά κάποια στιγμή αναρωτηθήκαμε "ποιός είμαι;" ή "γιατί υπάρχω;" και "ποιό είναι το νόημα της ζωής".

    Το Σεξπηρικό "να ζει κανείς ή να μη ζει" διατηρήθηκε στο πέρασμα των αιώνων ακριβώς επειδή εκφράζει μία συγκεκριμένη πανανθρώπινη κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης εξαιτίας εμπειρικών δεδομένων που όλοι μας κάποια στιγμή βιώνουμε.

    Στη πορεία της ψυχοκοινωνικής μας εξέλιξης η μεταλλαγή μας από βιολογικά όντα σε κοινωνικά γίνεται μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης που ξεκινά με τη γέννησή μας και σταματά με το θάνατό μας.