Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Το εντυπωσιακό «κοσμικό διαμάντι» της NASA: Ο θάνατος ενός άστρου δίπλα σε νεφέλωμα

Ως κοσμικό διαμάντι είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς την μαγευτική ομορφιά ενός μακρινού αστεριού στις τελευταίες στιγμές της ζωή του, το οποίο αφήνει πίσω του ένα εντυπωσιακό πλανητικό νεφέλωμα καθώς πεθαίνει.

Το διαμάντι βρίσκεται περίπου 2.500 έτη φωτός από τη Γη και αντιπροσωπεύει τα τελευταία κομμάτια ενός αστεριού σα τον Ηλιο μας, το οποίο πεθαίνοντας απελευθερώνει μια τεράστια φυσαλίδα αερίου και σκόνης που ονομάζεται πλανητικό νεφέλωμα.

Αυτό το αστρικό απομεινάρι αποτυπώνεται για πρώτη φορά με εντυπωσιακή λεπτομέρεια χάρη στο Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο της NASA στην έρημο της Χιλής.

Με θαλασσινό φόντο στο Νότιο Πήλιο

Έθιμα με άρωμα παράδοσης

Γραφικά χωριά και μικροί οικισμοί, υπέροχες παραλίες στην έξοδο του Παγασητικού και η πηλιορείτικη φύση σας καλωσορίζουν στο Νότιο Πήλιο.

Εδώ το τοπίο που θα συναντήσετε είναι διαφορετικό από το υπόλοιπο βουνό των Κενταύρων. Τα χωριά είναι χτισμένα σε χαμηλότερο υψόμετρο και οι ελιές σε συνδυασμό με τις κουμαριές κυριαρχούν στις καταπράσινες πλαγιές. Κάνοντας μια διαδρομή με το αυτοκίνητο θα ανακαλύψετε ότι τα χωριά και οι οικισμοί μόνο αρχιτεκτονικά θυμίζουν κάτι από το βόρειο Πήλιο.

«Αλλάξτε όλα τα password»: Κενό ασφάλειας στο διαδίκτυο

Κενό ασφάλειας σε λογισμικό που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο αφήνει εκτεθειμένους τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών και αρκετές εταιρείες συνιστούν την αλλαγή όλων των password.

 Επειτα από αναφορές για την υποκλοπή «εκατοντάδων κωδικών πρόσβασης» από τη Yahoo, η υπηρεσία Tumblr της εταιρείας συνιστά στα μέλη της να «αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης παντού και ειδικά σε υπηρεσίες υψηλής ασφάλειας όπως το email, οι υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων και το e-banking».

Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα, όταν η Google και η φινλανδική εταιρεία ασφάλειας Codenomicon ανακοίνωσαν ότι εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια υπάρχει κενό ασφάλειας στο OpenSSL,

«Χαστούκι» του ΔΝΤ: Η Ελλάδα μάλλον θα χρειαστεί κι άλλη βοήθεια

Οι ανάγκες χρηματοδότησης παραμένουν πολύ μεγάλες για την Ελλάδα δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ρεζά Μογαντάμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Μογαντάμ χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές «πετυχημένη» και «θετικό γεγονός» και ότι «πιθανόν, η Ελλάδα να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση», υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα ότι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλες. Πολύ μεγαλύτερες από τα κεφάλαια που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές», δίνοντας ένα ηχηρό "χαστούκι" στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Άνγκελα Μέρκελ που εκείνη τη στιγμή έδιναν κοινή συνέντευξη Τύπου, προσπαθώντας να πείσουν τον ελληνικό λαό - και όχι μόνο - για το αντίθετο.

Μπαλτάκος: Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα

 Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης υπερασπίζεται τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τον πλήξει, αφού «έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο», αλλά ταυτόχρονα του...«χτυπάει» καμπανάκι για την πορεία του κόμματος.

Την άποψη ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα για τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια μετά τη δημοσίευση της υποκλαπείσας συνομιλίας του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρης εξέφρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Επιπλέον, ο κ. Μπαλτάκος επέμεινε ότι η Δικαιοσύνη είναι απολύτως ανεξάρτητη και οι δικαστικοί λειτουργοί κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.

Κατσανέβας: Θα δώσουμε τον αγώνα της αλήθειας

Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές της «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα»

Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, έδωσαν στη δημοσιότητα η «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα» και τα συνεργαζόμενα μαζί της κόμματα «Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα» και «Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα» κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος», στο κέντρο της Αθήνας.

Παρουσία στελεχών των κομμάτων, εκπροσώπων των ΜΜΕ, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, προσωπικοτήτων και πολλών φίλων από διάφορες περιοχές της χώρας, έγινε επίσης ευρύτατος διάλογος πάνω στις βασικές πολιτικές αρχές του νέου σχήματος και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν πως μόνο η έξοδος από το ευρώ και η μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα θα σταματήσει την επιδεινούμενη τραγωδία που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και θα αποτρέψει την ορατή αποσύνθεση της χώρας.

Το έθιμο των “λαζάρων”

Αρχιμ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης

Το Σάββατο του Λαζάρου (ο λαός τον λέγει και “Φτωχολάζαρο”) τηρείται το έθιμο των “λαζάρων”. Στην Μακεδονία μικρά κορίτσια, οι “λαζαρίνες”, ντυμένα με παραδοσιακές στολές γυρίζουν στα σπίτια κρατώντας καλαθάκια, όπου βάζουν τα φιλοδωρήματα, κυρίως τα ειδικά για την ημέρα κουλούρια ή αυγά, και τραγουδώντας το τραγούδι: “Ξύ­πνα, Λάζαρε, και μη κοιμάσαι…”.

Σε άλλα μέρη της Ελλάδος τα παιδιά, κατά τους “αγερμούς”, κρατούν εικονικές παραστάσεις του Λαζάρου ή -παλαιότερα- ειδικά κουλούρια που ζύμωναν οι μητέρες σε σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου και λέγονταν “Λαζάροι”. Κατά τόπους το έθιμο αυτό τηρείται την Κυριακή των Βαΐων. Σύμφωνα με τον Μ. Μερακλή, «επιδιωκόμενος σκοπός των αγερμών αυτών ήταν η εξασφάλιση της καλής σοδειάς».

Τα 12.000.000 € ξεπερνούν οι παρεμβάσεις του Δήμου Πολυγύρου στη Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας

Στρώσιμο πέτρας μπροστά από το δημοτικό κατάστημα Ορμύλιας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιθεώρηση - αυτοψία στα εκτελούμενα έργα στην Ορμύλια πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

«Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί στη Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας (οδικό δίκτυο, περιβάλλον,  αναπλάσεις, πολιτισμός-παιδεία-αθλητισμός), ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Έργο πνοής για την περιοχή αποτελεί ο νέος δρόμος, «Πολύγυρος – Ορμύλια»